107

Анонимен

преди 6 години

Ревете за планината а? За поляните а? А помните ли тия думи? " Българин по- високо от турчин на кон да не виждам" Българин нож не трябва да носи камо ли пушка" Като влязох в тая Долина ме посрещнахте с камбанен звън, Като си тръгна от нея ще ме изпратите с пеене на мюезин " Помните ли ги а мама ви!? Щото някой ги помнят.Няма работливи няма такова животно български-турци и немски-французи.Щом си в България ще се молиш в църква, ще ядеш свинско и ще носиш българско име, ако не ви изнася, марш.

106

Анонимен

преди 6 години

ПРИ ИЗСЕЛВАНЕТО Е ИМАЛО НАТИСК И ОТ ТЕХНИ ВОДАЧИ, ЗА ДА УВЕЛИЧАТ НАПРЕЖЕНИЕТО В СТРАНАТА

105

Анонимен

преди 6 години

Мой сродник е бил отровен като дете в детски лагер от активист на турските тайни служби. От нашите турци е бил. "Борец" за свобода е бил сигурно. Или чист терорист.После дрънкайте колко не сме били прави с екскурзията и възродителния процес.

104

месара

преди 6 години

тия "българи, децата и внуците им, дето не могли да заспят , от мислене за родината", ги накарайте да си напишат трите имена на български и да рецитират АЗ СЪМ БЪЛГАРЧЕ. който го направи да остане тук :) :) :).

103

ЗАПОЗНАТ

преди 6 години

Запомнете веднъж завинаги: Изгониха само главатарите им, другите тръгнаха като стадо, щото всички заминавали, това е истината аз съм от този край.

102

Анонимен

преди 6 години

Турция на Ердоган и Русия на Путин вече са толкова ужасни места, че дори милата ни родина явно е за предпочитане, предвид руснаците и българските турци, които в последно време се понесоха към черноморието и Родопите.

101

bbb

преди 6 години

а ти как точно празнуваш ....предполагам че не се свежда до лапане на кюфтета ,евтина бира и чалга ......

100

Анонимен

преди 6 години

Те в Майка Турция не могат да се интегрират, а Меркел тръгнала да се надява, че ще станат европейци немските турци, хахаха :)

99

месара

преди 6 години

каква "трогателна" статия. помаци не могли да се интегрират в турция, се завърнали щото били българи. кой ги е гонил бе, сами се отрекоха от България, и заминаха за турция. а колко реваха че братята им турци ги обиждали (физически) - нали се сещате как. грешка беше че тогава не им взеха българските паспорти, щото кви българи са тия, нито знаят да говорят български, нито да пишат! връщането е с цел, децата и внуците им да вземат български паспорти! дост или дпс са я поръчали тая статия?

98

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 100Момче, 1998-та в България на никого вече не му дремеше за възродитене процес, та чак и лагери да е имало, репресии, спри се малко.Виж, 1986-та имаше терористи, които слагаха бомби в БГ влаковете, това го помним.Чак толкова дърти да сме, че да сме забравили истината, айде моля ти се!Те и ГЕРБ се надявам да се забрави, че преди 30 години са били от БКП, ама още е рано, помним, всичко помним!

97

Анонимен

преди 6 години

Връщат се към душевните си граници.

96

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 1001998-та няма как да е имало лагери и репресии, не лъжи :)

95

Анонимен

преди 6 години

А, само да попитам, тия нашите сънародници по паспорт, с турско самосъзнание, празнувате ли искрено 3-ти март?!Знаменца на Република България слагате ли пред къщите си?Или всичката ви "любов" към България е само проформа - паспорти, далаверка и т.н.А ДПС не го зърнах по време на празненствата...Нито възторжени деца от смесените райони с портретите на Ботев и Левски.Не може да си български гражданин само когато ти оттърва!Лицемерие се казва на това, анадолско лицемерие.

94

Анонимен

преди 6 години

Първо нашите турци нямат нищо общо с онези в Турция.Аз имах приятели от тях, които се върнаха след три месеца там и казаха,че тук е рай, а там пустиня.Там също ги делят, така че ако са добронамерени да заповядат,но ако ще го играят троянски кон на онзи луд ислямист по-добре да си стоят там.

93

Анонимен

преди 6 години

Истината е ,че имаше репресии, лагери в селата (Големо село,под Бобов дол)1998 г бях войник,но ние не ги охраняваме,дойдоха специални сили от София.Повечето от тях не знаеха защо са затворени.Това е една тъмна страница от историята на България.Защо тогава това започна, не знам дали някой знае отговора.Това бяха граждани на България.

92

Анонимен

преди 6 години

У наше село нямаше никакви истерии при изселването. Всичко се случи мирно и тихо. някой турци се изселиха по собствено желание - получиха паспорти по-рано и после никога не се върнаха. Половината обаче се върнаха след по-малко от година. Някой пък, които бяха близки до комунистическата власт и ДС изобщо не напуснаха България. Имаме си в селото агент на ДС от българските турци, който не се изсели, ами си остана и до днес си живее в България.

91

Гробокопач

преди 6 години

До Анонимен"...е оформяне на турски анклав в Югоизточна България и откъсването му на по-късен етап с претекст, че хората там са подтискани и огнетени,така каза Ердо."Ердоган си прави някакви криви сметки. И Никофор си ги правеше такива, но главата му се превърна в чаша. Аз харесвам главата на Ердоган. Хубава е за чаша. С тази чаша един ден, ще бъде сложена точка на националният въпрос за принадлежността им.

90

Анонимен

преди 6 години

На тези сигурно им плащат да се заселят тук и да ни изкупуват земята.Може би си прав, С много пари разполагат и масово се изкупуват къщи и земи на бедни Българи.Имам наблюдения от Дуловската община.

89

Анонимен

преди 6 години

Малееее, сега тези толкова работливи люде, като се върнат в България, ще катурнат и турската икономика. Без тях Турция жива да я оплачеш. Няма ли ги "наште", няма да има кой да работи в Турция.Сега като си дойдат, че като запретнат ръкави, че като се разработят, Ердоган на колене ще ги моли да се връщат обратно в Турция да му оправят икономиката.Много "сапунки" сте гледали в Турция. Я по-сериозно я давайте. И без турците, България се справя - бавно и трудно, но тренда е възходящ и правилен

88

Анонимен

преди 6 години

Брутално изгонени и избити бяха българите от Източна Тракия през 1913! Нашите турци сами поеха към "майка Турция".А това, че се връщат е политика на Ердоган, той си го каза преди няколко дни,като целта е оформяне на турски анклав в Югоизточна България и откъсването му на по-късен етап с претекст, че хората там са подтискани и огнетени,така каза Ердо.