99

Боби

преди 5 години

До читател 100Според спомените не на един и двама Немски генерали - времето което Вермахтът е загубил за завладяването на Източна Полша или Западна Украйна е точно времето което е трябвало пак на същия вермахт за да достигне до Москва без да преминава през всичките защитни линии подготвени в спешен порядък от Жуков.Същото важи и за Финландия. Ако я нямаше зимната Война Финландия щеше да стане не участник във всв а и СЪЮЗНИК на Германия - Ленинград щеше да бъде ударен и от СЕВЕР и превзет.

98

Боби

преди 5 години

До крим не е руски 98Ние признахме Косово - Включихме се в създаването на ПРЕЦЕДЕНТ - С една декларация за независимост - хвърчащо листче хартия. Независимо от местното законодателство. Всяка територия може да се обяви за независима ако зад теб застане някой с ядрено оръжие за Косово това е САЩ за Крим(където имаше и референдум) това е РусияА какво става след като се обяви НЕЗАВИСИМОСТ още един прецедент обединяване на двете германии(ГДР се обяви за независима през 60те но се обедини нали)

97

читател

преди 5 години

Когато деляха Полша с Германия, и избиваха полската интелигенция, не скърбяха, когато Рьомел им предаваше Брест, с тържествен парад, не скърбяха, когато нападнаха Финландия, също не скърбяха а когато двамата фюрери се скараха, настъпиха лоши моменти...

96

СССР бомавдира

преди 5 години

Бомбардирани са още Русе, Стара Загора, Казанлък, Горна Оряховица. Нападенията срещу България не са само по въздух, в началото на декември 1942 обстрелват селищата в Северното Черноморие. А съветска подводница атакува и потапя кораба Струма, при което загиват над 700 пътника.

95

крим не е руски

преди 5 години

и никога няма да бъде!!!! И нито едно българско правителство няма да признае Крим за руски!!!

94

не може да бъде

преди 5 години

Вземам думата по тази тема единствено по една причина-бих искал да препоръчам на всички да се стремят да гледат истината в очите/тя може да бъде много неприятна/ и да не лъжат-особено себе си.Да лъжеш другите е лошо,а да лъжеш себе си е диагноза.Може да се приказва много за едно или друго,има тонове информация за ВСВ,но за истината винаги е гарнирана с лъжи и манипулации.Чиста истина е напр.само това,че руснаците превземат Берлин и пленяват 600 хил.души от остатъците на Квантунгската армия!!

93

Анонимен

преди 5 години

Русия е велика, Крим е руски завинаги...................скоро фашистите в Киев ще си платят за престъпленията!!!!

92

патриот

преди 5 години

пак ще боядисваме паметника на руските окупатори..ха.ха

91

Боби

преди 5 години

До sdТо и до 1980 събота беше работен ден до 1965 не са парзнували почти нищо в СССР защото едвам са свързвали двата края бредо 1947 САЩ праща храни в СССР по ленд лиз защото СССР още 1941 година губи около 70% от селскостопанските си площи. Основна част от загубените войници са селяни и от от южните републики Украйна, Беларус, Прибалтика и Азиатските страниСеверните "селяни" които основно са се препитавали с дърводобив и лов прекрасно са ставали за снайперисти и бой в горите1947 малък глад

90

Боби

преди 5 години

До юбералес 87"В северната част са разположени фели или тунтури вид ниски планини, характерни за Скандинавия и британските острови. Най-високият фел е Саана, чийто връх Халти (1324 m) е най-високата точка в страната."С други думи Финландия е на КАМЕННА ОСНОВА а не плава сред Торфови Блата като голяма част от Русия. 9 от 12 големи реки в Русия се оттичат на север към ледовития океан ако оттичат може да се каже термина. Разливат към северния ледовит океан май е по-точноОт там и блатата

89

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 86Д.ебилизм не лечится. Безнадежен

88

ЕРИК

преди 5 години

До юбералес/К утру в живых осталось только двое-----Герасим Лапин (дончанин) и Константин Власов (сибиряк). ‎Власова взяли в плен, он бежал из плена, воевал в партизанском отряде. Лапин был ‎обнаружен подошедшим к утру подкреплением боец лежал среди мертвых товарищей и ‎был без сознания.‎

87

sd

преди 5 години

не е било никаква отечествена война. Било е междусъюзническа война между съюзниците хитлер и сталин. победата на руснаците е пирова, със 50% убито или осакатено мъжко население. до 1965 година не се празнува пировата победа. после се съчиняват митове.

86

юбералес

преди 5 години

До ЕРИКБлагодаря Ерик, добра песен, но няма случай съветските солдати да удържат рубежа в числено малцинство. Обикновено се предаваха. А когато атакуваха трябваше да са винаги поне три пъти повече.

85

юбералес

преди 5 години

До БобиА във Финландия как го правят? И защо го могат. При това бяха бедна руска провинция до преди сто години. Нямат нефт, газ и алуминий.

84

Анонимен

преди 5 години

Руснаците с промитите мозъци си припомнят с мъка за НАЧАЛОТО НА МЕЖДУСЪЮЗНИЧЕСКАТА БОЛШЕВИШКО-НАЦИСТКА ВОЙНА!Единият изр..д изпреварил другия КАТО РАЗБРАЛ ЧЕ ПЪРВИЯ ЩЕ ГО НАПАДНЕ,е това е цялата истина за "великата отечествена война".

83

ЕРИК

преди 5 години

Поздрави към всички с песента: https://youtube/watch?v=TolADPD6srs////Песня о реальном бое. В ночь на 14 сентября группе из 18 бойцов 8-й роты 718 полка 139-й стрелковой ‎дивизии была поставлена задача овладеть высотой 224,1 у деревни Рубеженка. Группу составляли в основном новосибирцы ‎‎(17 человек были из г. Новосибирска. В течение всей ночи 18 солдат удерживали ‎высоту, отбивая атаки превосходящих сил немцев.К утру в живых осталось только двое

82

Боби

преди 5 години

До юбералес 81Човеко и на теб ще ти го кажаАко знаеш как да прокарваш евтино пътища през руските земи *** и строй ЖП и магистрали - ще станеш ЛЕГАЛЕН МИЛИАРДЕР за година и ще те Титуловат ЦАР НА ПЪТИЩАТАВ Част от западна Европа може да строиш сгради на 2-3 етажа практически без основа, В България за основата се харчи към 5-15% от сумата за сграда(земетръсен район)В Русия за основа се харчи до 40% от цената на един обект ако ще да е едноетажна постройка.

81

юбералес

преди 5 години

До рускиняДетските лагери бяха за сираци от войната. За едно дете е по-добре да има грижи и посрещане на нова година със Снегурочка и дедь Мороз (както го правеха немците в тези лагери за руските деца) отколкото да расте сред войната в беларуските гори. (Не отговарям на обидите ти - разбираш защо - жена си. Моля дръж се пристойно)

80

рускиня

преди 5 години

До юбералес. можеш да посетиш Саласпилс - детски концентрационен лагер в Прибалтика - всичко е документирано. Пожелавам и твои деца да изпитат това ,което изпитали невинни деца в този лагер. Докато твоя дядо бършеше *** на немски войник. Но както и да е - всички твои напъни няма да те помогнат да попаднеш в графа на "свърхчовек", просто не минаваш по критериите на Розенберг. А като за унтърмен.шън - доблре се напъваш