12

Анонимен

преди 5 години

Нищо легендарно няма в този комунистически предател. Човек предал рода си - плюя на него!!! Женкар и интересчия. През целия си живот.

11

Анонимен

преди 5 години

Про-стак, превратаджия, такива типове са срам за всяка армия.

10

Анонимен

преди 5 години

Начинанието е похвално, но авторите ни представят малко или повече известни имена. Има толкова достойни български офицери, забравени незаслужено. Българи на 200%! Ето командира на 41 полк от ПСВ! При затишията отива в отпуск! Той е от Трън! Когато слиза от влака един подофицер му подава кошница с продукти - ,,За семейството г-н полковник! От надбавката Ви, готвачите я събираха! Знаете как е в тила!" - ,,Сега тази кошница се връщаш и я носиш на който ти я е дал! Точка!" А сега - къщички за гости!

9

джаич

преди 5 години

Този тип е типичен представител на селската интелигенция , придобил достатъчно знания за да престане да бъде честен . Нагаждач и конформист продал се на болшевиките , предател с огромно самочувствие основана на неговото безчестие. Генерал на два режима с еластична съвест и гъвкав морал способен на всичко и *** на силните на деня.

8

Анонимен

преди 5 години

Гошо Тарабата е пълен минус. Срам за България! Човекът, който искаше да подари Пиринска Македония на Тито!

7

до 3

преди 5 години

,,Гошо Тарабата" на онова време е бил най известният световен българин антифашист, симпатяга и любимец на жените! Женкар! Когато Дан Колов се бори в Париж публиката скандира ,,Колов - Димитров!". Колов дава пари за защитата му на Лайпцигския процес.

6

Анонимен

преди 5 години

Нека допълним биографията на "великият пълководец" с чистките в армията ни след 1944. Заемайки висок пост той е разписвал заповедите за разстрел на цвета на Българската армия

5

к-н Ноев

преди 5 години

След сраженията при Страцин маршал Толбухин направил следната забележка относно използването на парашутната дружина! - Ние имаме хиляди подобни подразделения, но никога не бихме ги използвали като обикновена пехота! Тяхната подготовка и задачи са други!

4

Анонимен

преди 5 години

Като член на Военния съюз участва в държавния преврат на 19 май 1934 г., но скоро цар Борис взема в свои ръце цялата власт, а Стойчев е уволнен от армията, многократно е арестуван и интерниран.,,,,Владимир Стойчев участва и в преврата на 9 септември 1944 г. и е произведен в чин генерал-майор."-----------------------------------------------------И колко звания е прескочил, че да командва и армия! Бойковщините явно не са от днес!

3

Анонимен

преди 5 години

А Гошо Тарабата легендарен пълководец ли е или обикновен алкохолик?

2

Анонимен

преди 5 години

Щом е член на БКП не ми го хвалете

1

Анонимен

преди 5 години

Генералът ***!