36

Анонимен

преди 5 години

До СократисЧовешка колония на Марс не е просто реална алтернатива, това трябва да е наш приоритет! За да се развива и оцелее човечеството, то трябва да колонизира чужди светове, друга алтернатива нямаме! Няма пречка да изпратим хора на Марс - да първата мисия може и да не е особено успешна, но няма реална пречка да колонизираме тази планета, голямата спирачка е колосалната цена на такава мисия.

35

До 26

преди 5 години

На всяка една планета, спътник, метеор, комета и т.н. космически тела има полезни за човека изкопаеми, въпроса ти е абсурдно-глуповат! На Луната има от фосфор, желязо, до уран и т.н., но най-вече на повърхността му е пълно с един много интересен изотоп хелий 3, който е много рядък на Земята, но е отлично гориво. На един от спътниците на Сатурн, Титан има реки и морета от метан, огромната част от метеоритите са изградени от желязо и злато и т.н.

34

Анонимен

преди 5 години

До СократисС умеренпст и скептицизъм научен прогрес не се прави.

33

Сократис

преди 5 години

Кацането и овладяването на другите планети от Слънчевата система, са безспорно най-великите човешки постижения, на които, имаме историческата възможност да сме свидетели.И СССР, и сегашна Русия, и САЩ, и Китай, и още други страни и народи, имат своят принос към овладяването и изучаването на Космоса.Изкуствените роботизирани системи са идеалният и достъпен вариант за тази цел и на този етап, а за хора на Марс-нека бъдем по-скептични и умерени във фантастичните си идеи...

32

Анонимен

преди 5 години

Човек ако реши да съди за нивото на обществото ни по коментарите ще изпадне в дълбока депресия...

31

фермер

преди 5 години

Ще може ли да си закараме там едно стадо крави и овце да пасат ?

30

цирк

преди 5 години

Фейк нюз и анимация от Холивуд...

29

Анонимен

преди 5 години

CGI технологията напредна много още колко ще има да "кацат" хахаха.

28

Тома неверни

преди 5 години

Някой си осигурява доста дълго време право да не дава информация и предвит конспиративните теорийи ,време през което да обработи получената информация... и още нещо толкова ли добре познаваме луната ,че се занимаваме с Марс не трябва ли първо да опознаем луната и после Марс ?

27

Анонимен

преди 5 години

До 26Желязо главно.

26

NASA

преди 5 години

Ужас!Шепа душевно болни балкански селяни ми казаха, че за нищо не ставаме. Край, спираме с всички космически програми. Те знаят повече от нас :(

25

Анонимен

преди 5 години

Интересно ми е ако някой е по -запознат да сподели на другите планети има ли полезни изкопаеми ? Луната е знайно че няма ,само мъртва скала. На Марс как е /

24

Анонимен

преди 5 години

НАСА били показвали картинки... РосТакси дори това не показва.

23

Анонимен

преди 5 години

Русофилите горките бързат да кажат на бялото черно както винаги. Нищо говорете си на никой не пречите :))

22

Анонимен

преди 5 години

InSight е на Марс за да изучи какви са възможностите за създаване на човешка колония на червената планета. Сеизмична активност на Марс практически няма или много слаба, защото неговото ядро е твърдо.

21

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 2Поредният русофил в стил нашите яйца най-големи. Около 60% от мисиите до Марс се провалят. Руснаците имат един успех със сонда на орбита около Марс - апаратът Марс-2 през 1971 год. Марс-3 може би каца пак през 1971 год., но се губи връзката с него след 15 сек.

20

Анонимен

преди 5 години

До АнонименРуснаците като имаха сонди на Марс НАСА къде бяха е хахахаа смешнции---------Руснаците никога не са имали сонда на Марс :)

19

Анонимен

преди 5 години

До 2Кои са тези Руски сонди на Марс? Русия нямат едно успешно кацане там. Последната им сонда Фобос-Грунт в момента "излседва" дъното на океана ни.

18

Анонимен

преди 5 години

Според съвецките другари трябвало 1 година за да се отиде до Марс, а сондата отишла за 7 месеца. Сега ще почнат едни фантазии за студия в Холивуд, снимки в пустинята Невада, не е истина направо.

17

до 13

преди 5 години

Не вярваме на платени джуджета като тебе.