23

Анонимен

преди 4 години

Норвегия има 2 важни неща, за да стане богата. Малко население и петрол. Населението им е едва 5 милиона, а БВП 400 милиарда и расте. Не се занимава с военщина и пръскане на пари. Тя ще стане още по богата.Русия добива същото обаче е 150 милиона, има военщина, мутри, крадци и какво ли не. Нормално е да са бедни с такава политика.

22

юбералес

преди 4 години

Петролните и газови резерви на Норвегия и Русия на глава от населението са идентични. Русия - 1000 барела нефт и 350 хил м3 газ на глава. Норвегия - 1250 барела нефт и 310 хил. м3 газ на глава. Не включвам метали, въглища и земеделска земя, където Русия има огромно предимство.

21

Сп???нс

преди 4 години

Животът в Норвегия ми напомня на онези филми за перфектното бъдеще (или успореден свят) където всички са ОК, защото спазват правилата, и ги спзват, защото държавата те дебне и кара в правия път, с цената на нулево лично пространство. ПП много ме изкефи като споменават цената на бензина от преди 3 години, при положение че е нещо което с две цъквания можеш да видиш в реално времеКралството е единствената страна производител, където цената на горивото не е субсидирана.

20

Анонимен

преди 4 години

Ами не са прости като нас които си даваме златото на Дънди Прешъс и други кърлежи.

19

Анонимен

преди 4 години

Само за протокола - Норвегия не е член на ЕС.

18

Анонимен

преди 4 години

Да им пратим няколко наши политици - ще им решат проблема с излишните пари.

17

Български политик

преди 4 години

Тия не са ли се сетили за някоя схема, за да откраднат парите?

16

До Гласотгоре (№7)

преди 4 години

Отначало и социалните фондове са били създавани с такава цел. После, по милост, е било допуснато да се подпомагат и такива, които по естествени причини нямат никакъв принос за натрупването на тези фондове (напр. хора с тежка инвалидност по рождение).После към тези фондове са се присламчили такива, на които най им допада комунистическият принцип "На всекиго според потребностите (да папа и той,и многото му деца), от всекиго според способностите му (той може само да мързелува и да прави секс).

15

Анонимен

преди 4 години

А български пенсионен фонд??Аз знам за чешки пенсионен фонд ЧЕЗ който ни дере и чрез нас храни чешки пенсионери.ББ Винету, прибира всички комисиони и не иска пенсионери затова пенсия на 70 който доживее , но кой може да работи до 70 и на каква заплата , а след 50 като ти намалят заплата пада и пенсията , а това че няма работа и повечето са безработни също сваля оценката за пенсия. Общо взето стигнахме феодализма.

14

Бай Иван

преди 4 години

Да изнесем всички етнически електорални елементи там да ги видя, колко пари ще им останат в социалната им система ;) !!!

13

Ваньо

преди 4 години

Ходих скоро, имам колежка от там, много пекана за работа но в личен живот извън задачите на работата не стават за нищо. Всеки се крие под леглото в тях през попивните дни, времето е отвратително. И 5 Тесли да ми дават, няма да живея там. Трябва да се мразя

12

Бау

преди 4 години

Ще инвестират в специални ударни групи, които да идват да ни взимат децата!!! Внимавайте!

11

Анонимен

преди 4 години

Да прехвърлят малко и на нас.

10

БГ РАБОТНИК

преди 4 години

В България можеше да е същото с НОИ , ако не бяха алчните ромски ръчички към фонда . Норвегия има Закони - който е плащал ще получава - не става с Корупция .

9

човек

преди 4 години

До: номер 2Опасали са си вече границата с телени мрежи, ама границата им с Русия!Пазят се от малките зелени човечета дето ходят през отпуската си на почивка с калашници през рамо.Трябва и ние да правим като тях.

8

О С Т А В К А !!!

преди 4 години

Да си купят американски самолети, ама БОКО, Цвъки и Шкембе войвода да се договарят от норвежка страна. Така на цената да три самолета ще получат само по един. И парите ще се наместят... Ще останат и за тлъста комисионна и даже.

7

Анонимен

преди 4 години

ТОВА ВЪПРОС ОТ ИЗРАЕЛСКИ ТУРИСТ ЛИ Е?

6

гласотгоре

преди 4 години

Това е пенсионен фонд.От него може да взема само този,който е давал. Ромеи и арабо-африканци нямат нищо общо.

5

Waffen SS

преди 4 години

""В пенсионния фонд на Норвегия има толкова много пари, какво ще ги правят?""Ами да ги дадат на нашият НОИ,а от там те ще изчезнат безследно

4

Само питам

преди 4 години

Ще дойде цяла Африка в Норвегия и ще намерят какво да правят с парите.