122

Шоп

преди 4 години

Преди време се чудех къде да набутам едни пари и бях намерил една фермичка над селото, на страхотно романтично място. Кози, коне, зайци, кокошки, чист въздъх. Даже дадох капаро. Казах на баща ми, който е от село, от 6-годишен е ходил с овците, после с ***, коне, докато е постъпил в гимназия в града. Той ме изгледа странно и вика, момче, ти нещо не си наред с главата. Бегай далече от тая работа и си глей живота, че после ще плачеш. И капарото изгоре.

121

Шоп

преди 4 години

Никога не сменпроизвеждали танкове, армията беше 120 000, самолетите бяха под 200 - повечето от тях стари, вагони не сме произвеждали, автобуси се произвеждаха от завод, останал от царско време. Селкостопанската продукция я произвеждаха крепостни селяни и роби.

120

до 120

преди 4 години

Заплатата в София обаче е най-висока.Децата ти са малки,затова ти стигат парите.Като пораснат ще видиш как ще искат да им купиш това и онова. Хич не е лесно с повече от едно дете в България днес. По времето на комунизма беше друго. Две деца можеха спокойно да се отгледат без лишения,но сега е различно.

119

Анонимен

преди 4 години

До до 117Населението наистина намалява,ама е пресилено да се твърди,че до 10 години щели да живеят хора само в 4-5 града .И извън големите градове живеят хора.Чудно откъде е това пренебрежително отношение към тях.Да не би лекар от Ямбол да е по-малко стойностен от някой софийски наркодилър?

118

ПроСоТо

преди 4 години

имаше и много "изгъзици"...Никой не отрича.ТРАГЕДИЯТА ни е в това,че допуснахме ВРАЖЕСКИ ЕЛЕМЕНТИ да ЛИКВИДИРАТ всичко,което бяхме изградили с пот и кръв....как стана това?...И аз не мога да си го обясня....Но резултата е такъв..-ТОТАЛНО УНИЩОЖЕНИЕ..

117

лично мнение

преди 4 години

Много лицемерна статия. След като отново унищожиха поминъка на хората в селото, се чудят защо никой не иска да живее на село.

116

до 117

преди 4 години

То до няколко години може и областният град дето ти е на 5 км. да се обезлюди. До 10 години в България ще останат само градовете София, Пловдив, Варна и Стара Загора. Дано си близо до тях от селото. Народът или емигрира или умира. Държавата си отива безвъзвратно. Погубиха българското село(сега изколиха ***),че ще искат да се възроди. Как да стане?

115

ПроСоТо

преди 4 години

та така...По Живково България произвеждаше ВСИЧКО!...ВСИЧКО!.-Всякаква земеделска продукция,дрехи,обувки,стоки за бита ,АВТОМОБИЛИ за известно време,автобуси,жп вагони,трактори,танкове,каква ли не военна продукция,произвеждаше евтина електроенергия,а бяхме кандърдисали "братския ссср" да ни продава бензина и нафтата на символични цени.Имахме над 250 съвременни самолета,хиляди танкове,стратегически ракети,200-хилядна армия.да не споменавам РЕДЪТ и спокойствието..Е,това "в плюс".Имаше и много

114

Анонимен

преди 4 години

До до 116 от 106Ти да си чувал,че съществуват автомобили?И това,че живея на село,не означава,че работя там.До работата си в града стигам за по-малко от 10 минути с автомобил.В пъти по-бързо от повечето софиянци.Колкото до престъпността-ако селото е оживено престъпност няма.Има в малки и отдалечени села,в които има само възрастни хора и много изоставени къщи.И животни не гледам,а си купувам месо от магазина.Аман от клишета.

113

до 116 от 106

преди 4 години

Щом не те е страх,че ще те оберат, както се случва ежедневно във всяко българско село си живей там. На село обаче се гледат животни да се препитава човек,друга работа няма. С тия болести по свинете, дано ти стигат парите за жена ти и децата,защото заколиха много пра сета. Аз например не искам да живея на село и да гледам животни. Не ми допада.Искам да си живея в града и да не пътувам всеки ден.

112

Анонимен

преди 4 години

До ПроСоТо 115Разбрах какво искаш да кажеш. Против това унищожение съм, макар че не съм фен на социализма и на Т.Ж. Мисля, че не биваше да бъдат приватизирани, нито унищожавани печелещите заводи. Имаше някои такива. Трябваше предварително да се помисли и за селското стопанство. Вместо това, на места изсякоха овощните градини през пролетта на 1989 г., тъкмо цъфтяха. После реституираха земята по несправедлив начин.Мисля, че разрухата беше предварително запланувана с определена цел и поръчана.

111

Анонимен

преди 4 години

До 113И как разбра,че селото ще се обезлюди като се намира на по-малко от 5 километра от центъра на областния град.Не на 5 км от града,а на 5 км от центъра.Има канализация,аптека,магазини,млади хора.Не на всички им е мечта да живеят в панелка в София.

110

Анонимен

преди 4 години

До до 107 от 101Има един, който от време навреме пише тук, разказва за себе си - нищо не е съчинено от мен. Той твърди, че живее извън В.Търново в къща и пише за неща, за които пишеш и ти. Но пише и други неща, които споменах аз. Прави впечатление на човек с неприятен характер, който май се опитва да мине за голям мъжага, като издевателства най-вече над жени и описва някои такива случки. Някой го разпозна и разказа допълнително за него - бил юрист на име Чанко.Значи това не си ти, разбрах.

109

Анонимен

преди 4 години

До 106Верно ли съм се прецакал? Интересно защо в последните години на село дойдоха да живеят поне 10 семейства само в нашата махала? Говорил съм с част от тези хора и повечето казаха,че единствено съжаляват,че не са се махнали от града по-рано.Даже някои си направиха и басейни в дворовете.И живеят като бели хора,а не се бутат в миризливи панелки.И близкия областен град е на 2-3 километра разстояние.Като ти потрябва нещо за 5 минути си там.

108

ПроСоТо

преди 4 години

До Анонимен,който написа:"До ПроСоТо"- При Тодор Живков имаше всичко!!!"На колко ракии си?....................НЕ пия ракия,душо!!!!!..Но специално за теб ще префразирам написаното:..-Така:..-"ВСИЧКО,което имаше при Живков,БЕШЕ БЪЛГАРСКО"!!!!Сега:..-ДОРИ "ДОМАТИТЕ",които ядем,са..ВНОС!!!..ВНОС!!!!СЕГА ВСИЧКО БЪЛГАРСКО СЕ УНИЩОЖАВА!!!!...ВСИЧКО!

107

Анонимен

преди 4 години

Проблемът е, че няма добра инфраструктура, на места няма и канализация, много села нямат медицински пунктове, достатъчно магазини с необходимите стоки и т.н. Ако тези проблеми бяха решени и ако имаше работа за всякакви специалисти и добро заплащане, селата ни нямаше да пустеят.Сграден фонд има, може да се модернизира. Градовете са наблизо.Един ден тези проблеми ще се решат, но дотогава ще мине доста време.

106

до 107 от 101

преди 4 години

Защо си помисли,че изобщо коментарът е написан от мъж? Дори не знаех за съществуването на име ,,Чанко"? Цанко ли си искал да напишеш? Какъв е тоя филм дето си го сътворил, дори не разбрах: девственици,бягство, заведения,звучи като латино сериал. Повтарям За мен си се прецакал с имот на село,защото докато децата ти пораснат, е възможно селото да е изцяло обезлюдено. Възрастните ще умрат до 3-4г,млади няма. какво ще правят децата ти на село един ден като пораснат? Училище ли ще има, болница ли?

105

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 109Е, значи ти не си Чанко.

104

Анонимен

преди 4 години

Да искате да живеете в села като в Австрия донякъде разбирам.Да искате да живеете в български села показва единствено, че сте психично болни.

103

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 107М.аломник-нито имам нещо общо с Велико Търново,нито пък децата ми се държат шумно в заведения.Щото така съм ги възпитал.А интимният си живот нямам намерение да обсъждам тук.