105

Анонимен

преди 6 години

Ако паднеш в пропаст какви са шансовете да оцелееш с или без сателитно устройство? Тя пропастта да не би да е 2 метра? !

104

Анонимен

преди 6 години

Не мога да разбера негативните и осъдителни статии и коментари за Боян Петров. В момента чета книгата му. Страхотна е ! Хибрид между пътепис, наръчник за алпинисти и приключенски роман. Препоръчвам я горещо! :)

103

Анонимен

преди 6 години

Ако както се предполага е пропаднал в дълбока цепнатина, не съм убедена, че GPS устройство би му помогнало. Много ми е мъчно, че стана тази злополука с този голям за мен човек. Винаги ще помням някои от сентенциите му за живота.Поклон пред светлата му памет!

102

Анонимен

преди 6 години

Лешоядството няма край. Как добре ви дойде тази човешка трагедия нали "новинари"?! Сума ти статии изгенерирахте, толкова коментари, толкова импресии... Знаете кое дразни читателите ви и го правите нарочно, за коментари за хейт, за пари...Съболезнования на близките на починалия човек, никак не е лесно да загубиш близък... Пожелавам ви много сила.

101

Ivan

преди 6 години

Tochno v jivota nqma ako

100

дедо

преди 6 години

да въведем нов термин в НК - 'непредумишлено самооубийство'...

99

Анонимен

преди 6 години

не ви ли стана ясно, че този човек просто е решил да се самоубие и го е направил по този начин, за да му остане име на герой, а не на страхливец. Всички останали теории защо е тръгнал сам в лошо време и без телефон противоречат на поведението на един опитен алпинист. Остава само поведението на самоубиец, а това не е геройство.

98

Анонимен

преди 6 години

Боян е постигнал много. Оставил е след себе си постижения, послания, открития, които много от нас едва ли ще успеят и да осмислят в празния си живот.Отидете в Природонаучния музей преди пак да питате какво е открил...

97

Поручик Ржевски

преди 6 години

300 грама телефон умножен по 10 000 крачки правело 3 тона.Божеее това липсата на кислород наистина уврежда необратимо мозъка.Що не сметне и собственото си тегло 80 кг по 10 000 крачки прави 800 тона.Ако спазиш всички правила и загинеш - ок, малшанс.Но ако не спазваш правилата на високата планина и загинеш това си е чиста тъпотия.Аз не смея да разкажа за тази случка на някой чужденец, че ме е срам от нея като българин....

96

Анонимен

преди 6 години

До 110А като е имал опит защо не е знаел елементарни неща, че сега сме 21 век и трябва да носи средства за коминикации, не е знаел че при такива преходи не се тръгва сам?.това му е бил стила - "по естествен" , "натурален", "чист" път да се качва. така и тествал самия себе си!

95

Циник до 105

преди 6 години

Те сичките сте такива - под лустрото на чувствителни - обикновени селски npостаци!

94

Анонимен

преди 6 години

Психолози могат сами да ти кажат как точно да си преодолееш комплексите. Но ако пикалото е късо и не стига на жената, трябва хирургическа намеса

93

Анонимен

преди 6 години

До коментар 100И аз искам да се разкараш с елементарния си светоглед.Не ми се четът глупостите ти повече

92

Горан

преди 6 години

След като самият Боян Петров изключително добре е съзнавал, и сам е казал, че най-добрият алпинист е живият алпинист, то със сигурност можем да твърдим, че е направил грешката на живота си, отказвайки да носи със себе си сателитният телефон, който му е бил 100 пъти по-необходим от инсулина! В планината убива най-вече лошото време, а той сам е избрал и лошо време за да тръгне да изкачва върха! Значи, фаталните му грешки са две!

91

Изгърбич Задвратян

преди 6 години

До Анонимена)ако е рисково, да не рискува чужд живот. б)ако останалите от експедицията са били некви назначени всичколози усвоители на еврофондове и е бил убеден, че ако тръгне с тях фиаското ще е 100/100. може би за това е големата врява, да не връщат пари "за развитието на спорта" на ЕС

90

Изгърбич Задвратян

преди 6 години

между другото, имайки опит с подобни устройства една идея над "дилетант", бих поспорил дали тоя рекламиран сателитен компас или квото да е там, е по ефективен в хималаите, от "тантал" в гъста гора.

89

Анонимен

преди 6 години

Всеки алпинист добре знае че всеко едно изкачване може да му е последно.Това си е болест,страст за тях.Повечето от тях са интелегентни хора с више образование.Не ги съдете.Не е нужно.Не е той единствения загинал,няма де е и последния.На вечна стража под върха в Гробището Еверест са останали повече от 200 човека.

88

До Циник

преди 6 години

Както винаги си много плосък и повърхностен. Родителите са герой за всекинормален човек. Ти както винаги с МАЛКОТО си его налагаш твоята плоска гл.т. Тези статии за Петров не се пишат за хора като теб, на които им е писнало да ги четат, а за хорс които искат да знаят повече за него. Затова можеш просто да лишиш от досадното си присъствие коментарите под такива статии. А за ред бул и човек със скока - няма как да се осъществи подобно начинание без спонсор

87

Горан

преди 6 години

Абсолютно несъгласен съм с прекалено плоското изчисление, че 300 грама по 10000 стъпки е равно на 3 тона допълнително тегло! Телесната маса на човек е несравнимо повече от тези пренебрежителни 300 грама, и ако човек е в състояние да мъкне себе си по склоновете на планината, със сигурност би бил в състояние да носи със себе си и тези 300 грама.

86

Анонимен

преди 6 години

До GPSА..теб те дразни тази му постъпка дори и след като е загинал. Мрази..мрази ..излекувате всичката си душевна пумия