110

Анонимен

преди 5 години

Ще падна! Толкоз глупости никое управление до сега не е творило!В кои градове в Европа и Северна Америка има такова ограничение? Не в ограничението е решението, а в приложението на сегашния закон и контрола по изпълнението. Те не са на място. Контролните органи спят.

109

Анонимен

преди 5 години

Като няма маркировка ще караш по бавно.

108

Bojko

преди 5 години

Кой контролира движението по пътищата КАТ (МВР), кой издава купени книжки КАТ(МВР), на кой му пука за катастрофите на никой! Как според Вас с това продажно МВР ще се оправят нещата? Единствените печеливши ще са тези, които ще демонтират някой друг милион знаци 90 и 50 км/ч. Ето ви една нова кражба от данъкоплатеца!

107

ПРЕМЪЛЧАНА ИСТИНА

преди 5 години

На много междуградски пътища няма маркировка като падне мъгла губя ориентация на пътя и много дупки по пътищата

106

Анонимен

преди 5 години

Аз живея в Монреал, Канада, тук ограничението на скоростта е 30 км/ч пред училищни зони и паркове, 40 км/ч е в повечето квартали. Глобите за превишена скорост са си доста солени, дори с 10 км отгоре. Системата е с отнемане на точки и глоби но всично се плаща в 30 дневен срок. Проблемът не е в културата и възпитанието. Не може да превъзпиташ 150 националности жиееещи на едно място а в спазването на законите. Когато платиш няколко пъти ще станеш най примерният шофьор. Гаранция

105

некой

преди 5 години

Някои са написали тук по повод неадекватните съждения на законотворците,че ни управляват ***........умници.Ами те са проекция на Обществото.

104

Анонимен

преди 5 години

Значи:Ламби светят - не помогна...Грайфери мерихме - не помогна...Риванолите проверявахме - не помогна...Чакайте да се почешат и да излязат с поредната иновативна идея. Може би трябва всяка кола да е с теглич и да влачи на ремаркето един катаджия, който е застанал в готовност с кочана фишове?

103

Ядосан

преди 5 години

Стига глупости! Жертвите от т.н. "превишена скорост" са почти НУЛА!

102

Анонимен

преди 5 години

А свободното време на хората? А здравето? А нервите? В големите градове ще се ходи по час до работа. Следва по-малко почивка. По малко пазарене. По-малък оборот на фирмите. По-малко пари /дране/ от данъци.

101

Анонимен

преди 5 години

Много са ентелегентни значи... факторите са много, а те взимат в предвид 2-3.Катастрофите на завои - завоя е калпав, те метнали един знак 60 и за тях проблема е решен. Да, ама не е, щото *** минава с 110. И знак 30 да сложиш - все тая!Катастрофите при изпреварване - ами пробвайте да карате с 90, да видите че всички ще ви изпреварват. Ако сложим ограничение 80, то още повече ще се изпреварва, още повече катастрофи.А в градовете 30 - нямам думи, представете си го! Особено замърсяването: х2

100

Анонимен

преди 5 години

Няма ли кой да каже, че милиционерите не си гледат работата!До кога журналистите само ще ги хвалите, а не се възмутително, че единствената им работа е да видят на гюле и да изнудват нарушителите! Милиционерите са си същите като по тошово време, дори по-зле!Само като Иван видя мутренският вид и се отвръщавамНО ТЕ СТОЯТ ЗАД ГЪРБА НА ВЛАСТТА И САМО НЕЯ ЗАЩИТАВАТ. ОТВРАТТТТ!!!!

99

Анонимен

преди 5 години

Безопасността и манталитетът се оправят с много солени глоби и наказания.

98

Анонимен

преди 5 години

Аз съм за 90 в градовете и 300 ивзън тях.

97

ПроСоТо

преди 5 години

До Фактгрешка!..Ти сигурно си от тия,които държат камшика,или го подават на държащите камшика,щом твърдиш това...Мога много да напиша и да ти дам стотици примери показващи че не си прав,но ще мина само с това:-"На сила хубост не става"..-народна поговорка..

96

Факт

преди 5 години

Май от ЕС пак са подпукали ГЕРБ, че България не изпълнява изискванията свързани с безопасността на движенито по пътищата и сега ГЕРБ имитира дейност - ето нещо правим, намаляваме скоростта до 30 км/час и не можем да разберем защо катастрофите пак се увличават, затова пак ще намалим скоростта, този път до 10 км/час.Факт е, че когато въпроса е за спазване на правилата, това винаги опира до неизбежност на наказанието при всяко неспазване, независимо дали става дума за кражба или правила по пътища

95

Факт

преди 5 години

Най-голямата заблуда е, че начинът на шофиране зависи от манталитет, възпитание, култура, обучение и други подобни дивотии или от размера на наказанията записани в закона. Докато има хора, които вярват в подобни небивалици, катастрофите ще се увеличават.

94

До 98 30 в града 90

преди 5 години

Какви само руски коли и други дивотии сънуваш?! Явно нямаш понятие какво е било преди 1989 година. Тогава в България масово се продаваха полски коли - два вида полски Фиат (малък и голям), чехословашката Шкода, югославската Застава, имаше и българско Булгаррено, немски Вартбург и Трабант и .... руски коли. От всичките тези коли, само за Лада се чакаше 10 години, другите ги купуваш при първа доставка, които бяха няколко пъти в годината. В градовете и селата карахме по-бързо от сега - до 60 км/ч

93

ПроСоТо

преди 5 години

това може да го измисли само някой,който си въобразява че с ограничения и забрани стават работите...НИЩО ПОДОБНО!!!!!!Въпрос на манталитет е!..И ако ние-всеки по отделно,не вземем мерки да възпитаме и себе си,и децата си в толерантност и спокойствие на пътя,НИЩО не може да ни спаси!Е,фишовете за превишена скорост ще набъбнат,на...така е с "Амбициозния Тиквобюджет"-бездънната каца требе да са пълни..

92

Анонимен

преди 5 години

Друга добра мярка която може да влезе в сила е да се вдигнат всички данъци и такси за коли над 100 коня както и тези със задно предаване. Също младите шофьори изобщо да нямат право да карат такива мощни коли поне докато не натрупат 5 години опит без нарушения.

91

Exec

преди 5 години

Значи, направо да забранят автомобилите и всички да се движим с велосипеди и мотопеди, с макскимална конструктивна скорост до 30км!Истината е, че проблема е в шофьори каращи с доста над разрешената скорост и липсата на контрол.Ако текущите 50км се контролираха и спазваха, и пътищата бяха в адекватно състояние от към безопасност, инцидентите биха били много по-малко!