68

славянин

преди 5 години

По време на ВСВ заводите ''Опел'' в Германия произвеждат изключително военна продукция и я познайте кой е собственикът на тези заводи по тава време!? Американската компания ''Дженерал Мотърс''! До края на ВСВ със специално разрешение за търговия с Германия, Италия и Япония е въртяла своя бизнес американската телекомуникационна компания ''ITT''! Не спира производството си в окупирана Франция и автогигантът ''Форд'', ползвайки се със специалното покровителство лично на Херман Гьоринг!

67

Анонимен

преди 5 години

Добре де какво му се радват толкова на Сталин?Периодично е избивал всички които имат някаква интелигентност и съответно воля за неподчинение особено виждайки какво всъщност е.Обикалял се е със сервилни полухора доволни че великият вожд им дава власт сила пари *** алкохол къщи апартаменти и медали.И тва го е правил през целият си живот.Що като СССР е в невиждан подем по негово време всичко което произвеждат им е гепеница от Запада?Само моля ви стига с тия ракети,щот ракета къща не храни

66

мазепа

преди 5 години

До АнонименХитлер много добре знае, че Сталин не е руснак, за да каже подобно нещо.

65

до 74 от славянин

преди 5 години

''Полша е няколко пъти по силна от Германия и сега би я смазала за 1 седмица.''Да-а-а, целият свят знае за ''мощта'' на ''велика'' Полша! ''Велика'' икономическа, технологична, научна и военна ''сила'', затова и Германия е пълна с гастарбайтери от ''велика'' Шляхтия! Затова и ''великите'' *** се обръщат с хастара наопаки от напъване да накарат говедарите да си открият военни бази на тяхната ''велика'' територия!

64

Анонимен

преди 5 години

"След 75-години: Какво си спомнят децата на Деня "Д"?"***, в България го знаем просто като десанта в Нормандия, "денят Д" е израз приложим и разбираем само в английския език. Въздържай се от подобни изцепки.

63

Анонимен

преди 5 години

"бомбаНдировките"? Доообре! Да каже човек, че е случайна грешка, но авторът явно е неграмотен.

62

славянин

преди 5 години

На Нюрнбергския процес бившият президент на ''Райхсбанк'' и министър на икономиката Ялмар Шахт предлага в името на справедливия съдебен процес на подсъдимата скамейка да бъдат поставени американските корпорации ''Дженерал Мотърс'' и ''Форд'', а също така и лично шефът на ''Bank of England'' Норман Монтегю, американците сключват с него (с Шахт) сделка обещавайки му свобода, за да мълчи! И ''внезапно'' международният военен трибунал напълно оправдава Шахт въпреки протестите на съветските юристи!

61

Анонимен

преди 5 години

"Силата на руския народ не е в неговата численост или организираност. Силата на руския народ е в способността да ражда личности с мащаба на Сталин. По своите политически и военни качества Сталин далече превъзхожда и Чърчил, и Рузвелт. Той е единственият световен политик, достоен за уважение. Нашата задача е да раздробим руския народ така, че да стане невъзможно появяването на личности с мащаба на Сталин".Адолф Хитлер

60

Анонимен

преди 5 години

Хитлер завърши своя живот в яма от артилерийски снаряд, залят с 20 литра бензин и мъртъв изгорен. Сталин прие парада на Победата на Червения площад в Москва и поведе руския народ към космоса.

59

Анонимен

преди 5 години

Без американската помощ и американските капитали които се изляха в Германия преди и по време на ВСВ, Русия можеше да победи Германия само за няколко седмици.

58

Анонимен

преди 5 години

"Преди 75 години, на 6 юни 1944 година, започва Битката за Нормандия."Това вече е краят на ВСВ, изходът е ясен, Русия вече е победила Германия, е те се сетили да се включат...

57

Анонимен

преди 5 години

Ясно е че Америка е супер империята ,а Германия и Франция си обединиха Европа.Русия се върна в граници от 18 век.Е ,има ли значение другото .

56

Анонимен

преди 5 години

До юбералесистината е, че 45 години по-късно германците правеха мерцедеси, а руснаците чакаха за москвичи.

55

шматка

преди 5 години

Нека да говопим истината.Най големия губещ от ВСВ е Англия.САЩ и СССР стават суперсили.Днес Германия е вече обединена и по мощна отвсякога.Англия не е вече империя.Губи всички колонии заради пияндето Чърчил който не успява да мобилизира ресурсите на империята и кляка пред САЩ

54

до 60 от славянин

преди 5 години

''Ако не бяха тарикати нямаше да има Русия бе будала.Хитлер ви убива с Япония .Америка до 41 си е неутрална.''Ако не бяха тарикатите нямаше да я има ВСВ, нямаше да я има и октомврийската революция, нямаше да ги има и поне 90% от всички гадости по земята!

53

шматка

преди 5 години

После руснаците влизат в Берлин и оправят германките но без пакетче дъвки.Диваци

52

юбералес

преди 5 години

Когато Лондон и Москва отворят архивите от ВСВ през 2040г., тогава ще разберете истината.

51

юбералес

преди 5 години

''При българите нещата са в ред, при доброволците (СС дивизиите) - горе-долу, при запасняците е зле, а при италианците - пълен хаос.'' А. Хитлер - ''Волфшанце'' - 1942г. по повод доклада за състоянието на просъюзническата съпротивата в Европа.

50

Анонимен

преди 5 години

Ако не бяха тарикати нямаше да има Русия бе будала.Хитлер ви убива с Япония .Америка до 41 си е неутрална.

49

юбералес

преди 5 години

''Без американската икономика, съюзниците никога нямаше да спечелим войната'' Й. Сталин. Москва 1946г.