207

Анонимен

преди 5 години

Аз искам 8000лв заплата

206

Св

преди 5 години

Оф то па тия дето са се върнали, едни капацитети - дизайнер - всеки неуспял архитект или скулптор. Некое холче боядиса. Един па се върнал (от репортажа на DW) и разхожда чужденци с трабантчета - голям принос за икономиката. За себе си мога да кажа, че искам да емигрирам но не заради ниска заплата. И много повече вземам от исканото в тоя репортаж, но къде да ги похарчиш тези пари, нито здравеопазването ти здравеопазване, нито социалната среда е качествена. Изкарваш пари и мизерстваш душевно.

205

Анонимен

преди 5 години

Заминавайте и никога не се връщайте в *** на крадливите и корумпирани гербери,комунисти,седесари и депесари!

204

Анонимен

преди 5 години

Абе...нали великата мутра ни обясняваше как българите се връщали в България...защото герб ни уредили райски живот.

203

Анонимен

преди 5 години

Работиш 40 години в България .. плащаш сметки ... радваш се ако изкараш месеца без дългове, пенсионираш се с 200 евро пенсия, и започваш охолен живот.А "миячите на чинии" внасят в България ВСЯКА ГОДИНА -сума по-голяма от инвестициите на всички западни фирми у нас.След някоя и друга година, когато майките и бащите им си отидат, и тази инжекция за българската конюнктура ще секне.Дотогава ще са останали само билетотъркачите на Пеевски и Божков Черепа.

202

Анонимен

преди 5 години

Забележете обаче нещо друго 74% от запитаните НЕ биха търсили работа в чужбина ако заплатите им са между 1000 и 3000 лв. Та какво излезе, че на алчните работодатели и 1000 лева им се свидят и после реват, че нямат кадри!

201

Да БЕ!

преди 5 години

Не е вчрна статията! Всъщност 90% от хората искат да емигрират, но или ги е страх или осъзнават,че нямат шанс да пробият.А при младите процентът е 99!И ДА и аз познавам хора които са се върнали, просто щото са некадърни или с грешни очаквания за лесни пари ТАМ!Но специалисти върнали се практически НЯМА!Един приятел се върна от Англия и ме питаше каква е нормалната заплата у нас, щото той пресметнал че е 6 бона! Как да ну обясня че 1500лв. е много добра заплата!Е,бързо се върна обратно в UK.

200

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 8Одеве четох, че в Камбоджа хората са по доволни от заплатите си отколкото хората тука...там 50% смятали че заплатите който получават са им достатъчни... У нас е срамно да кажеш, че взимаш добра заплата.Всеки се прави на социално слаб с телефон за 1000лв.А ако не отидеш до Дубай и Гърция за няколко дни през лятото е повод за срам пред комшиите.Също така ако не караш Мерцедес, Ауди или БМВ у селото ще те подиграват, но трябва да изтъкваш колко е зле работата у нас.

199

Средногорец

преди 5 години

До Анонимен 10Не съм чул някой да взима 3000 лв в БГ.Е, освен ако не е герберастки крадец. Аз не само, че съм чул но и познавам страшно много такива хора.Ела в Мениджърите в Аурубис, Елаците и Дънди прешъс за 3000лв няма да станат от леглото.Случайно обаче всички са потомствени ***.Собствениците на малките фирми в нашия район почти всички са от БКП.Иначе Георги Гергов сам каза:- Мога да изброявам милионерите в БСП с часове.

198

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 208А какъв е смисълът, да "бухаш" тук 40+ години само за да преживявашА то щото на запад всички си ритат пачките с парите по улицата.

197

Анонимен

преди 5 години

От всичките ми приятели и познати има само един, който е склонен да емигрира.Той веднъж ходи ама се върна.Сега пак раправя как щял да се маха ама все не се маха.Половината от тези, които отидоха на запад се върнаха.Един и в Русия ходи и той се върна.

196

Анонимен

преди 5 години

90% от неквалифицираните ни емигранти мизерстват в Европа. Никога няма да се издигнат в службата и никога няма да си купят жилище там. Като дойдат тук, бързат да си оправят зъбите, да се лекуват и да се изплющят на плажа, защото западноевропейските курорти не са им по джоба. Понеже никой не ги знае какви мизирабли са на Запад, умират да ни занасят как добре се живеят там. Живеят добре западняците, щото българите им слугуват ефтино. Те за това са ги взели.

195

Българин

преди 5 години

Когати и да напуснеш *** на мутри и тикви все е КЪСНО !

194

Да добавя

преди 5 години

До Анонимен 198 Това което си описал е истински социализъм , а не като нашенския. В Канада положенето е подобно.

193

Анонимен

преди 5 години

По добре в чужбина от колкото България. Независимо дали и там са големи разходите поне има закони. Тук всеки си прави каквото си иска. Значи по добре да умра задграница от колкото в тази мизерия в таз миризлива дупка България като куче. Ще съм горд че съм умрял в чужбина като истински българин в чужда територия. Ако може и там чужденците да ме погребат ще се гордея още повече не искам да ме погребват в таз българска земя.

192

Анонимен

преди 5 години

А какъв е смисълът, да "бухаш" тук 40+ години само за да преживяваш,и когато дойде момента да спреш да вземеш 200-300? пенсия с която не можеш да си покриеш разходите за лекарства и битови сметки?

191

Както си го направиш

преди 5 години

Беден и мързелив /неук тук =мизерстващ зад граница. Какъв е смисълът да си никой, работещ по 10 часа на ден и просто да преживяваш на друго място? Накрая ще се хвалиш само колко взимаш и ще спестяваш това, че пак си беден и нещастен. Проблемът не е само в крадливата държава, ти сам си го правиш.

190

Хайде стига

преди 5 години

Гледате заплатите на западняците, но не и разходите. За мизерна квартира във Великобритания средно се дава по 400 паунда на месец на спалня, сметки-60+,Храна 200,ако си готвиш само,Транспорт 100, такса за всяка торба *** и прочие. Здравеопазване-безплатно, ако го дочакаш.

189

Обновяване

преди 5 години

Дано *** които останат тук им потрошат на сегашните богаташи къщите , откраднат колите им и изгорят бизнесите и парламента им и хората от чужбина ще обновят бизнесите в бг с нов по добър работодател с добра заплата. Това означава че ние отиваме зад граница правим големите пари връщаме се правим бизнес с по 3000лв месечно. Ама старите бизнеси на крадците които предлагат мизерни заплати трябва да фалират. За да може да обновим пазара на труда.

188

Въпроса е

преди 5 години

Не да можеш. За да можеш трябва развитие. Като гледам развитие няма само крадене. Аре стига с това крадене. Или по добри условия за живот и труд или чао бай , бай. Добра социална система , добра заплата която да мотивира хората , добър живот. И гледай само как другите от другите държави ще идват в България да работят. От 3 млн ще сме 10 млн и повече + чужденците. Ама продължавайте да крадете и от 3 млн ще останат 1.5 млн крадци. Това са олигарсите на открито.