68

Анонимен

преди 6 години

Опълченците се бият храбро но въпреки всичко ,и не по тяхна вина,губят при Стара Загора и са били на миг от разгром на Шипка. Руските подкрепления от Габрово обръщат боя на Шипка. Не забравяйте Плевен,Свищов,зимният преход на Балкана,огромната турска войска която русите блокират в Русчук. Може би малко от вас са чували за Добруджанския фронт ,а за Кавказкия фронт? Проява на излишен патриотизъм е да се твърди,че герои на Шипка сме само ние.Освен това там измръзват 9000 руснака зимата.

67

ниньо

преди 6 години

До решителяНе плюем срещу освободителите опълченци. Плюем срещу поробителите руснаци.

66

Българин

преди 6 години

Честит 3-ти Март!СВОБОДА ЗА ИВАН ДИМИТРОВ!

65

Анонимен

преди 6 години

Турските фашисти и терористи бяха спряни от руската армия днес фашиста Ердоган терориризира кюрдите и убива кюрдски деца.

64

Някои

преди 6 години

Иване това русофилите не го разбират те мислят че българския патриот е и русофил и не се мислят за предатели гледат на теб като на предател. Там където трябва да се удари е да се покаже на хората, че руснаци ни плюете в интернет. Също трябва да се наблегне на обезбългаряването на македонците през руско робство и забраната да си българин в Албания и Украйна през руско робство и подобни. Като бивш русофил ти го казвам.

63

Анонимен

преди 6 години

Ако не беше русия сега щяхте да ходите на джамия

62

мазепа

преди 6 години

До PravoslavenСлава на българските опълченци.

61

Иван

преди 6 години

Това са опорните точки на руските мекерета ,че който е против тях е турчеещ се предател. Не другари предатели аз съм горд БЪЛГАРИН,който не обича да бъде унижаеан от народ ,на който сме дали език и религия.Те това не могат да ни простят,комплексарите.

60

Анонимен

преди 6 години

Естествено руският император е против Съединението.След като вземаме немски принц да ни управлява,как няма да е срещу ? Човекът вижда колко ни е пипето след като решаваме убийците на Санстефанска България да ни управляват.

59

Иван

преди 6 години

Руското командване е било абсолютно некадърно и при Плевен при безмислени атаки срещу добре окопан противник дават по голямата част от 17000 жертви.Впускат се глупаво напред без осигоровка на снабдяване и залагат цялата война на карта при боевете при Стара Загора и Шипка,където българите показват чудеса от героизъм и спасяват изхода на войната -и до днес си задавам въпроса за добро ли. Било е въпрос на година да получим независимост и руснаците за това са бързали искайки да бъдем губерния.

58

Анонимен

преди 6 години

Дядо мраз я кажи за Райхщадското споразумение и Будапещенската конвенция и кой и как участва в тях и какво са се договорили? И какво пише в Съветската история?

57

решителя

преди 6 години

разни турчеещи се предатели плюят по Освободителите! Но предатели е имало и тогава, предатели има и днес. И решението винаги е било едно - въжето!!

56

Pravoslaven

преди 6 години

Вечна слава на братята руси.

55

Анонимен

преди 6 години

ВЕЧНА СЛАВА НА ГЕРОИТЕ ОТ ШИПКА!

54

дядомраз

преди 6 години

На журналистката слаб 2 за текста! А Сюлейман е превозен с английски кораби ,за да коли и пожари Тракия. Пак ли ще го изтриете това?

53

Анонимен

преди 6 години

500 години и освен разрушение клане тежки данъци дори и за изграждане на джамии друго няма. Оставили са само вдовици и сираци, пепел,мъка, болка и тъга, човек трябва да направи сравнение с Австроунгария университети училища замъци (Хърватия, Чехия, Словния, Румъния) самите турци разбират че са изостанали с няколко века от европейските държави. Просто не сме случили на поробител.

52

дядомраз

преди 6 години

Русия подписва Санстефанския мирен договор ,който обединява всички българи Мизия,Тракия,Добруджа,Македония. Пълно национално обединение. Блян народен. Но "Евросъюза" заплашва Русия с война ,която тя не може да си позволи и се стига до Берлинския конгрес,който оставя половината българи извън родината.Това ни донася няколко национални катастрофи в желанието да се обединим. Историята е таквава ,каквато е!

51

До 81

преди 6 години

Разбила таратанци. Нали дядо ми ми е разказвал. Като го подготвили сърбите са под минали София и са се спрял и чак в Ихтиман.

50

До 77

преди 6 години

Ти какво очакваш - руски генерали да поведат.... българската армия във война със Сърбия ли?! И да бъде страната им нападната заради това от цяла Европа!? Ами не си много умен! Каквото е зависело от тях е направено - перфектно обучена българска армия за кратки срокове разбива сръбската... И това вбесява цяла Европа и Турция! А ти меко казано... не си умен!

49

Ае по темата

преди 6 години

1во.Комунизмът не е дело на Руският Народ. 2ро.Надали Европа щеше да нарече Тервел Спасител ако ислямистите бяха толкоз прекрасни.3то.За какво ми се налага да споменавам първите две, навръх саможертвата, на стотици хиляди братя по вяра, писменост и традиции?За платените..няма значение колко променяте образованието...Ние учим децата си в къщи..като по турско ...тихо демократите да не чуят. Но от подобно потисничество, излезе нещо красиво. Свобода или смърт е нашият закон.Предателите вън