96

Анонимен

преди 4 години

При 9,5 по рихтер като в Япония може

95

Активист

преди 4 години

Грийнпийс (зелен боб?) са ок за правене на деца с неясен произход, заложби/таланти и бъдеще.

94

Паскал

преди 4 години

Няма нещо което да издържи на цунами..

93

Sicht Punkt

преди 4 години

С какво по-точно са ти смешни руснаците ? С това, че могат да строят кораби и да монтират на тях ядрени централи и да плават в райони на вечен студ и да захранват с енергия в тоя вечен студ селища ли ?Какво им пречи на руснаците да закупят от Германия, технологията за фотоволтаични панели и ще имат електроенергия и в тундрата, където има населени места от няколко юрти?

92

cazzo duro

преди 4 години

До Анонимен 106Смешни са ми с смешната си пропаганда и смешните си ***/като теб/.

91

Sicht Punkt

преди 4 години

"Горките ни разбирачи... Вие господа разбилачи знаете ли какво представляма Арктика" Арктика си е Арктика, технологиите са нещо съвсем различно. Ние не знаем какво представлява и Сибир, но си умряха хорицата от руската глyпocт.Тя и Норвегия е до Арктика, но там хората правят нещо разумно и икономически изгодно - развъждат сьомга. В Русия да не би да неможе също да развъждат дори в колаборация с Норвегия!?

90

Sicht Punkt

преди 4 години

Тия имат газ колкото искаш а правят ядрена центарала.Но то при руснаците никога не е имало логика.Умните държави използват, този ресурс от който имат най - много!! В Исландия цялото им домочадие ползват за отопление на домовете си, горещата термална вода!! - и правят от нея страхотен бизнес. Няма западно европеец, който да не е чувал за "Blue laguna".

89

cazzo duro

преди 4 години

Наистина не мога да преценя кое е по смешно -руснаците ли или статията написана е този хвалебствен стил."Утринта на Баренцово море е хладна" :))))))) Ами няма как утринта над Баренцово море да е жешка, ***! :) Екватора е далече, виж картата:))

88

И какво

преди 4 години

Тия имат газ колкото искаш а правят ядрена центарала.Но то при руснаците никога не е имало логика.

87

Sicht Punkt

преди 4 години

Каква екологична катастрофа с изгорелите милиони декари гори.., а *** тя Русия Агромная.Да е чул някой, че при пожара има десетки загинали и още повече изчезнали? - няма и да чуе, защото Русия е "Великая".Ама то не било икономически оправдано!!!!!!!!

86

Анонимен

преди 4 години

*** всичко крият, да не би им откраднат "Stellt" технологията. Ха ха ха, смешковци!!

85

Само питам

преди 4 години

Руснаците 10 години строят докче с мощност 70 MW , това не е ли много бавно ?Следващото след нови 10 години ?!

84

Анонимен

преди 4 години

Голяма "мощност"! :) За сравнение самолетоносачите тип "Нимиц" на САЩ са с по два реактора проивеждащи по 190 мегавата всеки:)

83

Наблюдател

преди 4 години

Много добра идея са тези плаващи АЕЦ. А глупостите на "Грийнпийс" са известни отдавна и не си струва човек да им обръща внимание.

82

Sicht Punkt

преди 4 години

Аз не съм чул до сега, ядрен американски самолетоносач да се е взривил.Технологии нет дАрАгие товаришчи, технологии!!

81

Sicht Punkt

преди 4 години

Каква екологична катастрофа с изгорелите милиони декари гори.., а *** тя Русия Агромная.Рашко няма нови авангардни технологии, затова ще пускат плаваща атомна бомба. Те ядрените им подводници гърмят като пиратки, но те са с много по-малка мощност.

80

Анонимен

преди 4 години

Сега вече е ясно за какво бяха всички тези истински сериали.Жалка пропаганда. Жалки журналясти. Жалка държава.

79

Анонимен

преди 4 години

До weissнищо новаторско няма, реакторите по атомните подводници и самолетоносачите какво са, същото е, само че там сигурноста е на далеч по-високо ниво, идеята да се ползва реактор от подводници за малки АЕЦ не е от вчера, а от 50 години, ама това да е на плаваща платформа е меко казано рисково, а и ненадеждно по отношение на електроподаването към съответното населено място

78

Анонимен

преди 4 години

Верно че някоя подводница би вършила повече работа ...А и биси избила парите в краен случей дори може да се въоръжи и мобилизира а това ....? Абе мишена за всеки терорист трябва да го пази Фрегата или поне ***

77

Анонимен

преди 4 години

До weissи как и заколко време ще реагира? особенно при лоши метеорологични условия, просто е несериозно, особенно в района има достатъчно природен газ и въглища, това са неща с които може да се запасяваш. идеята наистина е лишена от смисъл, а конкретното пристанище Павек, е село с 5 хиляди население дето се вика 10 агрегата ще свършат повече работа отколкото тая централа във водата