14

да, ама не

преди 6 години

До Василевзаконите и реда не се крепят на оръжието, а на здраво общество. Доколкото има нужда от оръжие, то трябва да е в ръцете на армията и полицията. Как всички други развити държави се оправят без населението да е въоръжено като за война?

13

толерантен

преди 6 години

Въртят се и търсят начин да обезоръжат американците за да ги дупят като нас. Ама човекът има 50 оръжия и ай си ги барнал...

12

Додо е изчезнал вид

преди 6 години

До ДодоМанипулации, драги ми Додо.Оръжието може и да служи и за забиване на пирони, но оснояното му предназначение е да убива. На колите основното предназначение е да превозват хора.

11

Василев

преди 6 години

До АнонименПри Вас умират повече, защото сте най-големите некадърници в света!!!Първо трябва да се научите да шофирате и да спазвате някакви правила на пътя!!!Второ лекарите в болшинството са некадърни и алчни, а не поради липса на лекарства, лекарства има няма кой да даде точната диагноза и да приложи адекватното лечение!!!Трето , това нещо за да се подобри, се иска ДЕСЕТКИ години работа с възпитанието и манталитета на хората, а не да щракнеш с пръсти и утре всичко е на чисто!Мортимор!ЦРУ

10

Който може да чете

преди 6 години

Да прочете внимателно "втората поправка" написана от Томас Джеферсън в оригинал. Смисъла на текста и интерпретациите на ползващите оръжие е съвсем различна, предвид това как се ползва и за какво оръжие в тази страна. Т. нар. основатели се въртят в гробовете си. Тя затова и поправката е наречена поправка, търпи промяна тяхната конституция, и то не рядко. Но никак често в определени сфери засягащи нечии интереси.72419

9

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 8И при нас умират горе долу толкова само 1е от мизерия липса на лекарства и войната по-пътищата!

8

Анонимен

преди 6 години

страната със над 50 000 души умрели от изстрели всяка година

7

Василев

преди 6 години

Оръжието е толкова важно в едно свободно общество, колкото са реда и законите!!!Защото законите и реда се крепят на оръжието, това е истината колкото и да не ви се вярва!!!!А оръжието на американската армия всява страх и респект за всички правителства и диктатори, които искат да поемат по пътя на омразата, деспотизма и подтисничеството!Тази свобода и демокрация , която имате е създадена, чрез много жертви ,кръв и оръжие!Във всеки американски дом има оръжие, което да брани свободата!Люк!ЦРУ

6

Анонимен

преди 6 години

САЩ са велика държава, американците са велика нация.В *** също човек има право да притежава до 7 цеви. Панайот Хитов като минал в Сръбско му направило впечатление, че хората са три пъти по-бедни, отколкото в Отоманската империя, но имат по няколко пушки.

5

zeus

преди 6 години

Представете си какво щеше да е при нас ако можеше свободно да си купиш оръжие и да можеш да браниш дома си с него? Дали щяхме всеки ден да четем за безчинствата на шведите или отдавна и те щяха да работят като всички останали като не става работата само с крадене?

4

Додо

преди 6 години

Огнестрелните оръжия не убиват хора. Хората, които натискат спусъка убиват! Ако ще се реши проблема с убийствата на хора посредством забраната на свободното носене на оръжия, то тогава по тази логика трябва да се забранят и автомобилите, джиповете, камионите и автобусите, станали толкова популярни напоследък за избиване на хора в името на Ислямския Джихад! Проблема няма еднозначно решение, но за начало, за да може едно общество да е свободно и либерално, трябва да има минумум критична памет!

3

Василев

преди 6 години

Велики и всемогъщи са англосакоснските оръжейни корпорации!Велика и всемогъща е американската армия!Велик и всемогъщ е военно-промишления комплекс на САЩ!Колкото и хора и деца да биват убити , има по-важни неща, на които се крепи величието на САЩ!САЩ е световен полицай и трябва да има най-великия военно-промишлен комплекс, а това не става с празни приказки, трябва да има разработки, продажби,търговия и още по-добри оръжия да се правят!Агент Анди Сийгъл!ЦРУ!!!

2

Анонимен

преди 6 години

браво

1

Анонимен

преди 6 години

Цялата философия на запада е свързана с парите и генериране на печалби. И колкото и да е стимулиращо в някаква област, то и пречи в други. Добре, след толкова години на успешност, защо западните държави имат такива дългове, като цялата им система е базирана на парите. Скоро ще стане като вица за ранения евреин, който поискал приятеля му да гозастреля, защото и му свършили патроните. да не се мъчи, но оня отказал, но му предложил да му продадепатрон.