63

Анонимен

преди 6 години

Средна класа се създава с подкрепа и с политики! Подкрепа и за силния. И за слабия - най-вече за слабия! Всичко в тази държава е объркано от мутренския подход към хората и общественото богатство!Ограничен достъп до съд. Ограничен достъп до здраве. Ограничен достъп до училище.Топлината е лукс. Храната е лукс. Електричеството е лукс. Онзи от Северозапада знае за какво говоря...Капитализъм с човешко лице - пълна илюзия!

62

Пешо от Каспичан

преди 6 години

В крайна сметка ко е туй нещо средната класа?Как да разбера ква класа съм?Къв е телефона на професор Гарабед да му звънна да го питам?

61

хаха

преди 6 години

До Един от СеверозападаБроят стотинки ама за цигари имат.Досега насила и с бой никой не ми е давал кредит.

60

Анонимен

преди 6 години

Благодарение на руския олигархичен модел привнесен в България от управляващите ни русофили, у нас няма никаква средна класа.

59

Един от Северозапада

преди 6 години

До хахаАз съм твърдо против лизингите и кредитите. Да, теглил съм и аз, от филиал на немска банка, фирмен кредит с 12% лихва. Реално с таксите и скритите такси, ставаха някъде около 15-16% , а през това време плащаш и осигуровки, и вссакви други такси, лицензи или патенти, ако си малък.Ток, вода, телефон, заплати, бензин, консумативи.Да не говорим, че преди да отпустан заема, искаха да го осигуря 5 пъти, с техника и имот,за да има евентуална ликвидност. А около теб, клиентите ти си броят стотинк

58

путинчев

преди 6 години

В комунистическа ВЕНЕЦУЕЛА заплатите станали по 1.6 долара.Колко ли средна класа имат?

57

Един от Северозапада

преди 6 години

До абе...А като идеш в бакалията, или детето ти каже"тате, купи ми..." , с какво ще платиш?

56

абе...

преди 6 години

Аз предлагам да се разбереме всички за под 1000лв никой да не работи... Ама надали ;)

55

РЕАЛНОСТ ДНЕС

преди 6 години

Средната Класа в България се Формира от Работещите в Държавната Администрация , Полицията , НАП , НОИ и Здравната Каса .Същия Модел на Гърция преди Кризата .

54

Един от Северозапада

преди 6 години

До 1997Нищо чудно, от доброто управление на Герб и коалицията, зорлем да нокарате на власт и Корнелия и Виденов, но тогава ще е рязане до кокал. Няма да важи споразумението от времето на Станишев, падналите от власт да не ги закачат и разследват за каквото и да било. Всъщност, теб какво те бърка, нали си средна класа, във валутен борд сме, и можеш да живееш където искаш, даже и в Гърция, Англия все още, не се бой .

53

един

преди 6 години

До Левон ГушотъпкянАз плюя по комунизма, но през 1989-та бях едва на 17, така че няма как да съм агент някойси. Иначе да, признавам си, като всички бях чавдарче, пионерче, комсомолче и виках УРА и ДА ЖИВЕЙ. Даже сигурно съм и вярвал чистосърдечно в победата на комунизъма.После границите се отвориха и в следващите години посетих няколко страни от ПРОПАДНАЛИЯ КАПИТАЛИЗЪМ. И вярата ми в комунизма се изпари.

52

Един от Северозапада

преди 6 години

До хаха Не подаяния, а облегчения и възможност за образование, стимулиране на предприемачеството, обучение, облегчаване на изискванията чисто административно за малкия и среден бизнес, ясни и прости правила, и чиновниците да не гледат на частника като на потенциален враг, а като на човек, на когото да помогнат в бизнеса, защото им плаща косвенно точно той заплатите. Не всички могат да са предприемачи, но тези, които искат-да не им убиваме ентусиазъма и устрема.

51

1997

преди 6 години

До Един от СеверозападаАбе гледай да не дойде пак Жан Виденов да те управляча, че ще цъфнеш и вържеш.

50

Един от Северозапада

преди 6 години

Единствения, който мислеше и се опита да стимулира някаква средна класа, някаква предприемчивост, е Симеон Сакскобурготски. Но той има много други грехове.

49

хаха

преди 6 години

До Един от СеверозападаЩом работиш за себе си, значи знаеш че може. не е невъзможно.А тези дето блъскат за минимална са мързеливи и некадърни.Какво да направим за тях?Да им даваме подаяния ли?Ми те ще ги изядат, ще ги изсе_рат и ще искат още.

48

Един от Северозапада

преди 6 години

До проклятие Защо желаеш лошото на всички управляващи от Герб, фамилиите им и коалиционните партньори?

47

Един от Северозапада

преди 6 години

До Sinior Developer Учителка с две висши образования и 25 години стах, взима чисто 800, медсестра-малко по-малко. А това са сравнително добри и редовни заплати по нашия край. В завод на норма, с режим като при военно положение, 650-750 лева е нормалната заплата, около 1000 лева взимат специалистите. Има и изключения, до 1200, максимум 1500, но рядко и за добри специалисти. Масово-600-700. тези хора могат ли да си позволят почивка в Гърция или лизингов автомобил, при положение че имат 1-2 деца

46

1234

преди 6 години

До Един от СеверозападаПишеш пълни глупости.Лизингът и кредитът не са измислени в България.Даже и във Великата Русия ( която ти плаща ) колите се купуват на лизинг.

45

Един от Северозапада

преди 6 години

До 1 90% от тези нови коли, са или служебни , или на лизинг.А защо само в София или голямите градове има движение на нови коли, макар и лизингови? И какво става с тях после? Една фирма в София, в Младост, до кино Арена, продаваща луксозни атомобили, има пълен паркинг с взети обратно, защото не удържат на лизинговите вноски...

44

Sinior Developer

преди 6 години

Моят доход е 5. Жена ми(приятелката) вади 2. Нямаме никакви кредити. На месец пръскаме 4 и заделяме 3. Средна класа ли сме? Според мен, да. И двамата сме служители, а не собственици на бизнес.