24

Стана тя...

преди 5 години

Стана тя като всеки път...Подвеждаща информация за да разлаят кучетата и след това истината е съвсем друга...Медицинската сестра е направила всичко възможна да спаси момчето, като му е подала кислород и др. но нещата са били сериозни...Невежеството на майката и родата погуби детето а сега се опитват да изкарат виновни лекарите.Тези тълпи които винаги се събират пред поликлиники и болници не занаят защо са там и какво става, но винаги знаят да обвиняват и пречат на лекарите.Медиите са виновни !

23

Анонимен

преди 5 години

ЕДНА СРЕДНОИНТЕЛИГЕНТНА БАБА МОЖЕШЕ ДА ОПРАВИ ПРОБЛЕМА. Ама те ги избиха.

22

Предполагам,

преди 5 години

че описващите разни методи за даване на първа помощ при задушаване отчитат, че става дума за малко дете, а не за възрастен. Дано, щото само преди няма и година дете почина часове след ритник в корема от съученик, а част от предложенията са някой възрастен силно да притиска гръдния кош или да удря, рита и т.н.Добри намерения, но колко от тях и доколко биха дали някакъв резултат в паниката/ужаса е твърде спорно, а и последиците може да са по-различни от представите ни.Да пази Господ!

21

az

преди 5 години

До истина e-------------------------Tъпанът си ти. От изнесеното е видно,че лекари е нямало. Няма кого да биете.Свиквайте.

20

Анонимен

преди 5 години

До hmm Хора, ето това ни чака занапред - учили, неучили-всички са полуграмотни. Благодарностите към МОН.

19

шматка

преди 5 години

До истинатаЕ ква стана тя.

18

hmm

преди 5 години

Екак медицинска сестра макар и нова не може да помогне при задавяне. Да предполагам ,че интубирането не е проста процедура..но все нещо е можела да направи. Не знам каква е тази подготовка.Може и да греша, Бог да го прости детенцето..поредната нелепа смърт и един незаслужено загубен живот.

17

Истината

преди 5 години

Отново манипулация! Ромско дете на 11г се задавил с нещо и се предполага, че е пионка.Обаждат се на 112 и оттам изпращат линейка.По път, линейката се спира поради второ обаждане, че те сами щели да откарат детето.След като го карат не където трябва се обаждат пак и отново изпращат линейка, която не може да влезе в поликлиниката заради събралата се тумба невежи създания и се налага полиция да направи кордон за да могат да влязат, но вече късно...*** сами си затриха детето!

16

шматка

преди 5 години

Отишли до поликлиниката чакали линейка.Много време бе.При задушаване 5-6мин са много.Пак ще излезе друга работата ама нали търсим сензация

15

Анонимен

преди 5 години

Смъртта невинаги настъпва веднага след задавянето. Баба ми се мъчи към час, когато се беше задавила с някаква филия. Щом дочакахме Бърза помощ да дойдат, че и да се обясняваме с тях трябва или не трябва да я интубират, че и след това по някакво чудо да успея да я накарам да изплюе филията и да задиша нормално (докато лекарят се подмотваше подозрителнно). Със сиугурост е минал около час. Жалко за детенцето, наистина. Ако имаше лекар в поликлиниката можеше и да е живо.

14

Жалко...

преди 5 години

..за детенцето, Бог да го прости!

13

Анонимен

преди 5 години

Е как така нито един лекар в цялата поликлиника! А майката говори ли сносно български, успяла ли е въобще да обясни какво му е на детето?

12

Анонимен

преди 5 години

Гледам масово дават шоколад на бебета, направете една статия за това, играчи опасни китайски с токсични въздействия а, а иначе маратонка му е турила 200 лв, а играчка от 5 лв. Скъпо им било. Боядисване и какво ли не.Бог да прости детето. Миг невнимание е така

11

Гледна точка

преди 5 години

Един ефективен начин за излизане от това състояние е чисто и просто да се създаде рязко голямо налягане в белите дробове за да се изхвърли тялото. И това е би могло да стане ако майката е била информирана.По-едър човек от задавилия се, хваща въпросният малко под белите дробове вдига го и го тръска буквално. По този начин мъж спаси девойка задавила се с...торта.

10

Анонимен

преди 5 години

Вчера напълно случайно ми попадна статия за оказването на първа (само)помощ при задавяне. Включваше това да звъннеш на 911 за да те локализират (неприложимо в БГ условия, щото от 112 най-много да те глобят) и да си удряш с юмрук в корема в посока гръдния кош. Или да си намериш плот или маса и да правиш същото. В коментарите бяха описани много случаи на майки спасили децата си като са ги обърнали с надолу главата и са ги удряли, даже ритали по гърбовете. Тия неща могат да се случат на всеки.

9

Зозо

преди 5 години

е па скоро ще пращат Ф16, щото за линейки няма да има паре

8

Анонимен

преди 5 години

То ако я беше глътнало сега щеше да е живо и здраво. Лошото е че пионката е застанала в трахеята и е препречила пътя на въздуха към белите дробове. Ако бяха се опитали да го провесят надолу с главата и да го тупаха по гърба можеха да го спасят. И каква е тази сестра дето незнае да приложи този метод и да спаси детето. Само УО ли са останали във вашата кочин,ка.

7

Анонимен

преди 5 години

Внимание за надписите. Ако СЕ удебелено и обозначено за годините на детето за игра се взема според годините. Тога няма да има опасни дребни части на играчките и децата им е по трудно да се наранят. Това трябва една интелигентна статия и образователно предаване за детското здраве, като при други развити страни.

6

c4n0puS

преди 5 години

Ужас...

5

@3

преди 5 години

Всяко задавяне с каквото и да е може да причини смърт. Лекарите на телефона, ако са лекари, би трябвало да го знаят. Ако майката и сестрата не са знаели как да окажат първа помощ, ако по телефона не са ги инструктирали, като нищо може да си отиде детето. Жалко за детенцето. Затова първата помощ трябва да се набива в главите периодично, още от училище. Не че има гаранция, че ще спасиш човека, но поне ще има някаква вероятност да помогнеш.