32

akud

преди 5 години

йотофа пролетарият са срещу народа от създаването си

31

Bg izmet

преди 5 години

БОЛИ МЕ ДРАТИОТ КАКВИ ОРДЕНИ СТЕ ВРЬЧИЛИ

30

Хм!

преди 5 години

Червената гска пак се опитва да ни вкара в някакви съветски филми за войната. Айде скрий се ***! Не ви вярваме.

29

Анонимен

преди 5 години

Йотова с поредният стар комунистически трик,отклоняеа вниманието на народа.Днес тя от името на сектата БСП трябваше да се извини за жертвите в концлагерите ,част от тях избити без съд и присъда.Децата на тия криминални престъпници са "индустриалци,банкери,депутати,олигарси.

28

Анонимен

преди 5 години

Йотова с поредният стар комунистически трик,отклоняеа вниманието на народа.Днес тя от името на сектата БСП трябваше да се извини за жертвите в концлагерите ,част от тях избити без съд и присъда.Децата на тия криминални престъпници са "индустриалци,банкери,депутати,олигарси.

27

Анонимен

преди 5 години

Гърция изселва само мъже българи, като и заплащаше. Жените оставаха за гърците и се ожениха или им правеха деца.

26

Анонимен

преди 5 години

Ами да ама не. Турците имаха избор или да си сменят имената, или в майка Турция. Те сами си избраха екскурзията. И определени агенти добре ги насочваха.В беломорска Тракия, гръците да не мислиш че не унищожиха самосъзнанието на Българите, и не ги заличиха като имена и корени. За този процес никой не надигна глас, от свободна Европа.Хайде стига легенди.Получиха образование в социалистическата държава на високо ниво, ама като отидоха в туркие, втора ръка. Що така бе Майка пък то мащеха.

25

Анонимен

преди 5 години

До НЕбългаринНикой не е канил мюсулманските навлеци на християнски земи. Нито в Европа, нито в Мала Азия, нито в Кипър.Нахални натрапници.

24

Анонимен

преди 5 години

Гърци даже не са съществували тогава. Грцката графична система, не е създадена за народ, а е в служебна употреба. За това няма букви за всички звуци. Ако си запознат знаеш за текстове разбираеми на български, записани с грцка графична система.Всички гръцки записи, наименоващи Траки, като организирани групи от население се явяват около и след ИРИ, когато тема (област) Тракия обхваща земите около Пловдивско Филипополис.В по стари автори (кой знае колко са променяни), общото название е скити

23

НЕбългарин

преди 5 години

"За тракийците повече от 100 години няма справедливост и българската държава трябва да постави твърдо въпроса пред турската за обезщетенията на тракийските бежанци", е подчертала Илияна Йотова, цитирана в съобщението.-Чудесно! Можеби и близо 1млн турци с насилствено сменени имена(от които половината прокудени от земите им)трябва да настояват за обезщетения от българската държава!? Какво мисли госпожа Йотова по този въпрос или нещата ще се окажат квит?

22

Анонимен

преди 5 години

И да праскаш минуси и да не праскаш Беласките са наречени от гърците пелазги и после траки, утре некой ако реши може да ти каже и че си индиец пък ти си праскай минуси като не си знаеш кой си.

21

Анонимен

преди 5 години

Праснах ти минус, да знаеш, щото по принцип си прав, ама не точно.Всички сродни племена населяващи балканите, мала азия и прил. средиземноморие (племе= роднини и приятели), не са се самонаименовававали траки. Науката ги обединява под названието Траки, заради сходни белези. Те са се самоназовавали някак си, но от достигналите до нас данни, обикновено летописеца ги е наименовавал по териториален признак. Беласги, Пелащи, Блестящи са само епизод, от общата история на Белия/Светлия народ Българи

20

Анонимен

преди 5 години

До АнонименНе че нещо ще постигнем, ама всички имат сметка да ни заличат и най-много сметка има Рим щото точно те пекрасно знаят кои сме. Не се чуди що сме на изчезване.

19

Анонимен

преди 5 години

До АнонименТраки не са съществували никога тук е съществувал Беласкийски народ Гърците наричат тоя народ траки и подобни и македонци и даки и изгарят цялата му книжнина на тоя народ Да си чувал нещо за Беласица и Белопонес и Бяло море Беласкийците са преки потомци на Еней това са българите най-старият народ на света. Не случайно като нямаш книги Византия ти праща от там и азбука. Кой ще ти остави във Византия Кирил и Методий да ти пишат азбука и да ти дават писменост и да си пишеш нова истори

18

Анонимен

преди 5 години

Що бе другарю, все СССР Ви е в устата. Може би, щото е създадено 1922г. Ми да, ама в същата година, на конгреса на Коминтерна, участват 408 делегата от 66 партии и организации, от 58 страни. А не написаха ли двама немци идеологията ?Син на еврейски адвокат и текстилен фабрикант?Я дай пак, как социализма е нямал основателна причина, да се появи като реакция на определени социални проблеми в зараждащия се индустриализъм.

17

Присмехулник

преди 5 години

до "възразил": скоро, от "толерантна" цензура, която няма да може да се равнява дори на севернокорейската няма да имате думи, с които да изрязявате бедността на словото си, другарки и другари - все десе комисари! но окей, на за нивото на изразяване на прокопиево-нпо медии, които достигнахте думи не са ви необходими! само жездички и плюсове и минуси ви трябват, както е наредил бащицата на фацебука и другите цру глезотии за вечно гладните, но от глад затлъстели... капито?

16

Анонимен

преди 5 години

Тракия е тема (област), зафиксирана в карти от около 3 век(примерно). Южната и част е записана като Европа. И всичко това е населявано от народи и племена с сроден бит и обичай. Одриси, Беси, Мизи, Мас едони, Едони,.... днес, може да обединяваме под общо название траки, но те, не са били различни така, както днес разбираме нациите. И тогава и сега, е имало и има сили, които се противопоставят на възможността да се обединят тези народи. И по темата, ще постигнем само толкоз, колкото ни позволят.

15

Присмехулник

преди 5 години

но окей! по-висшата раса от нас, земните ни доказа, че може да назвездичва думи както си поиска. стига изкуственият "интелект" на "толерантните" да го позволява, точно, както е и в северна корея. ПАРАДОКС???? :-)))

14

Присмехулник

преди 5 години

всички знаят, колко страшно е, когато народите биват поставяни едни-срещу-други, при това с най-толерастни цели за тридесет сребърника. сега да не ви давам банални примери с такива исторически факти, каквато е 30-годишната война. истината е, че човек винаги е бил една мързелива, хитра по селски ***, която винаги изобретява начини някой да и носи плодовете на другите на тепсия. точно това свойство на примата ще доведе човечеството до самопогубване. не е трудно да се предвиди.

13

Анонимен

преди 5 години

До Бяло Море и до Белопонес по-късно прекръстено от византийците на Пелопонес всичко е наше и незаконно окупирано. ,Траки и Македонци такова животно нема. Дори и в наши дни по стар обичай Ципрас прекръсти Македония на Северна Македония.