55

Анонимен

преди 4 години

Десетхилядника сигурно е директора на АЕЦ"Козлодуй'.

54

Гостени

преди 4 години

На дъното са Разград и Кърджали с 295,26 и 295 ,15 лв защо ? Общото между тях е че там голяма част от населението са етнически турци

53

vlady

преди 4 години

До До 54 vladyНе е така - ако няма таван на осигуровките и партидите са индивидуални, то във всяка партида се събира сума в зависимост от направените вноски и така таван на практика няма.

52

До 54 vlady

преди 4 години

Точно обратното - таван на пенсиите може да няма само ако има таван на осигуровките или ако за размера на пенсията се отчита целия осигурителен стаж. тези с по 5-10-20 хиляди лева изчислена пенсия, я имат от времето, когато нямаше таван на осигуровките и се взимаха само трите най-добри поредни години за определяне на размера на пенсията. Осигурявал се на някаква минимална сума бармана преди 1989 година, след 1989 станал голям шмекер и се осигурявал три години подред на огромна сума и сега иска

51

House M.D.

преди 4 години

Емигрантите най-много ощетяват пенсионерите, защото не внасят осигуровки, но техните родители получават пенсии.

50

няма да изчезне

преди 4 години

Майките казват на децата си заминавайте, тук няма бъдеще за вас!няма да изчезна България, не се притеснявайте, ние българите писмеността такова и комппютъро такова сме дали, няма да изчезне!

49

vlady

преди 4 години

Максималният осигурителен доход е 3000 лв доскоро беше дори по-нисък, никой не се осигурява на по-висок и е нормално да има таван на пенсията 40-50% от максималния осигурителен доход. За да няма таван трябва да няма ограничение на максималния осигурителен доход в съчетание с индивидуални партиди.

48

Анонимен

преди 4 години

До до 37Кой е казал, че България ще изчезне като спрът да плащат пенсии? Теб какво те страхува? Територията наречена България няма как да изчезне, но няма кандидати за нея, ще бъде ракетна площадка за война с Русия, а българите които са останали - озверели старци без пенсии - ще бъдат пушечно месо.

47

анонимна мишка

преди 4 години

Ами слушал съм че зъболекарите взимат 20 000 лева месечно и често работят без касови бележки и купуват зъби полулегално от лаборатории без сертификати...Така съм чувал па дали е наистина не знам

46

Анонимен

преди 4 години

До *Б*СИ КОМУНИЗМАТака е на запад, явно и там са комунисти.... даже там таваните са доста по ниски в сравнение със средните доходи.

45

Анонимен

преди 4 години

Преди 30 години бяхме в блатото на социализма, а за 30 години демокрация, ЕС, НАТО и парнтьорство на САЩ - индустриализация , строителство, образование, култура, изкуство! Пенсиите растат, заплатите растат, заводите никнат като гъби, толкова много инвестиции, че няма работна ръка! България никога не е имала такова производство и такъв износ!

44

*Б*СИ КОМУНИЗМА

преди 4 години

И кво, работиш, не работиш - таван! И кво, плащаш повече просто, защото имаш по-визок доход (заслужено при това) и накрая взимаш като за бог да прости, защото има ТАВАН! И разбира се всички неудачници ликуват "Браво, така трябва, за какво му е на някой дедо да се радва на старини на висока пенсия? Вземете му я! Той и без това ще я мята през терасите на полицаи!

43

От Митко

преди 4 години

До Дядо СоциАми толкова внасям. Честен съм .. но защо ли .. сигурно ще съжалявам някой ден. :)

42

Майка

преди 4 години

Колко е пенсия на депутат?Имат ли таван?

41

Анонимен

преди 4 години

до тарикат,излез от филма.

40

до 37

преди 4 години

Кой ти пошепна , че спират пенсиите през 2021 ? Вътрешна информация от високите етажи на властта ли ? И да ги спрат , България няма да се затрие, не се притеснявай.

39

Анонимен

преди 4 години

Това със спирането на пенсиите го слушам от 30 години. А аз вече си взимам добра пенсия и чета гл.упости.

38

БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР

преди 4 години

До *** до 30Така е ,тъжно е наистина.Тук една властна откачалка наречена Калкулаторката която се изживява като микроскопична диктаторка трие и пляка минуси на малкото останали читави мнения,дори ИТ гуруто от страната Оз избяга оттук

37

Тарикат

преди 4 години

За 20 години здраво, ама много здраво бачкане не знам дали имам и месец официален трудов стаж! Парите на ръка, като се посъберат - хайде първо малко магазинче се купува, после второ търговско помещение, по големичко и така. На 41 съм вече. Довечера ако реша се "пенсионирам". 1800 евро не е кой знае какво от наеми, но какво пък щяхте да ми давате като пенсия? Че и след 25 години!

36

Анонимен

преди 4 години

Пенсиите спират след 2021 година. То и сега няма пари, но взимат заеми. За да се формира една пенсия трябва поне няколко работещи да внасят във фонда, а сега пенсионерите са повече от работещите. В същото време 3 милиона българи слугуват на запад и осигуряват пенсионерите на запад - осигуряват прилични пенсии поне на 1 милион западни пенсионери. Пенсиите се плащат със заеми, 2021 спират европарите, спират и заемите, спират и пенсиите. А вие се осигурявайте с мизерната заплатка и чакайте пенсия..