33

Виж

преди 5 години

Вижте Биляна Дол какво прави на Дубаи или Карибите. Защо му трябва на човек да работи в спешна помощ за 1200 лв.

32

Анонимен

преди 5 години

Всъщност всички след като завършат образование, трябва да работят поне няколко години в България, та поне малко да си изплатят разходите на обществото за тях.

31

до мак

преди 5 години

Ще стане, ама има нещо свързано с цъфтежа на налъмите! Мъчно е на някои хард *** за отминалите времена, но това е положението! На който не му харесва-свят широк! Има СК например. Довиждане!

30

Лекар

преди 5 години

Аз завърших медицина и никога няма да работя като лекар. Ако бях завършил право също нямаше да работя. Защото това са двете звена, където истински човек не може да работи, защото системата ги е съсипала и няма да се оправят още 20 години.Лекарите в момента работят като такива защото нямат друг избор или са се предали. След година две, ще ни молят да работим и за по-високи заплати. Но аз пак няма да работя, понеже това което правя в момента ме кара да бъда щастлив и спокоен.

29

Анонимен

преди 5 години

При демокрацията и пазарната икономика, стана модно всеки koмплексaр да нарича българите Бай ***, като разбора се не се усеща, че визира само себе си.

28

Анонимен

преди 5 години

След 1989 година завзелия властта режим на демократите съсипа здравеопазването в България, както съсипа и икономиката, образованието, правоохранителаната и правораздавателните системи, накратко демократите съсипаха всичко в България. Спешната помощ даже е по-малко засегната от съсипията на демократите, просто защото без нея не може.

27

до 25

преди 5 години

Както ти казваш една държава се крепи на качествени закони.Това е вярно,но приемането им зависи,не от бай ***,а от господин Ганев-депутат!А след като господин Ганев е приел сегашните закони,доктор Ганев виждайки с ужас какви ги върши Ганев младши на секундата взема решителни мерки за предотвратяване на следващата поред семейна катастрофа!След като видиш как е затрито едно поколение лекари,прави всичко,ама наистина всичко за да не учат децата ти медицина!Децата трябва да се съветват НАВРЕМЕ!

26

Анонимен

преди 5 години

Едно съсипано общество...

25

мак

преди 5 години

До до доктор Пешев. Аз пък мисля, че разпределението по спешните в страната не е лоша идея, випуск медици има всяка година, така че ще се осигури непрекъсната лекарска помощ там, където липсват лекари. Ще е за година-две, не за цял живот.

24

Анонимен

преди 5 години

Бойчо , прочети !Не плащай на социологическите тър.гаши !

23

до доктор Пешев

преди 5 години

Имам съученик на който синът му завърши медицина.И стана медицински представител на фармацевтична фирма.Заплата -3000,служебен автомобил и служебен телефон,представителни пари за костюми,заплащат му и спането в хотелите докато пътува.Т аобщо към 5000 месечно докарва.Е,ако в спешна помощ платят 7000 може би ще отиде да работи там.Друг начих няма!

22

мак

преди 5 години

Потресаващо, щом в София положението е трагично, какво да говорим за малки градове и селата? А уж всеки е равен и трябва да има равен достъп до мед. обслужване. Не се учудвам, че няма желаещи да работят тази работа, ако заплащането е слабо, а лекарите рискуват бой от пациенти, които нямат уважение и респект към труда им. Спешно трябва да се вдигнат заплатите на медиците, може и за сметка на бонусите във властта.

21

Ех, прост народ

преди 5 години

Значи хвалят се тука как отказали децата си да следват медицина. Но простата кратуна на Бай *** не може да проумее, че не е това решението на проблема и един ден ще се моли, някой глупав човечец да НЕ е отказал детото си да стане лекар, за да има кой да му помогне. Само бай ти *** още не е разбрал, че една държава се крепи на качествени закони, образование и здравеопазване, а не на ИТ сектор и работа в спретнат офис...

20

до доктор Пешев

преди 5 години

Завършил съм 1989-та година и тогава имаше задължително разпределение.Понеже завърших с отличен успех,но не бях семеен поискаха да ме разпределят на другият край на страната!След 1 месец дойде "промяната"та разпределението отпадна,но познай какъв беше ответният удар?Който АБПФК си извадеше червените рецепти първо беше увикван като за световно и му се пишеше обикновена рецепта!Който пък хвалеше БКП и на него му се случваше случка!И така до ден днешен.Та това с насилствената работа е лоша идея!

19

Анонимен

преди 5 години

Лека-полека великата Бъларийка май загива, а? Жалко, много жалко.

18

Анонимен

преди 5 години

Ами съд за тази държава.Кое не е ясно.Всички пострадали от това състояние на Бърза помощ да заведат дела срещу държавата.Вътрешни и международни.Това е крещящо нарушение на Европейското законодателство и Българската Конституция.В които е указано че всеки има право на бърза и качествена медицинска помощ.Починалите не можем да ги вьрнеме.Но ще има някакво морална и материална компенсация за близките и някакво възмездие за тази несправяедлива,пренебрегваща гражданите си държава!

17

Гашо

преди 5 години

Да ги учат лапетията в училище да оказват първа помощ и елементарна лекарска грижа. Няма нужда а от бърза помощ

16

до д-р Пешев

преди 5 години

Може, ама ако семестрите са безплатни! Иначе след завършването- вадене на удостоверение от УО и бегом на специализация и работа в бяла държава!!! С моите деца така сме се разбрали. Ако има родители дето са съгласни децата им да са се скъсали от учене, сесии, стажове, държавни изпити и после да ги бият (и то безнаказано) разни *** e, тяхна работа?

15

спешен лекар

преди 5 години

Ще ви разкажа действителен случай.Синът на мой колега помислил да кандидатства медицина.Колегата хванал един от атласите на Синелников и го бил,докато се скъсал атласа.Младежът се вразумил и днес е... университетски преподавател!Има си човека престижна работа,добри доходи,семейство и не се занимава с медицина!Направете си извода сами докъде сме стигнали!

14

ДО д-р Пешев

преди 5 години

Да бе 2 години задължително, но спешна помощ ще гарантира ли качествено обучение, развитие, специализация и заплащане на младите лекари през тези 2 години и признаване на годините като част от специализацията за друга специалност, както е в многото страни по- света. Едва ли