47

Анонимен

преди 6 години

Юдеите са се занимавали със черна магия и Кабала.

46

Религии=контрол!

преди 6 години

Хрисиянството е просто преработена версия на египетския култ към слънцето от преди 4000 години. Затова на иконите всички светци се изобразяват със слънце което грее зад главите им.Зимното и лятното слънцесторене във християнството е свързано със новия живот. Тоест християните като празнуваме "възкресението" просто празнуваме идването на пролетта и раждането на новия живот.

45

Анонимен

преди 6 години

Божкее, още има хора които вярват в тези измишльотини, палят свещи в някакви опушени кoптори и се молят на картини...

44

House M.D.

преди 6 години

"Видение", а не "визия". "Богослов", а не "теолог". И в този сайт неграмотността стана преобладаваща.

43

Религии=контрол!

преди 6 години

Християнството исляма и юдаизма за измислени от едни и същи хора.Това са три различни интерпретации (версии) на древен култ във основата на който стои магическа символика свързана със древната астрология и алхимия. Основни отправни точки са Слънцето, Луната и Сатурн! От там идва и седмицата!Saturday=Saturn. Sunday=Sun. Календарите базирани на лунния цикъл...Символа на числото 6 е важен! Кръста, хексаграма, кубът и полумесеца. Всичките са базирани на числото 6. Кръст=разгънат куб. КАБА!

42

случаен

преди 6 години

До до случаен-29 именно,защото не е нито едното нито другото затова го написах с малка буква...

41

bez

преди 6 години

Как може физиката да обясни защо Костов, Нинова, Запалката и още 100 000 други крадци и убийци не са в панделата?! Е как да не вярвам я чудеса после.

40

Отговор

преди 6 години

До Анонимен 22 Я ти се опитай да обясниш" най простите неща".Обяснението е едно.Лъжа.

39

Hafen die Wahrheit

преди 6 години

Аз вярвам в Библията и мисля, че е в синхрон с науката, но самата тя (Библията), може да се тълкува по-различен начин и това я прави отлично оръдие в лоши ръце. Вярвам че Христос е възкръснал и че е ходил по вода. Но също така вярвам и в квантовата механика, която еднозначно (за разлика от Библията) дава гледища за това как се определят и съставят нещата. И в този смисъл намирам науката за по- близка до мен.

38

Християнин

преди 6 години

Вярата и Надеждата крепят човека от хиляди години.И никой неможе да го оспори.Бъдете здрави!!!

37

Питам

преди 6 години

До случаен 23 А ти що си правиш труд да четеш Библията и Корана? И двете са измама от 2 000 г.

36

Анонимен

преди 6 години

Аз съм на принципа: докато не видя, не вярвам. Да кръстен съм, но продължавам да не вярвам. Защото няма доказателства за това което е писано в Библята... Мисля, че е редно вече да се отворят подземията под Ватикана и Йерусалим и да се покажат реалните доказателства. 21 век сме... колкото и да е трудно обикновенния човек, ще разбере за какво иде реч.

35

"Учен"

преди 6 години

Веднага ви обяснявам за ходенето по вода. Краставиците съдържат 95% вода, Ицето просто е подхвърлил килограми пресни краставици по земята и е започнал да ходи по тях. Така ходенето по вода си е 95% истина!

34

Тинев

преди 6 години

Първобитния човек / дивака /, в невъзможност да си обясни елементарни неща, прибягва до измислянето на всевъзможни небивалици. И го оправдавам: Неук, простоват-*** все още.Интересното идва отпосле: Тарикати разни /по-добре умствено развити/, съзират възможността да използват простотията на другите и измислят богове и т.н. И така до сега!Фрапиращо е обаче, че в 21 в. има толкова много балъци!А това е добре за разните му попове, абати, ходжи ....Лапат, чешат се по корема и пърд*ят доволно!

33

Анонимен

преди 6 години

Многознайковци с лопата да ги ринеш. Просветени със свещ да ги търсиш.

32

Анонимен

преди 6 години

Религиите са за невежи и прости хора които чакат някой да дойде да ги Оправи!!!Българите определено са "религиозни".Все търсят някой да ги Оправи и все НЕоправени ходятот 600-700 години.

31

Анонимен

преди 6 години

Библията е сборник от религиозни текстове част от които нямат никаква връзка с историята а са просто литература. Примерно Давид и Голиат, човек като Давид не е съществувал. Историята за Моисеи също. Там нещата са малко като играта развален телефон. Тръгва едно накрая стига друго.

30

Анонимен

преди 6 години

Мит или истина е че мнозинството човеци са на нивото от преди 2000-5000 години?!Като си отговорите на този въпрос ще разберете отговора и на заглавието.Чудеса има само в приказките и в главите на невежите ***.П.П. Що пък един не възкръсна след Христос???? И защо всичките "чудеса" в човешката история са се "случили" когато човеците са живели още по дърветата.То и на кокошките сигурно като хвърляме камъни им се струва че правим "чудеса" ама нейсе......

29

х

преди 6 години

До до случаенЮдаизма и Християнството са едно и също нещо - и двете са писани от еврейпросто Юдаизма има 2 части:Тора - религия за господаритеБиблия - религия за робите, т.е. плащачите на ипотеки

28

до случаен

преди 6 години

прочетете,превода на Корана от Цветан Теофанов и ще ви се изяснят някои спорни неща относно Иисус-там никъде не пише,че е божи син или бог--------Първо :- Бог, винаги се пише с главна букваВторо:Исляма като религия се появява около 600 г. след Християнствотои Трето:- прочетете поне едно от 4-те Евангелия, посланията на апостол Павел или апостол Петър.Как Исляма или Юдаизма тълкуват Християнството не ме вълнува, в противен случай щях или да бъда мюсулманин или юдей, а аз съм християнин!