50

Запознат

преди 5 години

В провинцията глад за учители няма, тъй като заплатите са високи спрямо ниския стандарт на накелението, на много места единствения рабонодател са общини и училища ... и друго няма !В София, заплата от 700 лева е меко казано смешна !!! Само наема или заема за жилище е над 500 лева, пари за транспорт, режийни и т.н.Т.е има смисъл да си учител само, ако си пенсионер !

49

Гунчо

преди 5 години

Този "скок" ще го прекръстя на актуализация, а в допълнение ще попитам в каква степен компенсира очеизбощо скритата инфлация в последните....5-6 години?

48

Анонимен

преди 5 години

Мъжете трябва да взимат повече и да вършат повече работа за да могат да издържат жените и децата, а жените ще възпитават децата от там идва проблема жената вече не възпитава децата си защото от запад ни казаха. Аз си получих възпитанието от майка,баба,стринка,вуйна и т.н.

47

До 42

преди 5 години

Всеки учител,който работи с роми го прави проформа.Щото не искат да учат.Ако ще и най-великите педагог да е.И просто учителите отбиват номера.Аз познавам роми със средно образование,които не могат да си напишат името.

46

Анонимен

преди 5 години

Дъртите са виновни защото при десетилетия преход са си мълчали вместо да си търсят правата сега техните деца трябва да работят при същите условия няма да стане.

45

До 41

преди 5 години

Проформа е ,защото за учители няма изпити като при други професии.И се назначават само връзкари.Знаеш ли защо в МВР има постоянно недостиг на полицаи?Ами щото има входящи изпити.И кандидати има,ама ги късат на изпитите.А за учители изпити няма И се назначават връзкари.

44

АЙ СИКТИР!!!

преди 5 години

Какво толкова е прословутото увеличение? Докато заплатите на учителите не станат 2 К + нето само функционално неграмотни вампири ще се навиват да работят учителската професия у нас. Ако се плаща повече, и трудът ще се уважава повече. Докато келеметата знаят, че учителката им взима по-малко от автобусен шофьор или горе долу колкото хигиенист, няма как да им внушиш, че образованието е сила. До тогава училищата ще бълват масово престъпници и кyрви. Но тя държавата си е за закриване и без това...

43

аз

преди 5 години

До АнонименТова означава, че тази професия не е за вас. Защо сте избрали тази специалност?

42

Хайде сега

преди 5 години

До Анонимен номер 4Те младите кадри - поне тези, които сега започват, смайват с една подготовкааа...с правописните грешки, с методическото безсилие...Ти ще си дадеш ли детето на такъв учител? Наистина ли? Разбира се, всяко обобщение е грешно, но като цяло е така.

41

Не гори туй що не го

преди 5 години

До Анонимен 37Говорим наистина да ги научиш нещо(мисия невъзможна) иначе, ако отбиваш номера(по разбираеми причини) е друго.

40

до 33

преди 5 години

Зящо ще са проформа като аз съм бил на поне 10 интервюта и на повечето от тях бях одобрен без да съм човек на никого. Само лузърите обичат да се успокояват, че всичко е наредено в тоя живот. Не се и замислят, че вероятно им илпсват някакви качества. Някога по мое време се влизаше много трудно в университет. Аз влязох от първия път в желаната специалност, ама си бях сцепил *** от учене. А почти всички неуспели да се класират повтаряха как местата били нагласени и затова не ги били приели.

39

не се търсят

преди 5 години

До 35Кое му е представителното на мнението ти, бе? Щото си от Сф и си бил представителен???София НЕ Е МЕРИЛО за ставащото в Бг.Пиша ти за цялата Провинция, която е много по- голяма от София.Като се търсят учители В СОФИЯ- пишете ясно и точно, че глад има само в Сф, а не да пишете обобщаващо, че в цяла Бг нямало учители.В Провинцията НЕ СЕ ТЪРСЯТ УЧИТЕЛИ!УЧИТЕЛИ ИМА! УЧЕНИЦИ НЯМА!

38

До 35

преди 5 години

Ами кажи така де.София не е цяла България.И язък,че си учител щом пишеш,че една трета от българите живеят в София.В София живеят 18-20 процента от населението.

37

Как не ви е срам!

преди 5 години

Преди да пишете за "скок в заплатите" и "нов феномен с образователната система", информирайте се , моля, КОЛКО е този скок като номинал. И както е казал народът, пилците се броят наесен, сиреч, похвалете се за НОВИЯ ФЕНОМЕН догодина, когато същите тези хора напуснат системата огорчени, обидени и унизени от отношението на цялото ни общество към техния труд - от министерството до родителите от гетото.

36

До 30

преди 5 години

В това училище 100 процента от учениците са роми.Много по-трудно е да преподаваш на умни деца, отколкото на роми.Никой не търси резултати от учителите.Имам приятел възпитател в ромско училище.Ами той и до 100 години може да преподава.Никаква отговорност,няма стрес.Даже ромите изобщо не влизат в час.

35

Анонимен

преди 5 години

Много е просто - ако учители имаше, щеше ли някой да увеличава заплатите? Да не би ГЕРБ да им пука за учителите? Просто старите се махат, понеже доживяха до пенсия,а тях можеше да ги бият и с тояги на голо и пак щяха да работят, за да могат да вземат пенсия. Новите не искат при такива нечовешки условия и унижения, затова само се тръби заплатите на учителите вдигаме. Но това няма да върне младите към тази професия.

34

до 29

преди 5 години

Не знам кой лъже, аз ти говоря за София. Моето мнение ли е по-представително или твоето (не знам в кой град си). Да, София е ***, но тук живеят 1/3 от всички и ако тук липсват физици и химици, то ако в Полски тръмбеш не липсват, това не означава, че аз лъжа. Ако не вярваш, че в София се търсят всички всякакви специалности (най-малко философия, география и история) влез в сайта на Руо София град и ще те заболи пръста да скролваш десетки страници какъв недостиг на учители има.

33

Анонимен

преди 5 години

Истината, е че внимаваш в час в който ти трябва оценка за да добуташ до университет в другите може и комар да се играе.

32

До 25

преди 5 години

Тия обяви са проформа.Щото го изисква законът.Ама за всяко място има човек .Недей разправяй врели некипели.Жена ми е учителка,балдъзата и първата ми братовчедка,майка също беше учителка и наскоро се пенсионира.Така че много добре знам как стоят нещата.

31

Анонимен

преди 5 години

Я. Такева да се пенсионира.