210

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 235Ми защо България им плаща билетите на бедните руснаци да идват на черноморието вместо да ги дадат тези пари на българските пенсионери които ровят от глад в кофите за огризки от храна. Защо членката на ЕС и НАТО България финансирал за почивка руснаци, при положение че официално обяви Русия за заплаха за България, а не се грижи за гладуващите българи?Нали ти обясних вече.Вярно си много глупав.Не помниш и 1 час.

209

Анонимен

преди 5 години

До АнонименA как е в Челябинск, как е в Челябинск.Много отдавна не си забавен, друже. Измисли нещо ново.Съжалявам приятелю, за хора които не могат да намерят забавление другаде освен да клечат във интернет - толкова. Налага се да се задоволиш с това, искаш - не искаш.

208

гого

преди 5 години

пънете се за големи фабрики но няма кой да бачка в тях. Точно фолксваген бяха в Добрич , е огледаха терен чудесен, морето близо , летище Варна, магистрала. И на въпроса за работна ръка, вдичко зацикли, хъката мъката и чао, хората искат бг работници а не имагинерни от вън.

207

Анонимен

преди 5 години

Ми защо България им плаща билетите на бедните руснаци да идват на черноморието вместо да ги дадат тези пари на българските пенсионери които ровят от глад в кофите за огризки от храна. Защо членката на ЕС и НАТО България финансирал за почивка руснаци, при положение че официално обяви Русия за заплаха за България, а не се грижи за гладуващите българи?

206

Анонимен

преди 5 години

A как е в Челябинск, как е в Челябинск.Много отдавна не си забавен, друже. Измисли нещо ново.

205

Анонимен

преди 5 години

ако не бяха зле живеещите руснаци да идват на черномориетоЩом им плащат билетите, смятай колко са богати. Освен това руснаците намаляват, а някак посещаемостта на Черноморието се увеличава. Явно, колкото повече ги няма, толкова по-добре.

204

Анонимен

преди 5 години

A как е в Челябинск, как е в Челябинск. Хайде някой колега форумец който пътува по проекти в Челябинск и общуващ с високите нива на средната класа в Челябинск да ни разкаже как са заплатите и цените в Челябинск?

203

Анонимен

преди 5 години

Вече е решено, заводът ще бъде в Сърбия, това го обяви официално и Фолксваген и немските медии.

202

Анонимен

преди 5 години

Само човек, който е ходил за месеци в Москва и не е общувал с местните хора от всякакви класи (ниска класа- таксиджии, сервитьори), средна- интелектуален труд, може да се изказва от личен опит. Да не говорим колко данни има в интернет. Долу са споменали за Moscow Independent. Да не говорим колко калкулатори за Life Cost има и т.н.. Абсурдно е да се говорят разни небивалици от факта как средната заплата в Москва е 5000$. Ами не. Не е. 3 пъти по-малко е според руски и европейски сайтове.

201

мазепа

преди 5 години

Г-н Вучич, първо ЕС и НАТО, после 18 000 работни места.

200

Анонимен

преди 5 години

Да, разбрахме колко зле живеят в Москва, ако не бяха зле живеещите руснаци да идват на черноморието много българи щяха да гладуват.

199

Анонимен

преди 5 години

Един приятел дилър на Уол Стрийт се върна гледа сега на село 400 козички. Един друг приядел управител на финансова къща в Лондонското сити също се прибра в родното си градче отвори ферма и гледа 800 прасенца и 300 теленца. Хората се връщат в родните си градчета, България се развива в ЕС и НАТО.

198

До 226

преди 5 години

Даже малко си преувеличил в полза на Москва. Да, по данни на НСИ средната заплата в София е 1600лв., но реално е доста повече заради парите под масата. В Москва е около 1300-1400$. А това са мизерни пари за Москва. 5000$ там са все едно 1000лв. за София, че даже по-малко. Изключително скъп град, изключително нисък PLI Индекс, както си и отбелязал. А като цяло средната заплата в Русия е смешна. По-добре да не я коментираме.

197

сталин

преди 5 години

До Анонимен 224Но в България има много комунисти-партизани и ще оберат мандрата и ще подпалят Фолксвагена.

196

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 215А бе. Защо 3 милиона българи мият улиците в Германия и в ЕС за мизерно заплащане, след като България отвяра нови мощности и производства и се развива, и не си дойдат в родните си градчета в които живеят да прават маркучи за високо налягане, бои, мебели, метални конструкции?Както ти казах, правят го.Имаме вече и пекарна и мандра.Пекарната я отвориха хора, които се върнаха от САЩ.Мандрата има собствено стадо с 1000 овце.

195

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 221В завода на Ауди в Инголщад за норматив се поставяше предното осветление за 7 минути. Работниците бяха по бързи и прецизни от роботи. Кой ще прави това в България? Ромите, които чакат на инвалидни пенсии и ходят да гласуват под строй за ГЕРБ ли?Не, бабичките, които гласуват за БСП-то ще сглобяват Фолксвагени.Доволен ли си?

194

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 217Аз това за стругарите го дадох за пример. Много ясно че модерното автомобилостроене се извършва основно от индустриални роботи, за които обаче трябват програмисти и други високо калифицирани кадри, каквито в България отдавна нямаНе е вярно, че няма такива кадри, абсолютно не е вярно.Има и им се плаща добре!И не пиши, че отдавна няма, защото отдавна нямаше, а сега има.Работя във фирма, която преди няколко години беше без конкуренция по заплати, сега много фирми ни изпреварват

193

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен гербер 198Да не говорим, че въпреки роботизацията на производството, си остава огромен обем работа, като монтиране на табло, седалки, елементи от задвижването, което се прави на ръка. В завода на Ауди в Инголщад за норматив се поставяше предното осветление за 7 минути. Работниците бяха по бързи и прецизни от роботи. Кой ще прави това в България? Ромите, които чакат на инвалидни пенсии и ходят да гласуват под строй за ГЕРБ ли?

192

Анонимен

преди 5 години

До Солиден уоркъджияБря,бря казах на струга че владея SW...*** той не рачи да ми направи детайла.....Марш оттука ,*** меринджейска...Само отношението ти към по- високата позицията издава, че си червеноработник без образование.И не, не съм мениджър, а в момента съм на позицията, която оперира с металорежещи машини.Също така мога да работя и с т.нар.3D принтери, а ти ще си останеш един обикновен необразован и неспособен да се адаптира в новите тенденции мрънкалник.

191

Анонимен

преди 5 години

215,"отвяра", "прават"...Опиташ ли се да напишеш нещо извън копи-пейста, си личи, че си максимум с основно образование.