102

Анонимен

преди 5 години

Можете да благодарите на чичко Чърчил, че ни е подарил на СССР. Той е автор на бележчицата.

101

МНЕНИЕ

преди 5 години

Не е лошо ,преди да коментирате да прочетете мемоарите на Чърчил.На едно място той пише е най лошата Коледа е прекарал в Атина.Прочетете я. Май му се е наложило да лети да Атина за да спаси английската делегация , обкръжена от гръцки комунисти,След време те са били изселени ва България.

100

юбералес

преди 5 години

Когато през 2040г. разсекретят архивите от ВСВ, ще стане ясно как тези двамата и Рузвелт нападнаха Европа и я глозгаха 50 г.

99

Анонимен

преди 5 години

През ВСВ европейските страни които не са били под немски/съветски ботуш са Англия, Португалия, Испания, Турция.

98

fake news

преди 5 години

англия ИЛИ русия са виновни че опит за убийство му дават условна с 3 години пробациа.. пиша ИЛИ защото зависи от кой клуб на умопомръчението сте. така покривам двете бази :)

97

Анонимен

преди 5 години

До НерeзНе че харесвам рижавите, но пропускаш, че те печелят битката за Британия. През 1940г. цяла Европа с изключение на Англия е под немски ботуш. Така че са си заслужили да участват в подялбата на баницата. По-скоро за мен немците са прехвалени щом не са могли да завладеят една слаборазвита (поне в началото) страна като съветска Русия. Заради арогантността на Хитлер руснаците не само го спряха, но и о0ърнаха хода на войната. Заради немците Източчна Европа потъна в болшевишки комунизъм.

96

Свещенна тъпота

преди 5 години

България сама си е виновна за всичко защото винаги е имала слаба дипломация и кофти политици. Ако този народ притежаваше малко повече мъдрост, сега България щеше да се разпростира на три морета (черно, бяло и мраморно) и югоизточна граница да й бъде град Чаталча (на 20km от Константинопол). Ако си беше запазила спечеленото от първата Балканска, сега България щеше да бъде най-голямата и многолюдна страна на Балканите, но заради едно парче земя, една скaпана скалиста Македония, загубихме всичко.

95

Нерез

преди 5 години

Този кл оун Чърчил не знам като какъв точно го раздава голям делител на територии. Европа и света трябва да целуват ръка на лидерите на СССР и в частност на САЩ, без тези две голем сили Хитлер щеше да е като на разходка из Европа и в останалата част на света. Комичната "британска армия" няма да я коментирам, да не говорим за излагацията при Дюнкерк заедно с другите па лячовци - французите. Иначе голям го вадят на преговорите след войната, типично по британски. Винаги са били *** британците.

94

Пич

преди 5 години

тия 25% така и не ги видяхме, явно от култура са ги писали, че да не са 100% както се случи на практика. Редно е да отбележим, че Сърбите (да се чете Югославия) си ги искаха тези 50% и си ги получиха до известна степен, за това при тях ситуацията не беше толкова зле. И до ден днешен сърбите имат по-голямо самочувствие и усещане за авторитет и независимост, птосто тях в по-малка степен ги смачка голямата мечка.

93

Анонимен

преди 5 години

Нищо ново под слънцето, и едните и другите се стараят да оглозгат, колкото се може повече народи. И сега е същото, америкосите ,,демократизират,, и унищожават цели народи, кремълските сатрапи ръфат живо месо, ту от Грузия, ту от Молдова, ту от украйна. Нас все ни тикат в античовешки банди, като нато, варшавски договор, ес, сив.Другият ненормалник Ердоган и той се мъчи да отхапе парче от Сирия и Ирак. Болни хора.

92

невероятно,но факт!

преди 5 години

За да е ясна картината от тези споразумения ,трябва да се покаже цялата документация ,а не само "палави бележки",но според мен това ще стане вероятно след 50-100 години или никога!?Но така или иначе е известен фактът,че Гърция е имала претенции за Родопската област и тези претенции са подкрепени от Чърчил!Сталин е бил против,не защото сме му симпатични,а защото е търсил баланс на влиянието и разбира се,да използва Г.Димитров за случая.Така че,обективно, Родопите са наши заради Сталин!?

91

До умньо "№ 40

преди 5 години

ГРОЗИНЕЦ е грозен ГРУЗИНЕЦ !--- *** ще ми вика....

90

историк до 84

преди 5 години

Това което съм написал са само факти без интерпретации. След края на втората световна положението на България е абсолютно същото както преди Ньойския договор.България отново е загубила войната съседите отново са на печелившата страна. Победителките Гърция Югославия и Турция отново искат да грабят български територии. Англия Сащ и франция подкрепят апетитите на съседите ни за български територии. Този път обаче Сталин и Русия се противипоставят на разпарчетосването на България и ни спасяват.

89

НЯКОЙ

преди 5 години

ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ПРОЧЕТЕ ОТ ВСИЧКИ ЖУРНАЛИСТИ И НОВОИЗЛЮПЕНИ ДЕМОКРАТИ, КОИТО НЕПРЕКЪСНАТО НИ ОБЯСНЯВАТ, ЧЕ РУСИЯ НИ Е ОКУПИРАЛА. ЛОШОТО Е, ЧЕ В БЪЛГАРИЯ НАЙ-НЕКЪДЪРНИТЕ НАЙ-СИЛНО ВИКАТ. ДАНО ГО ПРОЧЕТЕ И ОНЗИ *** АЛЕКСАНДЪР ЙОРДАНОВ, ЗАЩОТО С ИСТОРИЯТА НЕ СЕ СПОРИ, А САМО *** СЕ ОПИТВАТ ТОВА ДА ПРАВЯТ.

88

ДО 93

преди 5 години

До АнонименБИХ ДОБАВИЛ И РУСНАЦИТЕ

87

A

преди 5 години

До X 75По аналогия - НАТО - СПИН за света

86

Анонимен

преди 5 години

британците винаги са били *** и си остават такива и до днес и в бъдеще.

85

Анонимен

преди 5 години

До ТерсенетоИ къде пък и кога точно се изказва? Чул нещо недочул в кварталното кръчме докато бистрил политиката на четири шльоковици.

84

Анонимен

преди 5 години

никой не ни спирапросот командването не е преценило че чаталзжа неможе да се превземе от ход- и нашите войски са отблъснати а фердинанд вече си е бил поръчал каласката за парада в цариграда на берлинския конгрес- на искането на русия за санстефанска българия ангрийския министър дизраели отговаря че ако не се съгласят на княжеството и румелия влака го чака под пара на гарата- което означава война против русия за запазване на османците - айде неграмотници да благодарите на сърбите за свободата

83

Другарки засраметесе

преди 5 години

Цин,ик, и ти жив и здрав! Едно време дядо Влайчо им каза, 45години не повече. Те го намразиха и го бутнаха в концлагер. Но после пак при него търчаха.За съжаление на разбойника и г,лупака, бавно му зрее тиквата :)