21

философ

преди 6 години

Липсата на кадри е в права пропорционалност с липсата на нормални заплати.

20

Кога

преди 6 години

Какви да наемат за 400-500 лв на месец, кой е луд да работи за жълти стотинки? Искат да задържат българите в БГ, как да стане с такива мизерни заплати, да ме говорим и за другите милион проблема! Колко от собствениците на хотели са учили за менъджери или имат подходящо образувание да ръководят такъв бизнес???90% от собсвениците перат пари на някой, просто спуснати да управляват ...

19

Анонимен

преди 6 години

Богати араби,японци заедно с българи са имали огромен готов проект за цял комплекс с казино,забавления,много работни места и някой ги спъна.Прибраха им първата вноска от много хиляди евра и спряха проекта без да им върнат парите.Кой го спря този проект?Спряно е от последното правителство на ГЕРБ.Има ли някой проект който да не са спрели или изнудвали?

18

соцялно слаб депутат

преди 6 години

Как така бе ? Нали пакистанци,индйци араби,талибани щяха да идват да работят в България за 510лв минимална-400чисто на месец?

17

Анонимен

преди 6 години

С трици маймуни не се ловят.Разбирам,че работата е сезонна,но това не е проблем на работниците,че да им плащат ниско,а на бизнеса,да намерят начин да използват курорта и през останалата част на сезона,създавайки нещо интересно и привлекателно там.

16

Анонимен

преди 6 години

МОЯ БЛИЗКА ЗАПОЧНА КАТО КАМЕРИЕРКА В ЧЕРНОМОРСКИ ХОТЕЛ- ПОМОЛИХА Я ДА СИ КУПИ ХИГИЕННИТЕ МАТЕРИАЛИ, ТЪЙ КАТО СЕ КРАДЯЛО МНОГО, ИЗЧИСТИХА, ПОДГОТВИХА ХОТЕЛА ДА ПОСРЕЩА ГОСТИ, ДОЙДЕ ВРЕМЕ ДА ПЛАЩАТ ЗАПЛАТИ- ОКАЗА СЕ ЧЕ ТЕ ГИ ОБУЧАВАЛИ И НЕ ТРЯБВА ДА РАЗЧИТАТ НА НИКАКВИ ЗАПЛАТИ. ТА ТИЯ БИЗНЕСМЕНИ СЕ ОЛЯЛИ И ПРЕД УКРАИНСКИТЕ РАБОТНИЦИ- СЕГА ЩЕ ИЗЛЪЖАТ И ПЕНСИИТЕ, А УТРЕ ЩЕ БАЧКАТ САМИ.

15

Гинчо

преди 6 години

Основен проблем за стагнацията в туризма е прекъсната връзка между образование и реализация на учениците. - кой лауреат го е измислил това ? Основния проблем е - големите изисквания - няколко езика, 12 часови смени и съответно ниско заплащане. ЧЕСТИТО !!

14

the Ghost

преди 6 години

Колкото и да шикалкави т.нар БИЗНЕС, като "внася" молдовци и виетнамци да работят или наема баби, въпрос на време е да разбере, че ТРЯБВА ДА РАЗВЪРЖЕ КЕСИЯТА и да заплаща адекватно.

13

Анонимен

преди 6 години

В България не се научиха,че при повече от 7-8 часов работен ден,работниците не са толкова продуктивни,а умората ги разконцентрира.Не е въпрос само за заплащането,разбира се,заплащането също е от значение.

12

Анонимен

преди 6 години

Щех да бачкам ексурзовод, и ония по телефона вика "Ша ти се обадя след месец два", и после се обади и вика "След няколко месеца ще има работа"... и повече не го и чух.

11

до хотелиерите

преди 6 години

Много чудно защо? Не знам какво не знаят учениците, но няколко ключови думи за вас:- нормални трудови условия- добро отношение- АДЕКВАТНО ЗАПЛАЩАНЕ

10

Анонимен

преди 6 години

А безплатни ритници в главата от пияни чужденци ще има ли?

9

Анонимен

преди 6 години

Нека му на "бизнеса". Още не са поумнели и се надуват. Вече им издиша "логиката".

8

пенсионерин

преди 6 години

За 300 кинта да си сгъват сами чаршафите, язе само ще им казвам как да сгъват, *** полегнал на миндеря.

7

Анонимен

преди 6 години

Да си наемат гърци, само дето средната пенсия в Гърция е 800 евро, та на месец на гръцките пенсионери трябва да им плащате поне 2000 евро.

6

Анонимен

преди 6 години

Ааа започваш да работиш от 6.00 и така до 23.00 хубаво е да си на разположение в хотела,ако някой пиян направи беля във фояето да изчистиш и посред нощ ,работи се и събота и неделя и заплата бруто 650 в най-добрият случай.осигуровката е върху прага за осигуряване и то до 01.09.

5

Анонимен

преди 6 години

Бабички ? А! Що така ? Свършиха ли украинките, виетнамките, молдовките ? Нали с тях плашихте българските работници.

4

Анонимен

преди 6 години

Оправете си статията.Не липсват кадри, а липсват желаещи да се скъсват от работа за жълти стотинки.Да се радвате, че пенсиите са ниски, иначе и бабички нямаше да намерите.

3

Анонимен

преди 6 години

Не е само в туризма, навсякъде е така.

2

Анонимен

преди 6 години

Бизнес в България няма, има "бизнес" (мутро, комунисто, мафиоти) дето си мисли, че с трици се ловят маймуни.Свърши вече и вашата дрогари.