115

Анонимен

преди 4 години

Хахаха.....Румъния.....баси,съюзник на Хитлер....и що не пишат за договора на Чембърлейн,който подари Чехословакия на Хитлер и принуди Сталин са сключи този договор

114

Анонимен

преди 4 години

Искам пак да ме управлява тоталитарна партия и тоталитарен режим! Тогава пак изгнилите ахтополските бунгала ще ми се струват като Малдивите, Москвича като мерцедес, а селските дропли като Клаудия Шифър. Ами то като си в затвор и прозорчето ти се струва като целия космос!

113

Резидент ивил

преди 4 години

В безсилието и безсмислието си простите хора се стремят да надвият над разумните чрез агресия, измислени обвинения и заплахи. Блестящи такива екземпляри си имаме в една българска Партия, които ежеседмично ни вещаят апокалипсис, поне докато не дойдели те на власт. И винаги почти успяват да ни го докарат.. апокалипсиса. Ха дано този път не им дадем възможност!

112

Niki13

преди 4 години

при превземането на Минск. На 5 февруари 1919 г. генерал Ерих фон Фалкенхайн, командир на окупиралата Беларус Десета германска армия, подписва в град Бялисток таен договор с полското правителство. По това време управляващите във Варшава виждат като своя основна цел разгромяването и разчленяването на Русия. Полша има претенции към съветска Украйна с изход на Черно море.

111

Niki13

преди 4 години

Полската агресия през 1938 г. в Чехословакия има много печални последствия в Европа за имиджа на Варшава. Уинстън Чърчил по този повод, характеризирайки поведението на Полша, пише, че тя с алчността на хиена взема участие в ограбването и унищожаването на чехословашката държава. Поляците не му остават длъжни. Те наричат Уинстън Чърчил образована ***. Поляците не за първи път през 1938 г. воюват на страната на германците. Малко са тези, които знаят, че през февруари 1918 г. полският военен корпус, предвождан от генерал Йосиф Романович Довбор-Мусницкий, се сражава заедно с райхсвера (въоръж

110

Niki13

преди 4 години

През май 1935 г. обаче приключва жизненият път на маршал Йозеф Пилсудски. Ръководството на националсоциалистическата партия начело с Адолф Хитлер и Херман Гьоринг присъства на погребението. В Третия райх е обявен траур по повод смъртта на полския маршал.

109

Niki13

преди 4 години

Варшава и Берлин подписват Пакт за ненападение на 26 януари 1934 г., който може да се нарече пакт Хитлер-Пилсудски. Към пакта Хитлер-Пилсудски има секретни приложения, или протоколи, за които френската и английската преса пишат през 1934 г. Става въпрос, че поляците претендират за територии на Украйна, Беларус и Литва. И всичко това е пет години преди подписването на прословутия пакт Рибентроп-Мoлотов! Москва е последната европейска столица след Лондон, Париж, Варшава и други, която подписва договор за ненападение с нацистка Германия.

108

Анонимен

преди 4 години

Много се стараят комунистите да се пишат антифашисти,а всъщност са негов вариант.Фашизмът беше насочен навън- изтриваше чужди раси и народи,а комунизма беше насочен навътре - изтриваше цели класи и съсловия от собствения си народ.И в двата случая по идеологически причини- без вина на потърпевшите, просто защото са назовани "лошите" в книгите на Хитлер, Маркс, Ленин & co.От българина става перфектен комуно-фашизоид- обича някой друг да му е виновен за настраното положение и е готов да го размаже!

107

Niki13

преди 4 години

До Анонимен 116СССР влиза на територията, която е била на държавата Полша след като полското правителство и Върховното командване избягват от страната. Това вече не е държава а територия.

106

Niki13

преди 4 години

До Анонимен 117СССР влиза на територията, която преди това е била държавата Полша. Територия, не държава, с избягало правителство , която е на 80 % превзета от Германия

105

Niki13

преди 4 години

до анонимен 120факти : Мюнхенското споразумение от 29 септември 1938 година / подписано на 30 септември същата година от премиера на Великобритания Чембърлейн, премиера на Франция Даладие, райхсканцлера на Германия Хитлер и премиера на Италия Мусолини. Споразумението уговаря предаването на Судетска област от Чехословакия на Германия. На 1 октомври 1938 година Полша в ултимативна форма иска от Чехия да ѝ се предаде Тешинската област, предмет на териториални спорове между нея и Чехословакия през 1918 - 1920 г. Останало в международна изолация, чехословашкото правителство се принуждава да

104

Анонимен

преди 4 години

ФАКТИ- 23.08.1939Г ПАКТА Р И Б Е Н Т Р О П /М О Л О Т О В Е ПОДПИСАН, НА 1 .9.1939 ГЕРМАНИЯ НАВЛИЗА В ПОЛША, НА 17.9.1939Г СЪОБРАЗНО ПАКТА СССР НАХЛУВА В ПОЛША, НА 18.9.1939Г ИЗЛИЗАТ СЪС СЪВМЕСТНА ДЕКЛАРАЦИЯ ЧЕ ГЕРМАНИЯ И РУСИЯ ИМАТ ОБЩА ГРАНИЦА ВСЛЕДСТВИЕ РАЗПАДА НА ПОЛША И НА 28 .9. 1939Г ПОДПИСВАТ ДОГОВОР ЗА ДРУЖБА. НА 30 11. 1939 Г СССР НАПАДА ФИНЛАНДИЯ И ОТКЪСВА ТЕРИТОРИЯ, КОЯТО ПРИСЪЕДИНЯВА КЪМ СССР- 1940Г СССР НАВЛИЗА В ЛИТВА, ЛАТВИЯ, ЕСТОНИЯ, БЕСАРАБИЯ И СЕВЕРНА БУКОВИНА И ПРИСЪЕДИНЯВА.

103

Анонимен

преди 4 години

Не се приема, а е исторически факт. Отделени мъжете от жените и децата. Същото са го направили и холандците, но исторически "заслугата" за концлагерите, е на Англия.А нима Австралия не е колонизирана по същия повод? Австралия е мястото за далечно заточение на хора-престъпници и такива, които не са били послушни.Историята трябва да се чете не както дяволът Евангелието!

102

Анонимен

преди 4 години

Хитлер никога не е искал война с Великобритания и всячески е искал мир. Но Чърчил категорично е искал война с Германия. И никой от съюзниците не напада СССР въпреки нахлуването на СССР в Полша. Защото ако СССР бяха във война с Великобритания и Франция и бяха почнали да доставят помощ към Германия под формата на петрол, на съюзниците щеше да им се стъжни много бързо.

101

Анонимен

преди 4 години

ЕС са лицемери. На 1.9.39 Германия напада Полша и Великобритания и Франция веднага обявяват война на Германия уж за да защитят Полша. На 16.9.39 СССР напада Полша. Но Великобритания и Франция не обявяват война на СССР. Защото никога не им е пукало за принципи и за Полша. Просто Чърчил искаше да накаже Германия.

100

IQ-то

преди 4 години

Всичките големи войни се породиха от недоносената социалдемократична идеология написана на книга от Карл Маркс.Той създаде системата в която живеем днес,той е бащата на империализмът в по-голямата си част в света.От както левите идеи бутнаха повечето монархии по света,с една единствена цел,да се оправляват ,,масите'' чрез книжни и необезпечени с нищо пари,от тогава има само глобални и неспирни войни.Време е за нещо ново,за съществуване без робуване на материализмът.Светът зацикля,няма на къде.

99

дека са историците??

преди 4 години

Абе същите тия женски мозъци , същите те като започнеш от ПедоЧръчлевич , франците, холандците, ...и Полша бе, цялата тая Еуйска групировка преди *** и Рибатропа подписаха с Хитлю техните им пактове.С това те узакониха нацизма и хитлярасите с техния мюнхенски зговор. Та франция и англия си затвориха очите когато гемания анексира Австрия и Чехословакия. Това всяка тиква го знае и си траят.Сега лаят срещу Рибататропа и Молотовките защото догодина на 9 Май 75 години от Победата.

98

Какво да мисли

преди 4 години

Странни събития се случват през зимата на 1939-1940г. Британия и Франция уж са във война с Немция,но за Коледа враговете си вдигат наздравици през окопите и си разменят подаръци.Даже си спретват мачлета в междупозиционното пространство. Тия върли врагове вкwпом подпомагат Финландия. На юг ингелизи и франсета дават провинция Хатай на Турция,превъоръжават армията и ,и я кандардисват за съюзник срещу СССР.Какво да мисли Сталин и от кого да се пази?

97

Анонимен

преди 4 години

Жалко че Сталин не е жив!!!

96

Анонимен

преди 4 години

Омиротворяването на агресора в Мюнхен от Даладие и Чембърлейн е не по- малко срамно и скандално!!!