137

Братство славянам

преди 4 години

До 141Кой беше ти, извинявай? :) Ако не Русия, Китай и САЩ, при всичките им недостатъци, коя е друга велика държава. България? Не, по-скоро клоним към Уганда. Руснаците вече си научиха урока и няма да има втори Горбачов. Още от Петър Велики и Русия е велика държава в геополитически план, което не го оспорват дори в САЩ. Просто те се дразнят, че руснаците упорито отказват да се подчинят. Тя е различна и това е нейн "грях" според тях.

136

Преслав

преди 4 години

Братството на славяните - придоби енергия, утре сутринта ще го проверя, дали е така свеж.

135

Братство славянам

преди 4 години

До АнонименГоворим за времената на Британската империя и тяхното крепко сътрудничество с османците. Проливите са имали огромно значение за Запада, най-малкото дори това, че в никакъв случай той не е искал да попаднат в руски православни ръце. Неслучайно когато руската армия стига Истанбул през 1878 г. те пращат своя военен флот там. Въпросът е геополитически, не просто икономически.

134

Преслав

преди 4 години

Братсво славянам, на себе си ли ги пишеш или на кого.Ние, това го знаем и нямаме никакви противоречия.

133

Братство славянам

преди 4 години

ТодАре, Българите бягат в Бесарабия не защото някой го отвлича или съжителстват "мирно" с османските тирани, а защото по време на войните подпомагат руската армия. След нейното изтегляне започват типичните ориенталски зверства срещу християните. Освен това Руската империя предлага земи и освобождаване от данъци, за да се заселят. Иначе стратегически БГ е до столицата, няма как да я освободят по-рано от по-периферните райони на Белград и Атина. Това е исторически процес, а не една стъпка.

132

Пак той

преди 4 години

Тодор, се удави в собствената си кал, която бълва. Упокой.

131

Братство славянам

преди 4 години

Англия и Франция разделиха България на Берлинския конгрес, подкрепени от Виена и Берлин. Честно казано, Русия бе твърде отслабена след Кримската война (1853-1856) и дипломатически бе почти невъзможно да се противопостави на обединения Запад, който после направи същото на 27.11.1919 г. в предградието Ньой. Доста символично французите искаха да е в Ньой - френски рицар и благородник убит от българската армия на цар Калоян.

130

Братство славянам

преди 4 години

ТодАре, руската пословица е в съвсем друг смисъл, който кравешкият ти мозък, атрофирал от фаст-фуд храна, няма как да разбере. Има една българска, за преклонената главица и сабята - не я сече. За такива като теб,и номенклатурната клика на ГЕРБ напромер, за другаря Цв. Цв. дето ходи на протестантски вечери във Фашингтон, това е доста характерно.

129

Братство славянам

преди 4 години

ТодАре, Дай да се върнем и още по-назад тогава като казваш за Сигизмунд. Латинската война срещу българите и цар Калоян. Католиците и Западът още оттогава правят походи не само срещу мюсюлманите, но и срещу православния свят. Срещу Русия, Византия, България и т.н. Ти не си прав, защото Русия фактически ни Освобождава от турско иго и това е факт. Ако не беше тя балканските християнски държави нямаше да имат държави. Докато Британската империя бе най-големият съюзник на турците.

128

Пак съм аз

преди 4 години

Е бре Тодоре, ако вземеш да лепиш вази от кал, където я излияниш, па с 2-3 рози за момичета, ще има ползу роду.

127

Чочо

преди 4 години

До пехотинец: Един самолет и два танкера с памперси ! Ха-ха-ха-нали ги видяхме как *** Черно море ,още мирише на американски ла.на и затова няма хора тази година по Черноморието !

126

Анонимен

преди 4 години

До 146 ТОДАР КРИВИШКИ - Ха ха ха, това откровение в корана ли го чете или каскета ти го говори? Кой го е питал султана, съдбата на балканските народи се решаваше в европейските столици - Лондон, Париж и Виена и Русия трябваше да се съобразява с това. На тях едвам им се откъсна от сърцето Сърбия да бъде въстановена в размерите на Белградския санджак, а Гърция - в Атика и Пелопонес. Чак когато българския народ въстана, фактори като Виктор Юго, Макгахан и Гладстон заставиха европейските правителства да признаят съществуването на българския въпрос

125

Данчо

преди 4 години

Хубаво е човек да се включва в коментарите ,но когато има кой да го чуе. А,когато всички телевизии , радия и тем подобни са си дали гъзовете под наем на ГЕРБ ,те не смеят и да им докладват какво пишат хората за техните мръсотии ! Така че ,по кротко -идва страшния съд -както винаги се повтаря.

124

Rock of ages

преди 4 години

Има реална опасност от трета световна война... Ако това се случи, според Айнщайн, четвъртата световна война ще бъде с лъкове и стрели. Всичко отива по дяволите.

123

до 147

преди 4 години

Тва с отстъпването е философия. Е, колко да е страшно. Едно джудже по-малко.

122

Rock of ages

преди 4 години

Става страшно! Ако Щатите не отстъпят другите няма как да ги изтърпят повече и ще стане страшно...

121

Тодар Правешки

преди 4 години

До братство славяномНе си прав, пич. Гадния Запад организира 2 кръстоносни похода против турците - Сигизмунд Люксембургски, завършил с битката при Никопол през 1396 година, и Владислав Варненчик през 1444 година. От друга страна - Дибич Задбалкански през 1829 преведен от българи през старопланинските проходи превзема Одрин. Турция капитулира и обещава всичко. Руснаците почват-свобода за Сърбия, свобода за Гърция. Турция казва няма проблем, а българите? Ще дадем свобода и на тях. Русия казва не.

120

Анонимен

преди 4 години

До 137 ТОДАР КРИВИШКИ - "Българският" кораб пълен с евреи - а не предупреждаваха ли фактори от българското правителство началника на пристанището да не пуска кораба в морето, защото това ще означава да го пратят на сигурна смърт?Ха ха ха, ген. Колев се бил с казаците (заедно с турски войски), докато българските войници се побратимяваха с руснаците. Съдбоносната битка се води на завоя на Черна, където французите унищожаваха българските картечари с огнехвъргачки и загинаха хиляди българи. Защо премълчаваш тези факти?

119

Анонимен

преди 4 години

Видя се кой поддържа аятоласите... и кой има изгода от такива терористи.

118

cazzo duro

преди 4 години

Повръща ми се от руски ***, баси кухарите!