23

Анонимен

преди 5 години

В България можеш да наемеш секретарка за около 700 лева бруто. За същите пари можеш да наемеш и барман, но той ще взема бакшиши. Повечето заплати в страната независимо от професията си преличат.

22

Анонимен

преди 5 години

Ще има га цъфнат копитата.

21

До да

преди 5 години

До да. Пробвай с наемане на работа на чужденци от Германия, Франция, Швейцария, дори Гърция. Ама ще се изсмеят като чуят за колко пари колко е работата. Алтернатива е Африка, може би някои части от Индия. Ама първо трябва да научиш работника от къде се включва компютъра и че козата не трябва да стои в офиса. Пожелавам ти много успехи с икономиите от заплати.

20

Анонимен

преди 5 години

Сегашните заплати са нереално високи и не отговарят на икономиката ни.Това е една от основните причини икономиката да е толкова слаба и да има толкова фалити.Младите предприемачи вече нямат стимул да правят бизнес тук.

19

Анонимен

преди 5 години

И незаконното ДДС също трябва де се премахне, а браншовете да се таксуват по различви данъци, банкерите 80% данък печала хлебарите 2% данък печалба без хлебари не можем, без лихвари можем.

18

Да

преди 5 години

Аз също съм на мнение че е време да се намалят заплатите в България.Този изкуствен растеж на през последните години ужасно ощетява българския бизнес. Вместо тези пари да бъдат реинвестирани във разширяване и модернизиране на бизнеса, сега предприемачите са принудени да пилеят капитала във заплати. Ако това продължи ще има много съкращения. Неизбежно е. И вече ще трябва търсим работници от чужбина. Българските работници съвзем се развалиха. Хем ги мързи хем искат все повече пари!?

17

До Аман от комунизъм

преди 5 години

Аман, значи не искаш МРЗ. Чудесно. Наемам те. За 2 ст. Ще те осигурява на 1ст, а другата ще ти я давам на ръка, за да си тарикат, цакащ държавата. Това ще те лиши от пари за болнични, безработица и пенсия. Ще те изгоня и ще взема следващия, ако се противиш. Всеки работодател ще постъпва като мен. И ще процъфтява за сметка ограбването на труда ти. Ама искам първо аз да те обера. Идвай и работи. Ако не ти харесва, ще те нарека комунист гаден и мързелив! И ще те уволня.

16

Анонимен

преди 5 години

Българиски "бизнес" няма... сичко къдърно за сега се гони в чужбина. Като измре соц. плънката ще се намести и бизнеса.

15

Анонимен

преди 5 години

Без минимална заплата - България ще стане клоаката на ЕС!Не че сега не е...Аман от некадърни български мафиоти наречени предприемачи.

14

yyyy bre

преди 5 години

знам си аз че тоя кат се появи пак е "из'рал нещо - "създаването на орган, когато не може да бъде постигнато споразумение." Каза ли си го къде го сърби и ни убеждава че уж само ще опитаме а то си е намислено и подготвено от А до Я.Не ни пробутвай подобни "органи" драги, които не са нищо друго освен да наложат определен модел в интерес на едни и срещу осигуряващите се и недоволни които ви спират и вие искате така да ги смачкате и без тях да си приемате каквото на вас ви е угодно. А да видим докога българина ще ви търпи такива престъпници, че ви и хрантути за тия престъпления.

13

Аман от комунизъм

преди 5 години

Минималната заплата трябва да се премахне защото изкривява пазара и доста орязва възможностите на младите предприемачи.

12

И

преди 5 години

За еднакъв труд излезе, че примерно, у Видин ще се плати по-малко, а у Пловдив повече, понеже е по-голям град. Това у никоя европейска държава го няма. Щото е дискриминация. А у нас рИформътъ ще го узаконява? Нещо ми замириса на мръсни пари, сигурно в плик... Последният да затвори капака на кофата за б;оклук, моля!

11

axa

преди 5 години

бивш, бивш, колко да е бивш като сега е на още по-продажна длъжност - директор на институт... като чуеш институт значи да промива мозъци и да създава(да взима наготово) философията и основата на социалната политика - сега е икономии от бедни и инвалиди с всички средства и геноцид над пенсионери и болни, разбира се изритване(финансово) на семейството от грижите и прехвърлянето им на социални агенции, да харчат те парите а до болния само "услуги" за няколко часа и то на думи, води борба човека да запази местата на социалните, да има хляб за тях и ни облъчва колко добра е тази ситема .

10

Анонимен

преди 5 години

Тоя шизoфреник знае ли, че никой не забранява на браншовете да въвеждат различни заплати по браншове, като най-ниския въможен праг вече е въведен Пак ли ще прави мръсно на хората ще си пикaе в устата и ще ги пръска

9

Кратун

преди 5 години

Каквито и алабалистики да мислите, не порасне ли цифрата, която реално влиза в банковата сметка в края на всеки месец, по-зле ще става, а работодателите ще реват, че нямало кадри. Както искайте си ги смятайте заплатите.

8

Анонимен

преди 5 години

Или как да си правим каквото си искаме в България и за напред още дълги години. Но надали.

7

Башбачкатор

преди 5 години

Що тоз *** не го понасям?

6

Щирлиц

преди 5 години

Сега очаквам Р.Овч. да ни обясни,защо парното е толкова евтино,и къде е Вальо Топлото.

5

Анонимен

преди 5 години

Крайният въпрос е кога медиите ще спрат да ни занимават със всякакви *** със "свежи" идеи.

4

Анонимен

преди 5 години

Това го има в Лидъл например който се "прочу"че дава заплата от 1260лв. на продавач.Първо не е само на касиер или продавач-консултант ами и зареждач на стоки и общо взето "мъжко момиче за всичко"Има и ГОЛЯМА РАЗЛИКА между минималните им заплати в София и другите градове като с по-малките разликата Е НАПРАВО ПРЕСТЪПНА.