34

Анонимен

преди 5 години

Призовавам алпинистите да не си рискуват живота.Да дойдат у наше село,да изкатерят баира,а горе е нивичката ми.Аз ще играя като шерп.Ще му нося мотиката,както и храната- хляб,сирене ,глава лук и вода.

33

Анонимен

преди 5 години

Каква е ползата за човечеството от баирбудалите, егото ли им вирва така носовете?

32

niki

преди 5 години

Абе стига сте ни занимавали с този човек, който заради глупавото си его остави жена и дете ...Преди 2 дена не се ли изкачи един българин на Еверест? Защо не обсъждате него? Защото е жив ли?

31

БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР

преди 5 години

Съвета ми към всички е -ходете на върхове задължително с кислородна бутилка!За да бъда още по-ясен кислорода, това не е допинг, който да подобри спортни постижения с 10-15%, той е нещо, което ще ти увеличи със 70%. шанса ти за оцеляване в екстремни ситуации независимо дали сте на Еверест или на Мусала, превърнал се в обект на лични домогвания и отлично приспособен към рамката на общество, ориентирано към консумация и зрелища

30

Анонимен

преди 5 години

Отиде си лицето на зелената мафия и сега се чудят как от сто кладенеца вода да донесат, само и само да се говори за НЕГО, щото други алпинисти нямаме или не са ги привлекли.

29

Анонимен

преди 5 години

За черното научих от съпътстващите статии, че големите бели герои от миналото, дето откривали и покорявали, черните буквално са ги носили до там, а черни женици селянки са им готвили и са скачали по баирите, натоварени с багажа им и с бебето на гърба.

28

Циник

преди 5 години

13 годишен американец ( с баща богаташ ) "покори" Еверест....80 годишен японец също...и австралиец без крака."Покоряването" вече е туристически бизнес.А труповете на героите се множат!Има и "практична полза от тях" Green Boots" e трупа на алпинист - ползван като пътен знак!Толкова за морала!

27

Анонимен

преди 5 години

Лош пример е този човек. Безотговорен и самонадеян. Жалко, че така бива навиран в лицата ни.

26

Гробокопач

преди 5 години

Най-добре се спи над 1000 метра надморска до 2000 м, в голяма жега от 40 градуса. По-натам си е лек мазохизъм;))) А Аз редовно си поспивам на над 1000 метра, че и други работи правя.

25

Анонимен

преди 5 години

По стотина човека на ден се опитват да изкачат Еверест, кога успешно, кога не. Това е една скъпа екскурзия с екстремен елемент, нищо повече. Катерен отпред, отзад, отляво и отдясно, нищо ново и откривателско няма там вече. С другите върхове наоколо е същото положение, само интересът е по-малък. Големи "герои". Местните го правят ежедневно заради тях.

24

БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР

преди 5 години

Тежко и горко му на тоя качил се на Еверест ако няма пари да си плати ако е премръзнал да го свалят шерпите да го спасят,иначе ще се гърчи часове преди ***

23

Циник до Burzum

преди 5 години

Хубаво е , че няма да оставиш поколение.Биологични единици като теб - разхищават изчерпващите се ресурси на планетата..и произвеждат метан газ!

22

mnenie

преди 5 години

Ако аз не харесвам дадена тема, например Азис, Златка и други издънки на нашите географски ширини, изобщо не отварям статията. Вие защо отваряте статии за Боян Петров? Четете си за Кондьо, Софи Маринова и други представители на "черното" и не си натоварвайте *** *** с неща, които са далеч от вас.

21

БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР

преди 5 години

Сега по стъпките на Боян ще тръгнат и други без екипировка и ще си останат в студената прегръдка на планината само и само да се изтъкнат. А тоя работа иска пари-аклиматизация,шерпи,водачи,пътуване...Затова съвета ми е да ходите на Черни връх,Мусала и Олимп ако не искате да рискувате живота си.Достатъчно е това за вас

20

Циник

преди 5 години

Който мисли , че Петров се е "изкачвал за България" - не познава човешката природа , или е лицемер. " За България " е бонус към чешенето на личното Его.В 99% от случаите на новите РедБул герои е така.Литаниите за Петров - постигнаха обратен ефект.Хората започнаха да се питат - дали всеки спонсориран плейбой - наистина е герой.

19

Гробокопач

преди 5 години

До ОбщественикОт глупост или от опит да се рекламира алпинизма, те постигнаха своето;))) Сега ги коментираме по тема, която не разбираме;))), развеселяват ни, броим труповете, създаваме безброй въображаеми събития и случки с тях. В крайна сметка, резултатът от всичко това е, че забравихме за Бойко, а той ни точи ножа....

18

Анонимен

преди 5 години

Принципно всички пътували със самолет и спали в него знаят какво е да спиш на доста повече от 6000 м...но това е друга тема !...Обаче в самолета има кислород, а там е много малко във въздуха (затова откачат и им се привиждат неща, горе без кислородна бутилка могат да умрат). Освен това температурата вътре в самолета не е -50 градуса при ураганен вятър.

17

До 8

преди 5 години

Не се дави просто не е нужно ,просто трябва да преплуваш дунав и да покажеш че е яко да те последват примера ти множество хора които да установят че това наистина е яко, да тогава ще си герой за тези хора.Просто лидерство но не от типа аз съм шефа ти си подчинения, а чисто лидерство,Но обикновено като се опитваш да бъдеш герой просто се проваляш .Ако те вдъхновява това плуване и го правиш за себе си , вероятно има и други хора които имат тази нужда , и да тогава си герой.

16

БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР

преди 5 години

До Анонимен15Ами ще имат сили щом на единия му се е свършила кислородната бутилка и иска да вземе на другия...

15

Кривондел

преди 5 години

Райнхолд Меснер се изказа за Боян Петров. Каза, че ще бъде споменаван в много книги. Това е рядко признание за алпинист в днешни дни.А който се опитва да се чувства значим с хейтове и писане на щуротии за Боян - нека. Може и да се почувства значим за малко, но надали щастлив.