60

Шоп

преди 6 години

Престанете да правите генерални изводи за целия народ от няколко поста във форума, защото всеки може да напише 5-6 под различни имена. Има и хора, на които това им е работата - да създават идьотски имидж на българите.

59

Горан

преди 6 години

А, още по-жалкото е, че мнозинството смята, че 700 лева, е егати огромната пенсия! А, бе не ви ли е срам, бе! Вярно, че си заслужавате и управниците, и хала, и всичко! Тия пенсии, за заслужили бяха особено характерни за комунизма! Не можем да се сърдим на артист от онова поколение, че разсъждава така! По онова време е живял, и смята с право, че му се полага нещичко! Но не е този начина! Не можем хем да искаме да забравим комунизма, хем да си тъпчем все на него!

58

Анонимен

преди 6 години

Бил плащал големи данъци. Щом е трябвало ще плаща. Де повод на всеки да са големи данъците. Значи е взел много пари заради това е плащал. Щом ги няма значи ги е профукал.

57

Шоп

преди 6 години

Всъщност проблемът е, че е скачал по площадите за СДС, а в комисията са хора с псевдоними от ДС. Ако десарите бяха лустрирани, нямаше да се случат един куп проблеми в държавата, от които пенсията на Ран е най-малкия.

56

пенсионер

преди 6 години

Дейците на културата в тоталитарната система бяха добре,но днес за жалост никой не цени българската култура.Това е и причината много наши видни интелектуалци да получават смешни пенсии,най-вероятно Филип Трифонов взема колкото мен-250 лева.Парите сякаш не са проблем,злобата в коментарите ме плаши повече- защо той,а не аз...Жалко,много жалко за нас българите.

55

Анонимен

преди 6 години

Защо да му се дава такава привилегия. Защото имал две култови реплики или три филма и то 700 лева. Хора създали повече в живота си едва карат с минимална пенсия. Нали нямаше да има правоимащи и правонямащи. Нали той беше големият демократ дето цял народ нарече селяни, че не избрали когото той искаше. Май си плачат за соца с ордените и апартаментите за нашите хора.

54

????

преди 6 години

До трафалгар.... и той на казиното ли ги е изиграл тези апартаменти, вили, автомобили?! По твоите думи - артистите били като днешните .... "бизнесмени"... коли, вили.... Е, той пък, няма да се подсигури - като Костов, Софиянски, Божков, Ганчев, Венци Стефанов, Доган ... все видни българи, направили толкова "много" за Българи, бе бегай ня'къв артист, че искал пенсия от 350 евро - наглец :)

53

Горан

преди 6 години

По принцип не трябва да има подобен род пенсии. Хората на изкуството по света никога не са работили за пенсия. Няма и да започнат да го правят! Нямат подобна необходимост. С таланта си заработват всичко от което се нуждаят! Е, да плащат големи данъци! То пълно щастие няма! И до сега някои продължават да си мислят, че всички били равни! Комунизма, дето е минал за много поколения е увредил мисленето на индивида! Жалко е!

52

трафалгар

преди 6 години

До ????аз не рева, а работя и с моя професинален талант изкарвам достатъчно ,за да не хленча ! и не изпадай в заблуди,че един актьор е нещо уникално и върховно интелектуално. има лекари и учители с много по-голям обществен принос, с много по-големи отговорности и положени услия и заслуги от просто някой известен актьор.

51

трафалгар

преди 6 години

До ????хайде събуди се! къде забрави хонорарите на актьорите във формата на апартаменти и автомобили и парцели за вили около софия, да не говорим за отпуските и свободното време!! нали искаш истината и всеки да плучи заслуженото !еми при някой то е получено и няма право да реве!

50

????

преди 6 години

.... и вместо да се съгласите с човека, че не само неговата, ами пенсиите в България са ниски, Вие нападате... Вица с българския казан в ада го знаете...

49

Do trafalgar

преди 6 години

Музикантите в българия не получават пенсии и няма и да получат.Соц другарите,им откраднаха пенсионния фонд и запалиха документацията.Всички стари музиканти са захвърлени на милостта на съдбата,от другарите в парламента.

48

????

преди 6 години

Стругарите и общите работници да линчуват учените, спортистите и артистите! :) :)Тези, които нападате човека, сте същите като африканците, които изгониха белите фермери - "окопатори" и после ги молиха да се връщат, че умряха от глад!

47

не на привилегиите

преди 6 години

Получаването на пенсия зависи от осигурителните вноски, които си внасял. Не от това какви филми си изиграл. Актьорите не са нещо повече от другите професии-счетодовители, работници във фабрики, учители, шлосери, строители, лекари, медицински сестри и тн-всички те си внасят ежемесечно лична осигурителна вноска. НИКОЙ не трябва да получава пенсия не по правилата на КСО, защото никой не е специален, нещо над другите, за да има специални правила за него. Свободните професии се самоосигуряват!

46

Венета

преди 6 години

Твърдо съм против този род пенсии, не само за културните дейци и за спортистите, а и за всички, получаващи тези благинки. Всеки е полагал и полага някакъв труд, който е ценен за обществото. Да, културните деятели и спортистите са лицето, те са видимата част на този принос, но защо трябва да бъдат облагодетелствани от това, че са били разпознаваеми - те получаваха в пъти повече премии, които им позволяваха не просто охолен живот. Учените също биваха възнаграждавани за разработките си. Различни?!

45

Обикновен човек

преди 6 години

Аре бе, актьорчета (не го познавал лично човека) всички са еднакви. Мислят се за нещо повече и изперкват като станат на по 60-70 и нагоре защото вече на са център на внимание. А някои да се замислял защо почти всички са на по над 85 - 90 години?? Персонална пенсия и за какво за какво, че е снимал филми. Ами стругара или бригадира, учителя или която и да е друга професия? Арее стига вече, навремето творчески отпуски по 2 месеца на море после на планина, кола, апартамент аре стига толкова.

44

????

преди 6 години

До trafalgarЩо ти не се качиш на сцената, бре! Ами повечето имат талант, а на теб какъв ти е таланта - махленските истории?! Глупав народ сме, вместо да защитаваме и уважаваме по-стария, да помагаме на по-слабия - ние ще ги разкъсаме ... че се... оплакват!

43

????

преди 6 години

До Ко? Не!Що не стана един артист, ами "бачка като луд" да им купуваш билетите на тия .... артисти? Ей, големи *** сте, за депотати ставате всичките...

42

Анонимен

преди 6 години

Трифонов да не е спечелил Оскар или някоя международна награда, че иска привилегии.

41

trafalgar

преди 6 години

има едни "интелектуалци" в софия- актьори, кинаджии, певици от соца. които са решили, че държавата им е длъжна цял живот и трудът им е уникален и космически едвали не ! през соца яко хонорари, привилегии, апартаменти, купони и творчески отпуски целогодишно! сега им виновен вежди рашидов, който може да е всякакъ,но не и отговорен за тях.