Защо има бум на рак,инфаркт и инсулт....ми ето за това...и никакъв контрол разбира се..то и за какво ли ни е всъщност,малко останахме!!
До KONSTANTINOWТОВА ПРАВИТЕЛСТВО Е ИЗБРАН НАД 1 МИЛИОН ГЛАСА!А ТОЗИ ПАРЛАМЕНТ Е НА КРАКА С ПРЯКОТО ФИНАНСИРАНЕ ОТ ГРАЖДАНИТЕ НА Р.БЪЛГАРИЯ.А СЕГА МИ КАЖЕТЕ КОЙ Е ВИНОВЕН?
В който и магазин да влезете,какъвто и продукт да потърсите,всичко е с палмово масло.Институциите спят ли или не им дреме за вас,или и двете.Ама като дойдат избори и започнат да ви се умилкват,ще гласувате ли за тях?За тези,на които не им дреме,че ви тровят?Аз-НЕ!
Българина трябва да се научи да яде *** така той мисли за високия жизнен стандарт на вашите олигарси
Жестоката истина е, че по щандовете на хранителните магазини на пръсти се броят качествените храни, които не са вредни. Едва ли не, за да се предпазиш,ти трябват специални умения.
Като евтин продукт палмовото масло се влага във всички хранителни стоки.Експертите одавна алармират за вредата от него,но няма кой да ги чуе.В Европа одавна не го влагат,но стоките предназначени за източния пазар са пълни с палма.Критикуваме ги за двойния стандарт,но нашите производители не са по-назад в стремежа си да ни изтровят.А държавните органи нехаят за това.
Дали всички тези хранителни продукти в които има всичко ,но не и материала от който се прави по традиция се папкат от нашите първи люде или те пазаруват от специални места
Изкупната цена на кравето мляко е 60 ст.. Килограм сирене се получава от около 4-5 литра качествено мляко. Технологичният разход е загряване до 70-75 градуса и около месец зреене при температура около 12 градуса.От себестойност 4-5лв, качественото сирене в магазините става 14-15 лв,а това,което е под 8лв. е пълно с талк, каолин, вар, хидрогенирано масло.Е МЕРСИ!На 3 километра от града има ферма - овче, краве, биволско, доят и ти го дават, ако те мързи и готово сирене и кашкавал продават, натурално качество, цени без прекупвачи, никаква химия и строителни материали!
за какви ли работни заплати работят производителите на палмово масло и сухо мляко, че да излиза по-евтино да докарат палмово масло и сухо мляко от хиляди километри с кораби, влакове и камиони и за забъркат сирене? Не е ли по-лесно просто да си вземеш мляко от фермера на 10-20 км от тебе и да си го направиш на сирене, че даже и извара и масло можеш да изкараш? На времето си закриха всички нормални мандри, които се работеха по хилядолетна традиция и направиха "хигиенични".Сега ще ручаме опинци.
Бай *** *** като сФиня за хубава храна ама хем го мързи да си я произведе, хем се стиска да я плати.Той много държи да е качествено, ама да струва стотинки като едно време когато внясяхме 450 000т сухо мляко от Украйна за истинско сирене и кашкавал.
от частник кравето е на 8 лв, овче, козе, биволско 9-10 лв. Само чисто, прави се всеки ден. Има от прясно на мозък до отлежало. Всичко по-скъпо или по-евтино от това и в найлонче е гавра
Аз от кога ви разправям, че нашето сирене се прави по рецепта на антибактериален немски сaпун... Палмови масла, консерванти(антибактериални) и сухо мляко за подхранване на кожата. И отгоре на всичкото вероятно е и по - евтино от антибактериалния сaпун... Голямо нещо са немските технологии - това, дето Меркел го използва в банята вие го сервирате на децата си ;))) Защото сте източна вропа ;)))
Тръгвате по Подбалканската линия от София и минавате през ...Елин Пелин, Антон, Розино, Кърнаре, Левски .Питате къде са мандрите и си купувате кашкавал, масло, сирене от овче, козе, биволско или краве мляко, които са истински.....Ъъъъъ ама чакайте малко бе.Ми то във София на женския пазар има истински млечни продукти.Даже фермерски пазари ви правят.Какво се филмирате?Аз съм си купувал от там и всичко беше супер.Иначе и на пазарчето срещу Национална следствена служба има изтински млечни продукти.
От 2-3 години си имам хлебопекарна и рентата дето ми дават за 10-те дка ниви я взимам в брашно, от време на време купувам 10-15 кг месо разфасовам на пакетчета за по едно готвене и го бутам в камерата, като си ходя на вилата имам един познат с крави и му звънна , та ми напълни една туба 10л мляко и си подквася половината а другото за пиене , като свърши пия чайче докато ида пак.и така
Вие ако си мислите, че високата цена гарантира качество... като си купиш сирене за 3 лева поне си знаеш, че е тъпкано с химия, докато като дадеш 12 лева не знаеш какво е, може да има повече химия и в това от 3, ама си вярваш, че е качествено, а реално никой, освен производителят, не знае каква химия е забъркана вътре.
От години съм на принципа , или ефтинко или нищо, и на последък най вече нищо. Що на давам 12лв за сирене пълно с химии с малката разлика че са се постарали да не си личи толкова. Духаст бг-обирджиите , както пееха едни германци
Цената или качеството? Сирене с палма и сухо мляко... ммм, вкусно!