29

Анонимен

преди 4 години

Всеки втори Софиянец иска да плаща такса ли? От къде черпите тази *** информация?

28

от село

преди 4 години

До Анонимен 16Смотан, 89- та София беше 1 млн и 200 хил. и твоите 4 поколения пред теб си бяха на село-ела сега тука да си копаш тръните, че много са избуяли

27

Анонимен

преди 4 години

Какви са тези селяни, че искат да затворят центъра за коли. Откъде накъде, да се връщат на село и да освободят центъра за офиси и хотели.

26

Анонимен

преди 4 години

До сфОбяви СФ за отделна град-държава полис,и тогава рекетирай НАРОДА на БГ.

25

Питам

преди 4 години

Интересно ще се намери ли някой да предложи нещо за доброто на хората ей така , без такси и данъци ?Само с ум и сърце.

24

до 16

преди 4 години

"И аз който живея в центъра на София пето поколение ли ще плщам такса щото нямам Село."Бутнаха ни къщата, за да построят метростанция за селяците и то без компенсация. Купихме си земя до околовръстно и построихме къща и биснес сграда. Сега пак заради селяците ни отнемат земя на безценица... така е братле селянията управлява и изисква

23

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 16Откъде пък го измисли?Няма логика да плащат такса онези, които живеят в централната част на града.Ще плащат тези, които не желаят да си нарушават спокойствието като пътуват с обществения транспорт и също така не желаят да минат по обиколни улици и държат всеки дена "да теглят по един тегел напред и назад по жълтите плочки"!

22

Българин 1

преди 4 години

Такси и за софииските автомобили,които особено през почивните замърсяват въздуха по села и паланки!

21

Подкрепям идеята!

преди 4 години

Знаете ли че има подобни ограничения относно достъпа с автомобили до централната част на Лондон?Също така се питам, защо всека селска кифла, дошла да работи в София, си мисли, че трябва да си купи таратайка на 20+ години и всеки ден да ходи с нея на работа, при условие, че има удобен обществен транспорт. И, разбира се, всеки ден трябва да мине през центъра на града. Нито пътят й е оттам, нито има работа там, но просто ей така, нали вече е столичанка?

20

Анонимен

преди 4 години

Първо да уточним какво означава софиянец, че такива дето мякат членоразделно не трябва да ги пускат Неделя вечер да си тръгват от родните села. Та после като се уточни кой кой е тогава да започнат да изискват, че те селяните искат да си докарат селото "на Софията" и само претенции, а то проблемът е че трябва да си останат там откъдето са дошли с цървулките си...

19

Анонимен

преди 4 години

И тази анкета като онази за въвеждането на синя/зелена зона - над 50% са за, но аз не познавам нито един анкетиран и всички около мен са против. Знайте, че щом се коментира скоро ще стане.

18

Анонимен

преди 4 години

Зная че повечето са селяни и ще ми наслагат минуси, но мисля че разрешението на проблема е да се върен Софийското жителство.София не е проектирана за 2 000 000 жители. Патим и ние софиянци, а също и тези който дойдоха след демокрацията.Без регулация няма как да стане. Вървим към самоунищожение.

17

Анонимен

преди 4 години

И задължително такса провинциална кола !!!

16

zeus

преди 4 години

То без това в центъра ходя само при голяма нужда, и то с трамвая, обаче при липсата на завършено околовръстно шосе забраната не е адекватна.

15

Анонимен

преди 4 години

И аз който живея в центъра на София пето поколение ли ще плщам такса щото нямам Село. И кои са тези дето са я одобрили Сеяндурите ли. От 400 000 човека преди 1989 г. София днес наброява над 1 500 000 сеяндура. Аз ли съм виновен че жабата премахна Софииското жителство и ни докара един милион Сеяндура.

14

Анонимен

преди 4 години

Повече от 50% не влиьат в центъра с кола. Българина му дай да вдига такси на другите.

13

Анонимен

преди 4 години

Този проблем трябва да бъде решен. Неможе хора живеещи в даден град да плащат данъци в родния си. Областните администрации трябва да ги пронйдст да се регистрират и да плащат такса смет, коли и всичко. Не виждам защо не се прави в тази посока нищо вече десетки години.

12

ай сиктир

преди 4 години

Поредната абсолютна лъжа и после общината със сълзи на очи ще изпълни желанието на народа няма как "глас народен, глас божи"

11

Анонимен

преди 4 години

София стана най-отвратителното място за живеене.Откакто налазиха пришълците.Жалко.

10

сф

преди 4 години

Според мен е справедливо всички МПС, които не са със софийска регистрация, съответно за тях не се плаща данък в София, да се движат в столицата със символична винетна такса, напр. 1 лв. на ден ! Да София не е обикновен град, а столица и мнозина я посещават по служебни причини. Лев на ден не бърка човек, който е дошъл по работа, но тази такса ще изчисти хилядите вехти автомобили от провинцията, които са собственост на адресно нерегистирани обитатели на града !