10

Анонимен

преди 6 години

Във войната участват Русия, Румъния, Сърбия и Османската държава.Във финландия едва ли са знаели тогава за съществуването на България и Балканите като цяло, те и сега не знаят за това и не ги интересува. Вълнуват се от ловене на риба предимно и развъждане на елени.

9

Анонимен

преди 6 години

До Анонименфинланските воини в коя армия се сражават? ЗАЩОТО КАЗАЦИТЕ ОТ УКРАИНА СА ЧАСТ ОТ РУСКАТА АРМИЯ, ЛОЯЛНИ ПОДАННИЦИ НА РУСКИЯ ЦАР!!!

8

Анонимен

преди 6 години

Сърбия участва във войната с армия от 50 000 човека, за Освобождаването на България. Румъния участва с 65 000.

7

Анонимен

преди 6 години

До Анонименкъде са били тия финландски воини? ВЪВ ВОЙНАТА УЧАСТВАТ РУСИЯ, РУМЪНИЯ И СЪРБИЯ

6

Анонимен

преди 6 години

До Марк Твен 1869 г.Но,заглавието на статията говори друго,че Русия не се е била само с турците,а с помощтта на българските опълченци,финандсикте,украинските воини и саможертвата на обикновените българи.

5

GLike

преди 6 години

Много ме напрягат думи като "свобода" и "освобождение" . всичко е политика, а това дали сме свободни наистина го оставям за размисъл на вас.

4

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 1 Без героичната саможертва на българските опълченци и население,руската армия щеше да понсе монго повече жертви и изходът на войната щеше да е поставен под съмнение,като победен.Българите ,загинали в тази война са също 30 000,колкото и руските,финландските,украинските ввоини.Нама сведение,сърби да са се били на страната на българите.Напротив,през1885,Русия тайно подстрекава Сърбия,да нападне в гръб България и умищожи като държава.Русия изтегля своите генерали от българската войска.

3

Марк Твен 1869 г.

преди 6 години

"Ако има на света поробен народ, то това е този, който страда тук поднечовешката тирания на Отоманската империя. Иска ми се Европа да позволи на Русия да поунищожи малко турци не много, но толкова, че ако някой за в бъдеще поиска да види Турция, да не може да осъществи мечтата си без кирка и лопата.""Марк Твен "*** в чужбина", втора част, глава 15.

2

Анонимен

преди 6 години

До Анонименпо линия на тогавашния проект за европейски съюз, който пречи на англия, но то и сегашния ЕС пак пречи на англия, на тях все нещо им пречи

1

Анонимен

преди 6 години

ЕСТЕСТВЕНО ЧЕ НЕ Е ДАРОМ. ТЯ Е ИЗВОЮВАНА ОТ РУСИЯ, РУМЪНИЯ И СЪРБИЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ.