64

Малък магазинер

преди 5 години

За капак всички проверяващи от всички институции са налазили малките магазини и без това свързващи двата края и не ни остава друг избор или да излезем пред парламента или да последваме примера на двата милиона наши сънародници в чужбина!

63

Анонимен

преди 5 години

Вярно е.Направо сринаха бизнеса малкия и средния.За големите риби не говоря.Щом в кауфланд вече предлагат адидас на смешните 60лв и никой не им прави проблем за какво си говорим.Оригинални са явно ха ха.Честито на производителя на касови апарати ще направиш милиончета и данъчните няма да те проверят.Може би и ДДС няма да платиш.Хубаво е когато държавата подкрепя бизнеса ти ,нали????

62

Малък магазинер

преди 5 години

Тази година говореха за вдигане на минималната заплата от 510 на 560, но не говореха за другите работи, които имаха също увеличение! Аз с моя малък магазин виждам как всяка стока ми идва по-скъпа вече после за тия увеличения пенсионерите с "големите" им пенсии недоволстват, че магазинера вдигал цените и ми се налага да преживявам психически тормоз! Също имаше увеличение на здравни, осигурителни и всякакви вноски, данъци и такси!

61

младен

преди 5 години

А ако намалите ДДС-то на половина и другите данъци, айде не на половина ама с 30%, дали няма да почнеме да си плащаме щото няма да има смисъл да се криеме а???

60

Тиквата

преди 5 години

Е същия като МадуроНикав малък безнес на остана във Венецуела и това ще стане и тукКОМУНИСТ НЕ МОЖЕ ДА СЪЗДАВА ИКОНОМИКАПО ПРЕЗУМЦИЯ КОМУНИСТА Е НЕКАДЪРНИК

59

Кво

преди 5 години

МИ ГОВОРИТЕ...Опитайте се да направите малък бизнесАко устискате година сте шампион!

58

Анонимен

преди 5 години

Няма никаква връзка между това да отчиташ всяка трета или всяка пета продажба а другите да не ги отчиташ. Прехвалената от човека майнкрафт глава куб министър Горанов няма как да спре тази практика, освен човека майнкрафт да застане лично до касовия апарат и да проверява поредните номера и бележките и КюЕр кодовете им. А това къде ще е базата данни в Макао на дъното на Тихия океан или на Луната няма връзка с криенето на обороти.

57

истината

преди 5 години

Лоши пътища,Корупция,липса на тротоари и вело алеи,липса на зелени площи,мръсно е,няма достатъчно полицаи на пътя особенно в малките населени места.Дътжавата няма пари.Дребния плаща а големия крие данъци и всички се оплакваме.

56

хуху

преди 5 години

коя нормална голяма фирма ще даде пълен достъп по всяко време и то на НАП да гледа цялата им налична информация и кой ще гарантира, че тази информация няма да изтече. Защото софтера не съдържа информация само за реализираните продажби в 99% от случайте. Такъв "мониторинг" и при Сталин не е имало.

55

КОМУНЯГИ

преди 5 години

ИКОНОМИКА НА МОГАТ ДА НАПРАВЯТ:Да вземем Пример:Единствения денонощен магазин в квартала продаваше цигари, семки, вафли, кърпички2-3 вида алкохол.Собственика даваше едната смяна и имаше един човек за втора смянаИздържа точно 14 месеца....и затвори

54

Анонимен

преди 5 години

Заведения и магазини крият обороти---------------и СЛАВА БОГУ иначе ще ФАЛИРАТ, след като пладнешкия обир нареченДанъци им съсипе бизнеса

53

Анонимен

преди 5 години

ще има пълно следене, и на този който му върви бизнеса ще се знае откъде купува , на каква цена и тази информация ще се дава /продава / на правилните хора за да му станат конкуренция , а той ще бъде смазан със законни проверки и санкции

52

_he_

преди 5 години

Еййй, големи глупости дрънкате!Какво значение има къде физически се намира сървера за данни? Дали е в магазина, някъде другаде в България, в друга страна от ЕС, или извън ЕС, да речем в Макао. Да не би той да представлява куп хартиени документи, които служителите от НАП да проверяват и да им трябва разрешение от местното законодателство. Сървера си е сървер и се достъпва чрез определен акаунт и парола, със съответните делигирани права. Има ли ги ще си направи необходимата справка.

51

Анонимен

преди 5 години

До Иван5Прав си, както сега телефонните измамници знаят телефонните номера на всички бабички в цяла България, така и рекетьорите ще имат подробна информация за обороти и печалби. Някой задавал ли си е въпроса от къде телефонния измамник от Котел има телефона на пенсионерката от Благоевград, и как така винаги нацелват изкуфяли бабички? Предполагам че телефонните номера изтичат директно от пенсионното което също е подразделение на НАП и министерство на финансите.

50

Гост

преди 5 години

Когато НАП започне да връща 2-3 % от всички покупки през годината , тогава всеки ще започне да иска касов бон, за да спечели някой лев. Има го в други държави.

49

Анонимен

преди 5 години

Защо не заставите Лукоил да си плати данъците, а се занимавате само с малките магазинчета и дребните търговци.

48

Тези да хванат !!

преди 5 години

На Сънито в заведения на брега (Какао), продават всякакви химии "стимулиращи", а музиката дъни до зори, и нормалните данакоплатци не могат да спят, след работа.

47

Анонимен

преди 5 години

Следят се само магазинчетата, а другите?

46

Анонимен

преди 5 години

До АнонименЕ и какво смяташ, че с тази наредба 18 ще накарат фризьорките, маникюристките, лекарите и зъболекарите да отчитат всяка стотинка? Хайде слез на земята стига си летял сред розовите герберски облаци.

45

Анонимен

преди 5 години

Тези пък салони за красота, фризьорски, гумаджийници, малки сервизи, така и не ги разчепкаха, укриват милиони оборот годишно!После нямало пари, ами няма да има като няма яки закони! Не даваш касов бон - затвор!