27

До Ф.С.В.

преди 5 години

Би тябвало всички обитатели да са едно юридическо лице, а не само домоуправиттелят. Така е в други страни и това е задължително при купуването на апартамента. Тогава решенията се взимат от всички с някакво мнозинство. Годишните такси са задължителни по закона за тези дружества, те покриват общите части и техните застраховки. Застраховките на апартаментите са си лична работа. Само когато имаш заем към банка, банката те задължава.

26

Ф.С.В.

преди 5 години

Какво се чудите с тези промили?/ Червено Море е най соленото на Земята- там е 64 промила соленноста- или казано ако изпарим 1 тон морска вода (1000л) ще получим 64 кг сол! Черно море е 18 промила - на устието на Дунав е 12 промила - аиде смятайте !!Ако е 1 промил увеличението - то на 1000 лв е 1 лв - на 10 000 лв е 10 лв на 100 000 лв е 100 лв !

25

Пешо

преди 5 години

Някой не може да смята! Промил означава едно на хиляда, т.е. на данъчна оценка 100000 лева евентуална застрахователна премия е не 10, а 100 лева!

24

Ф.С.В.

преди 5 години

ДО 22 В БУРГАС ПРИ САНИРАНЕТО ИМАШЕ ИЗНУДВАНИЯ ОТ СТРАНА НА ДОМОУПРАВИТЕЛИ КЪМ НЕЖЕЛАЕЩИ- Явно се даде нещо на тези домоуправиители и после беше един ужас- няма работници или падат пияни от скелетата или почва да тече покрива на блока - Общо взето УЖАС! Другите хора видяха какво става и се отказаха масово от саниране - Тогава почнаха да ни говорят че трябва домоуправителя да е юридическо лице (като фирма) и така той може на собствена глава да подпише договор за саниране -КЛОПКА НА ГЕРБ!

23

ДртПрч

преди 5 години

Подкрепям с две ръце

22

Анонимен

преди 5 години

Лека грешка има в сметките. Един промил е 0,001. Средното жилище в София струва 100х Евро, и на годишна база застрагховката ще е 200 лв, което доста променя нещата.

21

До СТРАНДЖАТА

преди 5 години

Някои закони в БГ са още по модела на съветския съюз. Затова хората се мъчат с недобросъвестни съседи и трябва да завеждат скъпи дела, за да събират от тях таксите. Това предложение злоупотребява с неразбирането на хората. Какво общо има личната застраховката и таксата на входа? Затова в 12 написах че, трябва да се направи като по света: закон по който съкооператорите регистрират общо юридическо лице и няма мърдане от такса "вход", която покрива и застраховката на общите части (като протече покрива пр.) Личните части са си лична работа- това е капитализъм, все пак!

20

Ф.С.В.

преди 5 години

Доброволно пенсионно осигуряване (Втора пенсия) ама наистина е ДОБРОВОЛНО БРЕ !! АХАХАХАХАХХАХАХАХАМУТРИ НЕ НЕ МОГАТ ДА УПРАВЛЯВАТ- МУТРИТЕ МОГАТ САМО ДА КРАДАТ И ДА ИЗНУДВАТ СЛАБИТЕ !

19

Кратун

преди 5 години

Някой се опитва да налага в обществото начини на решаване на проблеми подобни на казармените. Ако има проблем, се наказва цялата група. Нека се разправят помежду си, а старшините и офицерите - рахат. Ние обаче не живеем в казарма, а в общество, в което хората имат индивидуални права!

18

шматка

преди 5 години

Защо трябва застраховката да е задължителна.Който иска и има възможност нека си направи.Защо трябва да к.вичи че съседа му нямал.

17

ужас

преди 5 години

Обикновен фашизъм настъпва.....

16

ЗУЕС ЗУТ

преди 5 години

Аве оправете си последните поправки, открито лобистки от 2012 г.Кирилов стана министър и почнаха дивотиите.Аман, само се чудите как да разпалвате междусъседски войни-абдикирате от задълженията си и разпалвате конфликти, децата цапали, кучетата при заварено положения им пречели.Всичко опира до първите 7 - като си фърлиш фаса в кошчета, памперса, почистиш след кучето и му забраниш да лае - къв е проблемът.Като казвам, че на БГ е обявена война от управляващите я, не ми вярвате.

15

После следват...

преди 5 години

Задължителна застраховка "Живот", задължителна застраховка "Безработица" и задължителна застрахивка "ЧСИ"...

14

Ф.С.В.

преди 5 години

Значи е по добре да съм ром- Вода Ток безплатно- Къщата в която ще живея- данъците да ги плаща умрелият собственик- като я обера цялата къща -отивам в друга-Глоби не плащам щото нямам лична карта -ама имам книжка карам кола нищо че не знам български и съм 100% инвалид щото не виждам и с двете очи и куцам с двата крака! някой път като изпия две три бири набивам който ми падне после вечерям в арестта и на сутринта ме изпращат с безплатно кафенце от Районното и ми помагат да не се спъна на стълбите

13

Анонимен

преди 5 години

Цв. Цв. ти застрахова ли го? Че онзи с 🔨 иде.

12

Анонимен

преди 5 години

Един промил от сто хиляди са сто лева,а не десет!

11

До СТРАНДЖАТА

преди 5 години

Какво турско какъв ГЕРБ? Ако хората не искат да живеят в дивашки отношения, всичко трябва да се регулира чрез закони! Това е по света без някои африканци. Навсякъде има такса, наричат я всякак, "корпоративна" примерно; тя е задължителна за сгради с повече от 2 жилища, изчислява се от общината и се оповестява при покупката. Задължителна е по закон и лесно се преследват тези които не плащат. Регистрира се "корпоративно тяло" което е юридическо лице. Само къщите нямат такова.

10

"КОМШОЛЪК"

преди 5 години

ИДИОТЩИНА ЗА ДОИЗПРАЗВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ ДЖОБ ЧРЕЗ "КОМШИИСКИ" ИДЕИ.БЕЗГРАНИЧНИ СА "КОМШИИСКИТЕ" ФАНТАЗИИ ЗА ПАРИ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕКАК ПЪК СЕ РОДИХМЕ В ТАКАВА "КОМШИИСКА"ДЪРЖАВА И "КОМШИИ"УПРАВЛЯВАЩИ

9

МислЪ за БГ

преди 5 години

Ако държавата няма пари, откъде да вземе:от мисиите в Афганистан,от мисии в Ирак,от вноската НАТО - близо два милиарда годишно,от вноската в ЕС - над един милиард,от златната концесия, от Софийска вода с чиста печалба СТО милиона,от субсидиите за ТЕЦ 1 и 3,от Партийните субсидии - обещаха че ще ги намалЪт,от летище софия-сто милиона печалба-ама не требе *** дават на концесия,евродепутатите при пенсиониране от ЕС да дарът сумата от 270 хиляди евро,2 милиарда от Ф16Те таквиз работи...

8

Ф.С.В.

преди 5 години

Гражданина Х е герберунгел на хранилка и сега са решили (Понеже ГЕРБ освен данъци от бедните- никаква икономика не разви) да ни сложат още данъци! Ако стане земетресение и пожар -ще платят ли нещо?Вярвате ли? Какво ще построят сградата ли -Артекс ще я построи за без пари ли? Къде е фонда за фалит на банките? Какво стана с КТБ? Фонда празен и после взеха държавни пари няколко милиарда и то взеха НОВ ЗАЕМ 16 милиарда лева! Хазната е празна ВЕРВАЙТЕ МИ! Има пари само на хартия-След ГЕРБ трева не ни