21

Анонимен

преди 4 години

Тая знае ли, че нашите мутри пари не дават! Сега даже работешите уж богати Ай Ти в Бтлгария взимат по-малко от помоцшите за бедни в ЕС

20

1234

преди 4 години

Ефекта ще е краткотраен. Ще има мин но разликата между нея и др доходи от 10 пъти ще скочи на 20 пъти.проблемът е в разпределението на парите и тяхното движение. Капитализма никога няма да разреши високи доходи над нивото на масовата кредитна задлъжнялост за кола къща образование и почивка. Висока заплата означава повече частен свободен независим капитал, сиреч извън директен контрол и конкурент на глобалния такъв. Глобализма не прощава на никой

19

Анонимен

преди 4 години

И като се въведе този въглероден данък въздуха и климата ще се оправят ли,или стова дума за много кинти?

18

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 18Буквално данък дижане си е всяко живо същество отделя въглерод.

17

Анонимен

преди 4 години

Европа е на 3то място по СО2 емисии след Азия и Северна Америка.Но нали вече има такса за автомобилите. Май вече искат данък дишане!

16

Анонимен

преди 4 години

"Тя посочва, че ще въведе и т. нар. въглероден данък."Поради тази причина не спряха да ни облъчват с климатичните промени, а Европа замърсява най-малко от всички континенти.

15

Зелен ЕвроЖендрВеган

преди 4 години

Всеки Избран от БогоИзбран в Брюксел е Моят Лидер!

14

истината боли

преди 4 години

тази ми е ужасно противна не знам защо, може би щото е толкова съсухрена, даже и Юнкер, дето не го поносям иначе, ми става симпатичен пред нея!!

13

Анонимен

преди 4 години

Тази как не е обещала база на Луната и колония на Марс до края на мандата ѝ все още се чудя. Ходи като балкански политик преди избори. То се вижда че интеграцията е двупосочен процес. Много успешно "интегрирахме" западните политици.

12

Кратун

преди 4 години

Стига сте се пенили. Никъде не пише, че тази минимална работна заплата ще е еднаква за целия ЕС. Ще се изчислява на база някакви икономически параметри като БВП и т.н.

11

Анонимен

преди 4 години

И как ще стане, като Германия изкарва пари в Турция? И Иран? Как ще вдигнете стандарта в бедните държави, за да стане еднакво на всякъде? То е добра идея... Ама трябва воля за нея. Дайте производство в бедните държави, бизнес, да се вдига стандарта и после ще си дойде само. Купувате от Турция стока, ядене и всичко... После се чудите, как да ги спирате, като ви се репчат.

10

House M.D.

преди 4 години

Само това успя да измисли след обикаляне на софийските дискотеки.

9

Циник

преди 4 години

Пълни глупости... И опашати лъжи!От бичима - аз обещавам... Вие само ме изберете... Пък после "ша видиме"Наистина - грозен популизъм... Солоташака на Меркел

8

Анонимен

преди 4 години

Урсула вече доказва, че е избрана не по квалификация, а по квота. Каква точно трябва да е минималната заплата? 500 евро на месец би засегнала практически единствено България където с такава минимална заплата, безработицата ще скочи, а заплатите ще се плащат само в плик. 1000 евро би взривила безработицата навсякъде на изток от желязната завеса.А на запад от желязната завеса (с изключение *** от Испания и Португалия) им трябват 1500 евро. Тя Европа е на 20 скорости, *** ов-цо.

7

неокомунизъм

преди 4 години

Минималните заплати ще са масови.

6

Анонимен

преди 4 години

Трябваше да се въвдеде отдавна, когато възможностите на страните-членки/и съответно на кандидатките/ за обезпечаване на високите заплати са били приблизително сходни. Какъв е смисълът да изпълняваш критерии за членство в ЕС, ако насреща няма социални придобивки и привилегии, каквато е МРЗ?

5

ЕС форевър

преди 4 години

Популизъъъъъъъъм. Не я харесвам, можеше да се избере нещо много по-добро от нея и Лагард за ЕЦБ. Имаме нужда от реформи, дано да дойдат скоро.

4

V

преди 4 години

Минималната ставка ще се избие с данък въглерод! В Германия ИМА минимална ставка, но само за някои отрасли.

3

Анонимен

преди 4 години

7? минимална на час и бизнес-мутрите отиват да садят картофи за шеф Тиква!

2

пенсонер на 34

преди 4 години

Минимална заплата няма в Германия. Тази как си представя в ЕС да има? Безусловен базов доход ще има за мигрантите и всички на социални помощи, което ще породи дилема, защо да се работи.