48

Анонимен

преди 4 години

До бедни-богатиИ какъв е проблема? Щом според теб 40% могат да изкарват от 5000 нагоре, ти защо не можеш, дай обективно обясние?

47

Анонимен

преди 4 години

Цереуто е хакнало напата за да видят какви доходи и спестявания имаме оставете момчето намира лешояди !!!!!!!!

46

бедни-богати

преди 4 години

Примерно разпределениеАко става дума за 5% от населението, то най-бедните (5%) са с доход под 50 лева месчено, а най-богатите (5%) с над 500000 месечно.При 10% бедните са до 200 лева месечно, а най-богатите над 50000 месечно.При 20% бедните са до 400 лева месечно, а най-богатите над 20000 месечноПри 30% бедните са до 600 лева месечно, а най-богатите над 10000 месечно.При 40% бедните са до 800 лева месечно, а най-богатите над 5000 месечно.

45

Анонимен

преди 4 години

7 пъти , ама друг път ! аз като имам пенсия от 300 лв не вярвам,че най-богатия българин преживява с 2100, както и т.нар. работещи бедни.получаващи 580 бруто не вярват,че най- богатия работодател преживява с 4060 лв.......виж, за 40 000 - 50 000и нагоре - месечно-може. иначе как се задържа да е милионер? то и с куфарче да си почнал, нали трябва да се трупа.

44

Анонимен

преди 4 години

Отиди по селата да видиш какви работници има - миришат на спирт по цял ден, немога да четат - по 3000лв заплати ли да им дават работодателите? Разбира се че ще има разлика не 7 пъти ами 700 между един вишист и ***.нгал-алкохолик

43

Анонимен

преди 4 години

До ???Червените баби, пак тръгнаха да правият революции - да се смее ли човек, да плаче ли?

42

Анонимен

преди 4 години

Пенсионерите влизат в групата на най-бедните по-доход, ако не всичките, то поне по-голямата част от тях.

41

До 46

преди 4 години

Типичен пример за шизофрения, хем реве че му е нисък дохода, хем изведнъж стана много богат!? Радвам се за теб, щом си толкова умен и информиран, печелиш добре, аз съм ОК. Аз не се оплаквам, изкарвам достатъчно, не се оплаквай и ти, защото дразниш.

40

Беден пенсионер

преди 4 години

Събрал съм 20 000лв за кисело мляко

39

Анонимен

преди 4 години

Така ви се иска да е ,ако е така народа няма да плаче толкова но е двадесет пъти ,понякога и по-вече ....У нас заплатите на банкерите /вкл. и на този де би л са по 20 -25 бона ,така е и с политиците ,не случайно всички се натискат да са депутати и министри и на всичко отгоре всичко им е безплатно ,как се спестяват милиони при положение че обикновените работещи едва си плащат масрафа...Всичко осредняват за да не ги мразят толкова хората но ги МРАЗИМ И ТО ОТ СЪРЦЕ ЗАРАДИ ТАЗИ ИМ ЛАКОМИЯ !

38

???

преди 4 години

Наистина ли тук някой не може да схване какво говорят цифрите, цитирани в коментарите 22 и 28 ("ПРОДЪЛЖЕНИЕ" и "ПРОДЪЛЖЕНИЕ-2")?Допуснато е у нас ситуацията да бъде не просто революционна, а да е два пъти по-кризисна. Който се интересува знае, че бунтове по места има. Но революцията е друго нещо.Революция става тогава, когато някой се заеме да я организира и ФИНАНСИРА.Който разбрал, разбрал.

37

Доход, а не заплата

преди 4 години

Пише доход, а не заплата. Правете разлика!Заплата за 2018 година е 56% от паричните доходи на домакинствата в България и 55% от общите доходи на домакинствата.

36

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 38Предлагам да обърнем глаголните времена, за да обясним ситуацията адекватно.ТИ не можеш да печелиш повече от мен, защото си по-малко информиран. Онзи, който е учил повече и редовно търси всякаква информация, се справя добре с живота. Другият, дето за нищо не го бива, се прави на велик по форумите.Хайде тичай в кухнята, маминка да ти даде филийка, намазана с мас.

35

Обективен

преди 4 години

Не пишат какво занчи най-бедни и най-богати, но верочтно става дума за процент, примерно 10% или 20% от най-бедните сравнени със същия процент най-богато по доход. Единичните случаи са нещо доста безмислено като пример при такива множестава от хора. Никъде няма един богаташ има огромен доход, а всички останали в държавата са с някакви минимални доходи, за да се стигне до такъв пример. При 7x1 за България вероятно става дума за 25-30% от най-бедните и 25-30% от най-богатите.

34

Богат?

преди 4 години

МРЗ=560 лв, т.е., искате да кажете, че някой с 5000 лв заплата е богат?! Това са пълни глупости. Бърза справка в изтеклите файлове от НАП показва хора с милиони месечно. Богатите както у нас, така и в Чехия, разполагат със стотици пъти повече средства от бедните, а не само 7 пъти. И това е нормално - дори в комунизма имаше заплати от 100 (пазач на селски цех) и 700 (директор на голям завод) лв.

33

Анонимен

преди 4 години

До Бай ЕвстатиРаботи си, изкарвай се пари и не надничай в чуждата паница. Доходите са нещо много индивидуално, защото всички хора сме различни, едни хора могат да правят пари, други не могат, за едни хора парите са най-важната цел в живота, за други пари са второстепенни, едни хора са умни, други глупави и т.н. - такива сравнения нито са уместни, нито са в наша услуга, нито модят до нещо добро, те са единствено изблик на долнопробни страсти като злоба и завист.

32

мноого закъсняхте

преди 4 години

До Анонимен 30Още 91 трябваше да го направите!Сега вече е късно!И американци,и руснаци ще ви смачкат,защото така им отърва!Когато видях какви "промени" се правят,всичко ми стана ясно и веднага си бих камшика!И не съжалявам!

31

Анонимен

преди 4 години

От ЦРУ разбираме, че официално декларираните доходи на най-богатите са 40 пъти по-високи от честно декларираните доходи на работещия бедняк.Но какво е укрил богатият на Кайманите, само той, Господ и КГБ знаят.

30

Анонимен

преди 4 години

7 пъти е МНОГО МАЛКО.Трябва да бъде много повече!

29

До Анонимен 36

преди 4 години

Да, така е честно.Само че у нас на онази, дето не може да си напише името, но на 16 г. вече има 3 деца, й осигуряват 22 вида помощи и така доходът й става много близък до дохода на онази, която е учила 15 години, работи като млад висшист и се чуди как да осигури средства за нормално отглеждане поне на едно дете.У нас отличникът получава 3 пъти по-ниска заплата от съвипускникът си тройкаджия-връзкар.Пишман бизнесменът пък укрива доходи, та от ЦРУ разбираме, че те са поне 40 пъти по-високи от