26

blonde

преди 16 години

tashakглавата ти като nick-a ти! ами ако на теб се беше случило? по-добре да отиват там отколкото в политиците ни, които се карат какъв по-нов мерцедес да си купят. това са деца все пак, не са виновни, че така са се родили.

25

prokazaa

преди 16 години

tashak,ти си *** ***. Искаш да дават пари на такива родители като теб, или на такива, в какъвто ти ще се превърнеш - мързелуващи мизерници, които чакат някой да им нахрани децата. Много си зле. По-добре парите да отидат за деца от домовете, а в теб. *** си та държавата се клати на простотията на такива като теб. Мислиш с *** си. Даже той има повече акъл от главата ти.

24

vtori

преди 16 години

айде dnes-a, пак много време я оставихте горе новината, направо може да я дръпнете още по-надолу или директно на 2ра страница :(((

23

EROL

преди 16 години

спомням си "възродителния процес" - лично пострадах тогава, спомням си и арменския парламент - преди няколко години около 10 души с калашници нахълтаха в парламента и стеляха безразборно. С такива управляващи България няма да отиде далеч - та те мислят само за себе си - пука им за сираци и приюти.Ще кажете -каква връзка с темата и арменския парламент- не...не...за нищо не намеквам - само се питам -ще дойде ли време да си спомняме за българския парламент както за арменския

22

edin

преди 16 години

Проблемът наистина не етолкова в парите, които се отделят - не знам държавата, колко дава, но има много фирми, които редовно правят дарения или отиват на гостипри дечицата, за да им занесат личноподаръци, да си играят с тях, и това без да го афишират публично.. а и то няма и за какво да се афишира, помагаш, защото ти пука и защото наистина титрепва сърцето и ти се доплаква като видиш как се мъчат, хор, това са дечица, малки човешки същества, с увреждания или без, с родители или без, те ЗАСЛУЖАВАТ някой да им обръща внимание и да се грижи за тях... те не са виновни, че са такива! помощта наистина не е само финансова, за тях дори е много по-важно някой да дойде да ги види, да си поговорят или да се срещат с други хора, различни от тези в дома. вниманието е много важно за тях, знаете ли как грейват личицата им? друг МНОГО ГОЛЯМ проблем е персоналът - в домове за деца или хора с увреждания всеки от тези хора е със специфичен проблем и има нужда от специфични грижи... липсата на достатъчно персонал или още по-лошото - незаинтересоваността на този персонал да оказва адекватни грижи в повечето случаи навредява на тези хора и вместо те да се оправят, те допълнително залиняват, обездвижват се и т.н. но какво ни пука, нали са скрити някъде, не ги виждаме... виждаме ги само понякога по улиците, когато някой от дом вече е препълнен или няма средства/лекарства и са ги пуснали "на свобода", виждаме ги и извръщаме глава настрана....

21

преди 16 години

Кандидат-кметове дават по 1800 лв. за минута предизборен клип.Някой може ли да събере цялата сума........................

20

LORENA

преди 16 години

не правят тези филми,а ББС?Какли ще изреве Масларова?!

19

KlimBo

преди 16 години

Сега всички национални БГ медии ще започнат пропаганда, чрез МВР, как авторката на този филм има криминално досие и е за затвора, как филма е измислица, как BBC трябва да се извини на БГ правителството, че показва истината.************************************* *******************Добър журналист е тоя, който пише не това което се говори, а това което трябва. Тодор Живков

18

малко_дЕте

преди 16 години

Защо тези филми никога не се излъчват в Бг? Искам един такъв филм да се пусне по някоя от националните телевизии, и после да се поиска обяснение от всички властоимащи! Интересни ще ми бъдат коментарите относно децата/и не само децата, стари хора, хора с ментални увреждания и т.н./, които са захвърлени на края на света, и чакат някой нещо да направи за тях!

17

ужасен

преди 16 години

Моля, дайте линк към филма. Това трябва да се разпространи и гледа от повече хора. Предполагам, че няма да има нормален човек на който няма да му настръхнат косите. Ибез това е предизборно време. Току виж някой от управляващите прояви ПРЕДИЗБОРЕН интерес.

16

Наско

преди 16 години

"Органи на реда" това понятие е интересно но в БГ съвсем е излезнало от истинското си значение. Не може полицай който пуши трева и цмърка кока с мен да ми пише акт за някво нарушение(ако го напише разбира се защото по добре да го "черпя" както се изразяват) 10 ми и на мен ми пука за семейството ми ама това не ми пречи да помагам на такива деца не казвам да се даряват хиляди тях ги радва даже да отидеш и да им обърнеш внимание за 1 час но ние сме свикнали да свързваме щастието единствено и само с парите.Станишко е едно пумярче на кайшка което не искам и няма да коментирам.А деца каращи без книжки или пияни затова са виновни само тея който им осигуряват тая възможност. "Къде си ?(пита майка) в едно заведение (отг детето) ми нали си с колата (майката) е аз не пия(детето) а добре айде и внимавай аз лягам че утре съм на работа(майката)" ми за какво да говориме повече.

15

преди 16 години

svur6vame...

14

Потресен

преди 16 години

Наистина положението е трагично. Миналата зима на моя родственица се случи да попадне в психиатричната клиника в Раднево. Около 50-60 жени стоят по цял ден в няколко помещения, заключени от вън с метална врата. Вътре - кучешки студ, аз бях на свиждане и за 1 час буквално премръзнах, те са заключени там 24 часа, някои не по собствено желание. По-силните жени смъкват дрехите от гърба на по-слабите - пълна трагедия. Персоналът само вдига рамене, няма пари за отопление. И това в Раднево, "енергийното сърце на Родината".За подобно отношение към собственото ти куче в някои бели държави можеш да влезеш в затвора.

13

Петя Кръстева

преди 16 години

И като заключение на написаното от мен : За една държава се съди по отношението и към децата, възрастните,хората с увреждания...Нямам думи....

12

-

преди 16 години

sh*bana darjava sme i tyi to.tova,koeto sme go daljim na vsi4ki,koito sa ni ypravlqvali,ypravlqvat i 6te prodaljat da ypravlqvat.ypravlqvat li kazah?gre6ka!iskah da kaja,4e ni kradat i e*bat zdravata.tapi politici.dano i na tqh nqkoi den im se varne za vsi4koto zlo,koeto pri4inqvat!!!!

11

Aman

преди 16 години

Tova e porednoto dokazatelstvo za divastinata i primitivizma na bulgarina - politik, majka, basta, brat, sestra...bez znachenie. Divaci s pretencii!

10

преди 16 години

Nasko, пука ми, но кажи ми какво да направя? Онзи ден някаква *** си разхождаше помияра без каишка и намордник, резултат - покатери се по колата ми и и надра боята! Естествената му реакция беше - "Няма нищо, няма проблем, какво толкова е станало" Казах му че ще го замая от шамари, само да го мярна някъде без гадното му куче което е 80 кила. От полоцията нищо не можели да направят! Другия случай - развилнели се тиинове, къркат бира под терасата, крещят, щото по друг начин не мое говорят - на третата бира палят колата и заминават на някъде! Звъня в полицията - "Нищо не мое да направим, няма 10 часа" -"Карат пияни", казвам, - "Има КАТ за тая работа", отговарят..."А ако ме сбудат с бракмата докато се връщам от магазина - питам- ще дойдете ли тогава? "Ще дойдем", казват... Е, и какво като съм загрижен, какво от това, че се притеснявам (за себе си и близките, разбира се, изобщо не ми дреме, дали *** ше си строшат главата някъде - дори ще е за добре), след като няма и капчица съдействие и разбиране от страна на органите на реда, които би трябвало да са много по-заинтересовани от мен?

9

join7a

преди 16 години

Нека,нека тей да пишат да правят филми,да видят ЕС какви *** ни управляват,само че и тогава на станишев ще му е през оная работа кво става в БГ нали той си е добре!

8

sawowa

преди 16 години

не си прав(а) за средствата-колко пари могат да се отделят само от едно учреждение и то от заплати?За тези деца трябват специални грижи и би трябвало 1 да се грижи за 1-2 такива деца, а те сигурно -1 се грижи за 50-60деца.Съкращаваха персонала за такива домове и за домовете за сираци поради липса на средства за заплати,а да не говорим за храна,медикаменти и други помощни средства,които със сигурност са необходими!!АМИ КАК ЩЕ ИМА ПАРИ ЗА ТЯХ,Катоупавляващите,министерството и етемката обмислят покупка на нови коли!!снощи го съобщиха по новините!!А АКО Е САМО ТОВА.................................????

7

Петя Кръстева

преди 16 години

Да, този "открит ужас" продължава деситилетия - страшно е !Повечето такива деца просят и проституират ,живеят в нечовешка мизерия...Знам и за друг такъв дом в Северозападна България.Имам контакт с дете /вече жена/ израснала в такъв дом и "осиновена" от семейство педофили в Рим.Преживяла ужаса в България и ужаса в "новото семейство"- оцеляла тук и там тази млада жена живее сама недопускайки никой до себе си....А на въпроса ми какви са мечтите и - тя ми отговори -" Аз отдавна нямам мечти".....