90

Запознат

преди 5 години

До Анонимен--92Неграмотноста ти няма граници.Англия призна първа СЪЕДИНЕНИЕТО. Тя предупреди Турция ;НИКАКВА ВОЙНА С Б--я. Русия ,Австрия и русофилите бяха против. Русия НАСЪСКА Сърбия. Турция единствена ни изпрати 2 табора воена помощ.ЧЕТЕТЕ бре НЕГРАМОТНИ русофило-***.Когато Русия дръпна флот във Варна да ни ОКУПИРА и да ни назначи Генерал Губернатор,Англия ни спаси. Тя предупреди Русия че ще води война с нея за НЕЗАВИСИМОСТА НА Б--я. Русия си тръгна като пръднала и скъса ДИПЛОМ. ОТНО

89

до 110 запознат

преди 5 години

Ако Освобождението на България е само заради интересите на Русия, Русия можеше спокойно да я присъедини към територията си.Като са ни освободили руските войници,защо са си отишли,а не са казали:,, От днес ставате руснаци?"

88

до Запознат

преди 5 години

Щом всички злини са от Русия, то това,че ни е освободила, за теб е най-голямото зло. Или може би си етнически турчин и те е яд??? Защо нито САЩ, нито Франция,нито Великобритания като християнски държави не са помогнали за Освобождението на България??? Наполеон например,защо не решил да мине през България да я освободи???

87

тя

преди 5 години

Тоя "ЗАПОЗНАТ " е голям фашист!

86

Запознат

преди 5 години

До лично мнение--108Руско-турската война не беше ХУМАНИТАРНО действие на Русия а ПРЕСЛЕДВАНЕ на ИМПЕРСКИТЕи ИНТЕРЕСИ.

85

Запознат

преди 5 години

До Анонимен--103Всичките ни ЗЛИНИ са от Русия а всичките ПРЕДАТЕЛСТВА са от русофилите.През Балканската война в българската армия служат хиляди ТУРЦИ,Няма нито 1 предателство. Предадоха ни Русия и русофилите в лицето на Радко Димитров /Радкото/Русия не спази договорите подписани 1902 и 1908 г.

84

лично мнение

преди 5 години

Братушките може да много да пият,някой път гълтат и лосион за вана, рускинките красиви,но много палави, НО не мога да си изкривя душата,че са ни освободили от турско робство. Иначе сега щяхме да сме забулени да четем Корана и някои по-радикални граждани и да се взривяват на Запад,за да идат в рая. Не че като народ не сме злобен,завистлив и неблагодарен,ама поне не съм чул някой българин да се е взривил от глупост. А за това,че в държавата ни е корумпирана,не са криви руснаците или Путин,а ние.

83

Запознат

преди 5 години

До до "запозна--102Аман от неграмотни русофило-***.Руските жертви са 11000.По късно от раните си загиват и общо руските жертви са 22391. Нашите жертви са около 40 000. Ние ,с двата Украински полкове Брянски и Орловски, СПРЯХМЕ Сюлейман. Опълченците СПАСИХА Б--я. Спасиха Русия и руската армия от ПОЗОР.Русия води крайно НЕКАДЪРНО войната и щеше да я загуби.Руснаците да напрвят Паметник на ОПЪЛЧЕНЦИТЕ в центъра на Москва.

82

Бате Бойко искрено §

преди 5 години

Ама,аз Бойко искам Ердоган да ме поздрави.Ъ-ъъ как така е забравил?? Чудя се мързяло го е да ми напише писмо ли??? На 3-ти Март какво толкова важно се беше случило?? За 8 март знам,че е ло***ш комунистически празник.Той Бай Тошо заради Людмила го празнуваше,ама аз на моя любим Цецо подарявам картички на 14-ти февруари.Той иска на 2-ри февруари де,ама аз съм европеец.

81

тя

преди 5 години

Бре , бре , " голем историк" се пъне тук !

80

Запознат

преди 5 години

До тя--98.Русия искаше да ни ликвидира в Ньой и да ни раздаде на Сърбия ,Гърция и Румъния.Тя не участва но го иска от съюзниците си. Те го искат от Франция. Клемансо представя Карта на ЕВРОПА на която я няма Б--я.Делегацията на САЩ начело с Удро Уилсън ни спаси и ни върна на картата на Европа. Те единствени не подписаха решенията в Ньой.Много си НЕГРАМОТНА. Чети повече.Американците Дж. Макгахан и Юджийн Скайлър предизвикаха ЦАРИГРАДСКАТА КОНФЕРЕНЦИЯ,която Русия провали.

79

Анонимен

преди 5 години

Поклон пред Русия, че в момента съществуваме като държава !

78

до "запозна

преди 5 години

Байно ,не ме интересуват интересите на Русия , важно е че съвпадат с нашите, и са дали на наша земя десетки хиляди жертви!

77

Запознат

преди 5 години

До тя--95; Akо ти е известно Имаше ЦАРИГРАДСКА КОНФЕРЕНЦИЯ. На нея ни гласуваха АВТОНОМИЯ и 175000 кв.км ТЕРИТОРИЯ. На 18.01.1877 г Митхад Паша трябваше да подпише РЕШЕНИЯТА И. Граф Игнатиев се срещна с Митхад Паша /Велик Везир/ на 15.01.1877 г и го РАЗУБЕДИ да подпише,като му обеща Одринска и Беломорска Тракия и Македония. Всички са част от БЪЛГАРСКАТА ЕКЗАРХИЯ. Русия иска да води война сТурция за да си възвърне СТАТУКВОТО от преди Кримската война. Русия не дойде да ни освобождава.

76

nice

преди 5 години

очертава се хубав празник... макар и с много недоволни комплексари драскали под статията

75

тя

преди 5 години

Българското племе е неблагодарно и да гинеш за такива е голяма грешка!

74

тя

преди 5 години

По- големи интересчии от американците няма!

73

Анонимен

преди 5 години

По-добре да пускат бомбите.

72

анонимен

преди 5 години

по делата се вижда кой кой е... приказките са за въздухари.

71

тя

преди 5 години

Добре , че бяха братушките ,щото инак щяхме да сме втори Диарбекир на Турция!