98

-

преди 5 години

Така се поставя една страна на колене, за да приеме външното влияние и да стане "васал" на САЩ

97

Анонимен

преди 5 години

Американците на сила бутат традиционно приятелски настроени към тях страни, в лагера на китайците. Китай е страната, която може да ги смачка и тя ще го направи. Не, това никак няма да е добре за света, но алчността и глупостта на янките до там водят.

96

Ще се оправят

преди 5 години

До Най-големият: Разбирам, че трябва да правиш антируска пропаганда, като дежурен ***, но истината е, че руснаците нищо не са крали от Венецуела. Напротив, вложили са доста пари в нефтодобивната им индустрия, и това е една от причините, поради която Путин се е ангажирал, да им помага да си решат проблемите. И това ще стане, когато той се е заел с нещо, не се проваля. Както стана в Сирия.А това, че Мадуро не разбира от икономика, си е вярно.

95

AH

преди 5 години

Чавес направи това с *** си управление. задължи производителите да продават на загуба потребителските стоки. " В полза на потребителя" - само дето те фалиха и потребителя е зле . Технологиите във Венецуела бяха нулирани. Мадуро назначи "генерал" да управлява производството на петрол. Воиската никога не е произвеждала тя само разхищава. СОЦИАЛИЗЪМ - никаква пазарна логика. Само силово управление. и това е от Чавес.

94

Гост

преди 5 години

Кога ще се оправят, времето за реформи отдавна е изтекло, сега без помощ от МВФ няма как да се оправят. Милиони избягаха от страната и то кадъни хора, бандитизмът процъфтява, а тези структори са много упорити, справка Б-я Условията за помощ ще са много тежки, страната ще трябва да приватизира абсолютно всичко и да наложи много строга финансова политика. Бедността и мизерията няма скоро да си тръгнат от Венецуела. И при Чавес имаше огромна инфлация 30%, но в момента страната буквално е без валута

93

Анонимен

преди 5 години

До Аспарухпри идването на Чавес на власт икономиката цъфти-Мда.Но преди, а не след.Във Венецуела навремето са сглобявали мерцедеси. Но нищо, бъдете горди под логи на Китай и Просия.

92

Блокирани милиарди

преди 5 години

Венецуела има блокирани милиарди в американски банки. Изнася нефт за Китай срещу натурална размяна - кораби с храни и лекарства срещу танкери с нефт. И това се прави, за да се заобиколи контролираната от САЩ система за банкови разплащания SWIFT.Всичко това е план на САЩ за дестабилизация. Но ще се оправят.

91

Един

преди 5 години

"най-големият икономически колапс, без да се броят страните, в които е водена война, за последните 45 г." т. е. много е зле, но където са се набъркали краварите е по-зле?

90

Анонимен

преди 5 години

До АспарухТе ако два милиарда злато и 7 милиарда дълг щяха да ги спасят малиии ...

89

Зозо

преди 5 години

...Хиперинфлацията се очаква да стигне 10 млн. процента през тази година...Хаахахаахааааа, е това е да си *** *** :)))))))))))))))))))))))))))))))))))Мъдуро+Ердоган+Ким+Путин :)))))))))))))))))))))))))))))))))

88

Никодим Якодим

преди 5 години

USA Говедарчета, оставете Венецуела да си търгува с нейното си. Германия 1923-1929 изживява страховита инфлация и девалвация, но се справи, Венецуела е нищо в сравнение с тогава. А защо? Защото тогава не можехте да подкопавате устоите на света.

87

Здравко

преди 5 години

Всъщност за тези които не знаят икономиката на Венецуела е частна дори телевизиите им и официалните им издания. Така че не виждам защо се сравнява с комунистическите режими. Причината или една от причините за кризата е че МВФ им замрази милиарди долари поради неискането на страната да се подчинява на САЩ. А колкото до нас със всичкото ни подчиняване пак сме бедни.

86

Аспарух

преди 5 години

Платената преса са нагли до безобразие!!!След като САЩ отказаха да изплатят 7-8мрд на Венецуела задължения за купен от тях нефт,след като Великобритания не им върна злато за над 2мрд,след като САЩ наложиха ембарго и заплашиха всички страни,които купуват петрол от Венецуела със санкции е абсолютна наглост да говориш,че тези процеси били от преди това.Гледайте филма на Оливър Стоун"На изток от границата" и ще видите за кави лъжи иде реч.Напротив при идването на Чавес на власт икономиката цъфти.

85

Анонимен

преди 5 години

Ех тази демокрация и тях ги довърши...

84

Анонимен

преди 5 години

Отвратителна статия

83

До 152

преди 5 години

Обама не е водил накакви войни (за което го критикуваха на домашната сцена), напротив, той изтегли повечето военни от Афганистан. Тръмп тепърва ще прави мизерии. В момента ги пробва, С. Корея, Иран, Венецуела, но никой не му се връзва на провокациите а напротив. В момента се организира една анти-американска коалиция в световен мащаб в главни участници като Китай, Русия и даже ЕС. На янките почва да им пари под опашките и те го усещат пък ще видим на къде избие тая работа...

82

Анонимен

преди 5 години

Евро*ейският съюз няма нищо общо с това за което е основан. Пропит от корупция, лобизъм и бандитизъм, шампион по празноговорене и нишопраевене, тежък бюрократизъм и ранен комунизъм

81

Анонимен

преди 5 години

И идват спасители на бял кон - МВФ, почва се приватизация, страната се демократизира.. и т.н.

80

Гледна точка

преди 5 години

EU ще пребъде защото е ДОБРОВОЛНО основан на споделени ценности и морал!"Наша" мать обаче има ли как да излезе от калта!-не мисла, защото икомомиката и е суровина и няма никакво производство с добавена стойност, като изключим филиалите на западните фирми.Венецуела ще се оправи тогава когато излезе от хватката на комуниста Мадуро!

79

пр0р0к

преди 5 години

Този уикенд Фарадж ще спечели, Льо Пен също ще спечели, ЕС е в последните си часове!