111

IXXI

преди 6 години

с паричките от спонсорите ще си живее някъде като цалче до края на живота, никой, ама никой не изкачва 8000-ник сам, че да е в неизвестност!!

110

панчо

преди 6 години

а добре де, сега се сетих - той сам ли е тръгнал ???Няма ли други хора с него, екип нещо ?!?!

109

Анонимен

преди 6 години

Доста умствено изостанали, жалки и злобни същества пишат тук. Тях Бог никога не вижда и живеят като скотове. Как не ви е срам.Дано всичко с Боян е наред.

108

Анонимен

преди 6 години

До Еднозъб ромСЪЩИЯ ТОЯ С ГОЛЕМИТЕ БУКВИ :DКАКВОТО Е ТЪРСИЛ НАМЕРИЛ ГО Е :DАБСОЛЮТНО НЕ ПОДКРЕПЯМ ИЗКАЧВАНИЯ ТИП ЕВЕРЕСТ!!! СТОРЕНО Е ВЕДНЪЖ ДОСТАТЪЧНО Е!!!ВСЕКИ ОСТАНАЛ АКО УМРЕ НЕКА МУ Е :D

107

game1

преди 6 години

дано да е жив и здрав човека !

106

Анонимен

преди 6 години

Има зимни изкачвания и на Еверест, но това е рядкост и е за пълни екстремисти. Поляците са наистина специалисти в тази област.

105

Еднозъб ром

преди 6 години

Има два прозореца за катерене на осемхилядници. Единият е сега, другият през октомври.Правят се и зимни изкачвания. Поляците се готвеха да изкачат К2 (поледният неизкачван зимата), но не знам до къде стигнаха!?

104

Анонимен

преди 6 години

На Боянчо му било омръзнало да оцелява! Както на много българи. И направил избора си.Всеки луд - с номера си!

103

Анонимен

преди 6 години

Щом е разговарял със свой колега,би трябвало в новините да съобщят.

102

Анонимен

преди 6 години

Има два прозореца за катерене на осемхилядници. Единият е сега, другият през октомври. При хубаво време, температурата на върха би била от порядъка на -10 -15 градуса. При влошаване на времето обаче температурите падат рязко с 10 и повече градуса, а ветровете са ураганни.

101

Анонимен

преди 6 години

За сега има прекалено малко и объркваща информация. Преди минути например, Борислав Сандов пусна съобщение, че Боян е разговарял със свой колега вчера-дано да е вярно защото това означава, че е добре. Нека изчакаме, до 24 часа всичко ще стане ясно.

100

Mother Nature

преди 6 години

Дали според вас има шанс да е жив?

99

Еднозъб ром

преди 6 години

ПРЕДПОЛАГАМ, ЧЕ ИМА ПЕРИОД ВЪВ КОЙТО МОГАТ ДА СЕ ИЗКАЧВАТ ТЕЗИ ВЪРХОВЕ И ТОЙ Е МЕСЕЦА КОГАТО Е НАЙ-ТОПЛО!!!На фона на тази неприятна новина, това тотално ме разсмя! При условия при които преобладаващите температури са отрицателни това дали ще е -30 или -35 е от минимално значение. По-скоро алпинистите в хималаите избягват именно лятото, защото е дъждовен сезон. А при прясно навалял сняг придвижването значително се усложнява...там където при всяка крачка спираш да си поемеш дъх!

98

Анонимен

преди 6 години

Не ме занимавайте с глупости.

97

Анонимен

преди 6 години

Бояне с теб сме, стискаме ти палци.Само герберастките *** те опплюват.Дано БОГ да те пази.

96

Анонимен

преди 6 години

... ДОБРИТЕ ХОРА си отиват рано,а Тиквите остават на банкет ...

95

Ами...

преди 6 години

Веднъж със стомна за вода, втори път със стомна за вода... Оная с косата много обича да чупи стомни.

94

Анонимен

преди 6 години

Ако е слязъл в някой от по-долните лагери вероятно е добре и ще направи втори опит към върха след подобряване на времето. Ако обаче е над лагер 3 (7400 м), няма надежда. На такава височина при лошо време, без палатка... и 24 часа оцеляване е чудо.Данио всичко е наред и следващият път да не оставя сателитния телефон долу.

93

Анонимен

преди 6 години

Дано успее и оцелее,надявам се,но това е много труден и опасен спорт,на големи височини може да му се случат много неща,освен трудния маршрут,лавини и т.н.,кислородът по височините е разреден и може да заспи,да халюцинира,да получи оток на белите дробове или кокоша(временна) слепота от снега и т.н.

92

az2000

преди 6 години

До АнонименПокоряване на върха е фраза на писателите и журналистите. Алпинисти, катерачи и сериозни планинари - 95 процента от тях ще ти кажат, че планината (респективно върха) не се покорява, планината се изкачва. Така че очевидно изобщо не си запознат