22

ПроСоТо

преди 4 години

"Лет ми тейк ю даун,коз айм гоинг трустроубери фийлд,нотинг из рийленд нотинг ту гет он дъ борд..Строубери фийлдс форевър"..................Това бяха Битлягите......Иначе:- едно съседско момиче ходи едно лято да им бере ягодите и разказа доста лоши неща..Не повтори..Това си е част от съвременната робия.Някога са докарвали насила елементи,особено от Африка, да им работят,сега "пипат с кадифена ръкавица",но същината е една..

21

Анонимен

преди 4 години

Това въпрос за бавно-развиващи се, ли е?? А кой ги е брал ягодите , преди да се появят източно-европейските андрешковци там ??

20

Анонимен

преди 4 години

Дреме им на шотландците какво мислят за тях Тикеоландците от Лай нария.Погледнете първо собствения си Ке ***.

19

Анонимен

преди 4 години

Роби все ще се намерят. Нашите няма да вършат нищо по-специално или по-добре от останалите. В този смисъл - глупава статия.

18

Анонимен

преди 4 години

Третият пол .

17

Mitkyla

преди 4 години

Тоя чичка дето казва че местните щели да работят тази работа, доста се е объркал. Те дори леката работа ги мързи да работят, камо ли на полето. Никой в УК не говори за това колко е паднал курса на паунда спрямо еврото, има пълно медиино затъмнение по този въпрос. Иначе цените на горивата скачат всеки ден И англичаните си викат ами нормално е и си трайкат и си карат колите. Но ако има твърд Брекзит, ще усетят за какво иде реч и пак ще искат да са Европа, ама....

16

i'm

преди 4 години

Индийци, пакистанци, афганистанци и т.н. Тях с голяма охота си ги приемате и проблеми няма. Те ще ви ги берат. А може и вие ингилизите да си понапънете задниците малко на полето.

15

Анонимен

преди 4 години

Да им имам проблема кой щял да им бере ягодите.Тия са сираци от към проблеми!

14

Анонимен

преди 4 години

Виновни са комунистите от ШКП които три пъти фалираха Шотландия и затова заплатите на берачите са ниски и шотландците не искат да берат.

13

Анонимен

преди 4 години

До А КЪДЕ СА ?"Огромни" е силно казано. Същите помощи са достъпни и за българите, но нашите искат хем помощи, хем заплата, хем данъчни облекчения и накрая копат с лопати в калта ...

12

Анонимен

преди 4 години

До aaВиновни са Путин, комунистите, Тодор Живков и 45 години руска окупация, заради това.

11

Анонимен

преди 4 години

Няма да си тръгнат, навсякъде в източна Европа е мизерия, особено в България, и все по зле ще става. Шотландците могат да бъдат спокойни, реколтата от ягоди ще бъде прибрана. Източно евопейците имат прави да пътуват и да работят в Шотландия, свободни са при демокрацията, а свободата Санчо е най-висшето благо за човека, демокрацията ни дава най-висшето благо, демокрацията е най-съвършената система.

10

Анонимен

преди 4 години

Голяма мъка ще е ... споко, те ще се оправят, ама тръгналите си, като се върнат у нас, не знам къф ша го дирят.

9

привет от Германия

преди 4 години

Като гледам момичето на видеото хич не си дава зор да работи ! Събира си ягодите бавно и спокойно ! Ако беше в България щяха да й изкарат душата , щяха да искат да работи бързо като машина !

8

aa

преди 4 години

А защо в България не гледаме ягоди и да ни идват шотландци да берат реколтата?

7

Край

преди 4 години

Хааа ха. Българите се смеят на англичаните/шотландците , че няма кой да им върши черната работа ако не са те. Маани бегай бе - страшно чувство за хумор имаме.Само да ви обясня 1милиард индиици мечтаят да живеят там. И са склонни без пари да работят по 22 часа на ден.

6

привет от Германия

преди 4 години

Абе за какво ви е тази Шотландия , да работите по 12 часа за 300 евро на седмица ли ?!Тези пари в Германия и Франция можете да ги получавате дори за 8 часа работен ден !

5

Анонимен

преди 4 години

Шотландците да си ги берат сами !!! ГРОБ ЗА АЛБИОНА ГРОБ ЗА ТОЗИ ПРОБИТ ОСТРОВ !

4

славянин

преди 4 години

''Извънземните'' ''велико''британци сами да си берат ягодите, а ако толкова ги мързи да го правят, което е вярно, да им ги берат любимите им и ''трудолюбиви'' пакистанци и хиндустанци

3

Анонимен

преди 4 години

Като не плащат ще си тръгнат сега да не почнете д ни равивате тези, че без ЕС не могат да се наемат работници Брекзит и разпад на ЕС Защо работника от Източна Европа дето бере ягоди в Шотландия да плаща заплата на белгийския алкохолик Юнкер и свитата му от бюрократи и шуробаджанаци. Юнкер да бере ягодите на Шотландия и глобалистите като искат заплати.