11

Ово е стандарт!

преди 5 години

- Тайна ли е заплатата, която получаваше Габриел Обертан (футболист в "Левски")?- Не е тайна, просто е много трудна за изчисляване, защото се е формирала от различни фактори и компоненти. В нея са били заложени плащане на твърди суми и различни видове бонуси. Но ако трябва да направя разбивка на това, което Обертан е трябвало да получи за една година, тъй като договорът му е бил подновен при нови условия, които влязоха в сила от началото на 2019 година, е между 95 000 и 100 000 лева на месец.

10

klara

преди 5 години

Тия , личните и без това нищо не правят , за какво им е специалност . Пишат само рецепти . Нищо друго.

9

Заинтригуван

преди 5 години

До Няма страшноСрещу колко стотин левчета на месец?

8

.

преди 5 години

абе и ти ще се насереш някой ден, и на теб ще трябва да помагат

7

Няма страшно

преди 5 години

Сега ще организират едно ускорено обучение.... и готово....

6

Обръгнал

преди 5 години

До До 3А, има лесно!Един дъъълъг списък с изследвания...и после - пак да заповяда!С "компетентното" си мнение...

5

До 3

преди 5 години

До АнонименЕй такъв неграмотен като ти дойде на преглед със собствено "мнение" от какво е болен, върви го лекувай...

4

Мнение

преди 5 години

Интересно как до сега са се справяли. Всеизвестно е, че личният лекар в болшинството от случаите е гара разпределителна. Дори и тези с т. нар. специалност. Заети са 80% от времето да поддържат документооборота с касата, иначе - глоби. През останалото време изписват сиропи за кашлица и отговарят по телефона на най-различни въпроси за температура, болки в ухото или корема, разтройство и т.н.Само със слушалки, апарат за кръвно и кардиограф са като гадатели. Въпросът е да имат направления, иначе ...

3

Анонимен

преди 5 години

До МНЕНИЕЛекарите в България следват 6 години,от които последната са стажант-лекари и полагат държавни изпити.След това идва ред на специализация,която е не по-малко от 4 години.Тя приключва с изпит 2 дни/практически и теоритичен/и ако той е успешно издържан,тогава те са лекари-специалисти.Такова обучение за 4 години не съществува и в миналото.

2

Ще им накривят капат

преди 5 години

Ми да ги закриват бе!Да късат договорите с Моноплиста, включват си касовите апарати и да работят само КЕШ!По-добре ще са, и ще имат 3 пъти повече свободно време за децата и Семействата си, и за собственото си Здраве (щото и то иска грижи, нищо че си лекар!)...

1

МНЕНИЕ

преди 5 години

Повечето Лекари в България са учили 4 години в София .Коментара е излишен .Образованието за Сестри и Акушерки е с няколко нива по-високо .