35

ПРОСТО УЧИТЕЛ

преди 16 години

Ние учителите сме си виновни сами. 1. кофти време за стачка. Трябваше да я вдигнем преди раздаването на дипломите и абитюрентите да се усетят и техните родители. 2. Не сме единни. Децките у4ителки от градините и те ако започнат ефективни действия да видим колко хора ще си останат във къщи да си гледат малчуганите и да видите как ще ни подкрепят. 3. Затвориха маса училища за да има пари за останалите учители за повишения , а нищо не се променя. Затова г-н Станишев не се сърди че си загубил изборите преди месец защото ако не са пенсионерите няма да ти знаем името а камо ли да си начело на държавата. Ама пак ще се сетите като наближат избори за всички нас ама тогава трябва да ви ......................... / цензура/ Като си голям специалист хайде да се смениш заплатата с едни преподавател вземащ 300 лв. и да изкараш 1 месец и не да се храниш с депутатаски кюфтета и да се возиш на служебни коли, и после да те видя що за мъжкар си.

34

преди 16 години

Живея в чужбина и се чудя: как може глобите да се плащат на ръка на катаджиите?! Какво е това безобразие? Не е редно полицаите да събират глоби, не е редно полицаите да разполагат с пари в брой от глоби! Цивилизованият начин е само и единствено да се издават актове!

33

Niki

преди 16 години

Аз сега съм на 40, като бях завършвах училище най-тъпите ставаха полицаи, сега не знам как е, но тогава който нямаше акъл за някаква друга реализация или го мързеше ставаше служител на МВР. Наясно съм, че всяка държава има нужда от полиция, но те и без друго имат толкова много придобивки - почивни станции по морето и планинските курорти, пари за дрехи и далеч не всички ченгета са толкова натоварени, колкото се описва, нито работата им изисква кой знае каква квалификация... Много са като просяци по пътищата - спират ти колата и - ще трябва да се глобяваме... - че си без колан, че си завил, че не си завил, че си превишил с 10 км и пр... Аз веднъж бях участник в едно ПТП в центъра на София - 4 часа съм чакал да дойдат да напишат протокол... Нямам нищо против ченгетата - и те са хора, но има групи професии, които много повече заслужават по-високи доходи от тях - лекари, инженери, учители, заети в производството и пр. Ако греша - поправете ме

32

Bobi

преди 16 години

Стимулират полицаите,за да ги пазят от народа при стачките !СРАМОТА!

31

преди 16 години

това увеличение включва ли рушветите, които всеки, който може от тази служба, взима от гражданите. Или увеличението означава, че ще ни взимат по - малко на пътя?

30

:(

преди 16 години

няма редови полицай с такова средно възнаграждение като описаното в статията.Увеличенията действително ги дават с половин година назад с "полагаемия"им се данък

29

Che Guevara

преди 16 години

Това е най некадърният минисър в това правителствотрябваше първо неговата оставка да видим а след това и на другитеПълна лъжа "полицаите намазаха: вдигат им заплатите" стига с тези глупости един полицай взема 450лв. заплата а тези увеличения ги дават след шест месеца със задна дата и те облагат с голям данък.Цялата държава е сбъркана.

28

A3

преди 16 години

Aз съм на мнение че и учителите и докторите и соц работници има за какво да претендират! Относно това кой учи педагогика и как не искам да коментирам, защото това зависи изцяло от образователната система...Да не говорим че в днешно време можеш да изкараш всичко без да учиш, начина е ясен за всички. Като цяло по отношение на заплащането българите сме с най-ниско платения труд в ЕС!!!Това човек с висше образование да взима 200-300 лв е меко казано смешно! Направо е тргично. Скоро имах среща с един познат англичнин и стана на въпрос за заплатите ни в Бг като му ги казах в евро той ми се изсмя и каза че не е възможно, е да ама в нашата държава всичко е възможно...

27

Yona

преди 16 години

Ето какво НАИСТИНА каза министър Петков (открийте разликите и да ми отговорете защо ги има) До края на 2007 г. в резултат на натрупаните икономии от вътрешното преструктуриране, ще бъде осигурен финансов ресурс. за да се обезпечи допълнително възнаграждение за на служителите. Амбицията ни е да обезпечим около 2,2 млн. лв., които на базата на месечната оценка за състава да бъдат разпределяни между служителите с оглед качеството на работа и изпълнението на служебните им задължения, добави вътрешният министър. Подчертавам, че тези средства са в рамките на регламентирания бюджет на министерството и за осигуряването им няма да бъдат искани допълнителни средства от Републиканския бюджет.

26

solllo

преди 16 години

пич бъркаш образованието с въспитанието

25

преди 16 години

Мой човек, дай да не бъркаме педагогиките!!!Едно и също ли е да завършиш 'Трудово обучение' и 'Приложна лингвистика', например?Вторият владее 2 или дори 3 чужди езика,ако не знаеш!Къде ще ми сравняваш колегата по физическо например,който не прави контролни, класни, входни и изходни нива,пише по 6 оценки на всеки свой ученик (а на учител се падат близо окло 100 такива) във всеки срок, и отделно от това трябва да работи индивидуално с всеяко дете, да е търпелив, любезен и винаги усмихнат!!Ти това можеш ли го?!Явно не, защото говориш без да си подготвен!И я ми кажи-търговеца какво е учил и завършил?Търговия?!??!Значи тези, които продават краставици на пазара всичките са с висше образование.

24

estrella

преди 16 години

Бюджетът на държавата е нещо, което се планира в началото на годината. Парите не стоят на склад и на който му трябват, да си вземе. Има различни "пера", разходи, разпределение по сектори, министерства и т.н. Проблемът е, че Министерството на образованието не се е сетило, че заплатите на учителите трябва да се увеличат, за да го предложи когато му е било времето. Тия пари не извират от Витоша, да му се не види. П.С. Смятам, че заплатите на учителите трябва да започват от 500 лева и съжалявам, че има хора, които смятат, че учителската професия е лесна.

23

kanna

преди 16 години

Ами глей ся - кой за квот е учил имаше една приказка. Ако трябва да разтеглим малко нещата що не коментираме какви хора учат педагогика по принцип??? Към 85% в случаите тези, на които не им стига акъл за друго! А що се отнася до незаинтересованите ученици по тази логика търговеца требе да се жалва от незаинтересованите и прости клиенти?! Така че, ако обичаш! Не подценявам функцията и значението на учителите, но си мисля, че има доста какво да се иска от тях!

22

полицай

преди 16 години

Всички по кадърни полицаи ще напуснат, защото заплатат в една частна фирма е 2 пъти по голяма, а рискове няма. Жалко за туко що завършващите школата в симеоново.

21

преди 16 години

:-D нека са доволни ,полицаите ,поне за това ,че ще имат нови униформи . В момента мязат на старозагорски *** !!! Дизайнера им е за разстрел !!!! Даже му е малко ....

20

solllo

преди 16 години

Четете внимателно заплатите остават същите,просто инзванредния труд над 50ч. за месеца също ще се заплаща,ане както досега(имал си дал си).Сестра ми е учителка и моето мнение е че за труда които полага заплащането е смешно.

19

а

преди 16 години

Писоар Дьо Ла Фонтаин

18

преди 16 години

Горко й на държавата, чиито полицаи получават 200 евро.

17

УЧИТЕЛ

преди 16 години

"НИЩО ДОБРО НЕ ОЧАКВА ДЪРЖАВА, В КОЯТО ПОЛИЦАИТЕ ВЗЕМАТ ПОВЕЧЕ ОТ УЧИТЕЛИТЕ" - тези думи каза преди една година зам. министърът на образованието Кирчо Атанасов ...А нещо да се е променило от тогава?

16

Българин

преди 16 години

Даскале на това ли учиш децата: "Мамицата им ***..."?