25

Активист на БКП

преди 4 години

Да се поизчисти залежалата стока в герберските книжарници ! Сигурен съм,че ще се пазарува в Определени книжарници ???? Същото е и с дрехите на учителите-пазарува се само в магазини на герберски активисти !!!

24

Анонимен

преди 4 години

до Не сме хаховциТи май още вярваш в дядо Мраз а?Виж,че НАП се самоглобява,Горанов ти казва,че това е нетна операция,което значи от едната сметка в другата прехвърля парите и пише,че са за глоба.Винету го питат за Пацо терасата,а той отговаря за генерал негова калинка.А на теб БГ ти се вижда като Швейцария и искаш референдум.Не видаш ли,че се търсят ''причини'' за да се изписват от бюджета НАШИТЕ ПАРИ както казваш,дали е изгоряла магистрала,ограда за *** или бежанци,помпане на нафта от кораб.

23

Анонимен

преди 4 години

ПАРИ БАДЕВА...ДАЙТЕ ГИ НА НАЦ. ОЛИМПИЙСКИ ОТБОР ПО МАТЕМАТИКА, ДА ВЗЕМЕ ОЩЕ НЯКОЙ ЗЛАТЕН МЕДАЛ, ОТ ТИЯ ФАЙДАТА Е ОТРИЦАТЕЛНА!

22

До Анонимен 33

преди 4 години

Ако немците се справят по-добре, нека ромите да идат там. Нямам нищо против да живеят добре и да станат полезни граждани, ако това някъде може да се постигне.Мен ме смущава друго - през годините на социализма нас ни възпитаха да НЕ бъдем расисти. Ние не сме били настроени срещу индийците. Настроихме се негативно срещу тях тогава, когато те увиснаха на социалните фондове и превърнаха излишната си раждаемост в тегоба за данъкоплатците. Затова не ми е ясно какъв ще е крайният резултат в Германия.

21

Дайте им

преди 4 години

не по 20,а по 200 лева,да има и за почерпка на родата по-случай първият учебен ден на детето!?!?!?

20

Коце кмета

преди 4 години

Училището е до нас. Детето не учи там, защото по някаква причина поне 20% от учениците са цветни. Резултата като атмосфера е ясен. Записахме го на по-далечно училище. А сега фесовете от ГРОБ искат от моите данъци да откраднат пари, за да съсипят и другото училище? Г-н Тиква е ром, ама вече започва да прекалява с привилегиите за неговия етнос. Вилнее свинска чума, трябва да се внимава...

19

Не сме хаховци

преди 4 години

Имаме право да знаем каква ще е общата сума, която управляващите ще вземат от хазната, за да осъществят тези намерения, за които се говори в статията.ТОВА СА НАШИ ПАРИ и НИЕ трябва да одобрим или отхвърлим тези предложения. Вместо това директно бъркат в джоба ни, за да поливат пустинен пясък с изворова вода, образно казано. Отсега е ясно, че положителният резултат ще е почти нулев.

18

Анонимен

преди 4 години

Е нали трябва с писалката да усвоят едни пари.Може да сте сигурни в едно обаче,всички ромски първолаци са преброени и парите ги има,а колко ще стигнат до тях е друг въпрос.Там е проблема,че парите не стигат до ромите,а в Германия стигат и затова бягат там.Там има дисциплинен и самите немци помагат на държавата да се спазва закона за да не им се влошава стандарта на немците.Без пари помагат на общината за интеграцията на нашите роми.Мисленето им е друго.

17

????????????????????

преди 4 години

Кога ще започнат да дават някакви бонуси и на моето умно, учещо и възпитано дете, за да го убедят да остане в родината си, да работи тук и да пълни българската хазна с данъци?Аз така го възпитавам - мястото на българите е в България. Но то наблюдава и разсъждава. Рано или късно ще си направи извода, че за него родината му е мащеха.

16

Анонимен

преди 4 години

до SHEFAНе става да се запишеш като ром,пробвал съм.И да се дегизираш пак не става гледат в ГРАО.Всичко е пробвано не си мисли,че си първия на който хрумва и откриваш топлата вода.

15

До Един от Северозап

преди 4 години

От къде накъде поравно на всички деца?Нека да обясня и на Аско Халифов с какво едно българско дете е повече от ромче.Ами с това, че родителите на българчето плащат данъци. Родителите на ромчето или са само на соц.помощи, или ако случайно работят 99% са в сенчестия бизнес и не плащат нито данъци, нито осигуровки.Българчето и със свои сили постига да е по-високо от ромчето, защото учи и още от дете мисли каква професия да избере. То от дете е научено, че в бъдеще ще работи и ще е данъкоплатец!

14

Анонимен

преди 4 години

Трябва да се инвестира в образованието на ромчетата. Те ще са бъдещите "учени" на България.

13

Анонимен

преди 4 години

Искахте Примяна, гласувахте за румен радев президент, нА ви сега, хак да ви е!

12

Колко пари общо

преди 4 години

ще се хвърлят на вятъра за тази "десегрегация"?Наистина ли никой не вижда, че индийците с нокти и зъби се стараят да запазят и да подчертават етническото си противопоставяне спрямо останалите български граждани, за да получават бонуси по този повод?!Който иска, сам се интегрира към останалите. Човек цени онова, което постига със свои сили и по свое желание.А у нас какво се върши? Даваме им пари, за да се интегрират. Да не са лу:ди да покажат, че са интегрирани? Нали ще им спрат тези пари?

11

Петко

преди 4 години

До Анонимен много ама много простотия и винаги анонимна.

10

Аско Халифов

преди 4 години

Повече получават тези, които повече са заслужили! С какво едно българско дете е повече от ромче?! Ромите са много по- креативни, по - мотивирани, по - нахъсани, по - темпераментни! Браво за това, че се дава нсдежда за бъдещето на тази държава, ромчетата ще ни осугурят добри пенсии!

9

Анонимен

преди 4 години

До Бай ЕвстатиПресилвате. Тези сметки си ги спомням от студентските си години - края на миналия век. Един асистент (след това стана професор) се правеше на родолюбец, основно с цел да изпъкне пред студентите. Нещата от тогава може и да са се влошили, но нищо общо с апокалиптичната картина. Проблемът с малцинствата си го има, но с насаждане на нетърпимост и омраза няма да бъде решен.

8

Анонимен

преди 4 години

Ето до това доведе спекулата с думата "интеграция" - до явна дискриминация. Любопитно е дали в програмата някъде въобще пише, че става дума за ромите, или медиите си смучат думите от пръстите, за да дразнят "материала". Защото в България има и други малцинства, но никъде не пише, че ще се отпускат пари на турци, евреи, арменци, каракачани и т.н.

7

Waffen SS

преди 4 години

До 20 лв. ще могат да получат ромчета от първи до четвърти клас, но те ще се използват само и единствено за учебни пособия - тетрадки, моливи, гуми, острилки, химикали, боички и др.По принцип,това не е ли деление по етническа принадлежност?Според мен и другите деца трябва да получават помощи,не е нужно капиновоцветните,от деца да свикват,че са с нещо правилегировани

6

Невъзвращенец

преди 4 години

А така, давайте им пари в брой. Те ще си купуват тетрадки и моливи, а не ракия и машинки, не, *** как бе! ***!