68

преди 6 години

До Анонимен 69Нашата здравна каса няма да ни ги изплати, но в замяна на това имаме асфалт и атомни руски самовари за Белене!Ще имаме и ремонтирани в Съветския съюз 38 годишни руски самолети МиГ!Горди сме с това!Ние сме "ПАТРИОТИ"!

67

Анонимен

преди 6 години

Отивам до лабораторията да давам кръв. Гледам един странен уред. Викам, какво е това?Лаборантката ми казва "центрофуга, тук слагаме кръвта". Питам, а защо има толкова много бутони? Лаборантката казва... "ааа, не знам, така са го измислили, не разбирам от машини, има тук електронен часовник, има си специален софтуер вътре, ние само избираме програмата". Викам си, ти да видиш! А хората казват, че уж ИТ специалистите и инженерите не били важни.

66

Анонимен

преди 6 години

Спомнете си оная реклама "Балдъзата ми го препоръча!"И после - рак на стомаха в напреднал стадий...Бог да прости момичето, макар че едва ли има за какво да и прощава..И кураж за съдената лекарка - 300 лева са доста пари, не е някоя луксозна *** да ги извади за 1 час!!!

65

Анонимен

преди 6 години

Познавам лично опериран от рак на стомаха и си живее вече 10 години нормално !

64

Анонимен

преди 6 години

До до 54Не знам какво е щяло да се види, вие сте "експертите". За да се стигне до фатален край и е имало болки в стомаха едва ли е било начален стадий. То в началния стадий даже няма да има и симптоми.

63

Анонимен

преди 6 години

"Нищо няма да види рентгеновата снимка! Най-сигурната диагноза се поставя с гастроскопия и евентуална биопсия! Всичко друго е тото!"Ама каква гастроскопия, нали сондата е направена от инженери? Ама нали екранът и софтуерът за управление са правени от ИТ специалисти? Нали уж ИТ специалистите и инженерите били маловажни? Нали от тях не зависи човешки живот?Какъв рентген? Рентгеновите лъчи не са измислени от доктор! Вилхелм Рьонтген е МАШИНЕН ИНЖЕНЕР! Остави лекаря да диагностицира с опипване!

62

Анонимен

преди 6 години

Дори и да имаше диагноза рака на стомаха е почти неличим само щяха да и се проточат мъките,операции химии ...

61

Анонимен

преди 6 години

Джи Пито не може да го прати директно на ЯМР. В случая трябва да го изпрати на специалист- в случая гастроентеролог а той иска направление от Здравна каса за ЯМР тромава и бавна процедура ! В БГ всичкое объркано и сложно.

60

до 54

преди 6 години

Нищо няма да види рентгеновата снимка! Най-сигурната диагноза се поставя с гастроскопия и евентуална биопсия! Всичко друго е тото!

59

Анонимен

преди 6 години

"Гастроскопията е добро средство за диагностика ако се прави от опитен лекар !?! Ултразвука не става за диагностика на рак в ранен стадий. КТ е малко по добре, но контраста е относително вреден.ПЕТ скенера е по подходящ за вече диагностицирани пациенти и поглед за развитието на болеста но у нас няма всички радифармацевтици които се използват . За сега най доброто средтво за диагностика на рак е ЯМР"Какво говориш? Тия неща са направени от инженери и ИТ специалисти! Нали са маловажни? :)

58

Анонимен

преди 6 години

"ИТ специалистите какво произвеждат виртуална реалност. Като направи грешка в кода, какво ще се случи, никой няма да умре."Ако не бяха инженерите, нямаше да има леене под налягане, за направа на платинени протези, пружини за мозъчни аневризми, което се произвежда единствено под контрол на компютър, който е направен от ИТ специалисти и инженери. Контрол по производство на изкуствени стави нямаше да има. И т.н. и т.н. Ако продължавам да ти обяснявам колко още много са важни ИТ, ще пиша до утре.

57

Алекс

преди 6 години

Абе не ви ли е малко СРАМ да намесвате вечното "Колко взимат лекарите", когато става дума за такава престъпна немърливост и погубен живот! Първо, лекарите не взимат малко, стига ревали. ДжиПитата взимат на бройка пациент, а специалистите си взимат достатъчно. И второ - ако заплатата ѝ на тази лекарка беше милион, само тогава ли щеше да прати детето на образна диагностика? Щото лекарката ЯМР-а от джоба си го плаща или как? Или с голямата заплата внезапно поумнява?

56

Анонимен

преди 6 години

До do 35"ИТ специалистите какво произвеждат виртуална реалност. Като направи грешка в кода, какво ще се случи, никой няма да умре."Днешната медицина нямаше да съществува без това, което са направили ИТ специалистите и инженерите. Още докторите щяха да слушат сърдечни тонове на плод на бременна жена, със слушалки, вместо да ползват ехограф, нямаше да има ДНК изследвания, нямаше да има ЯМР, нямаше да има ЕКГ, нямаше да има ЕЕГ, нямаше да има ЕМГ. Докторите още щяха да са в каменната ера!

55

Анонимен

преди 6 години

Ако бяхте роми щяхте да и прехвърлите керемидите набързо вместо да пишете тук глупотевини!

54

БУМЕРАНГ

преди 6 години

Всички вие с огромното си възмущение насочено срещу лекари, медицински сестри, санитари-погледнете се в огледалото ! Какво виждате, ако изобщо имате очи ? Вие какви сте?

53

Анонимен

преди 6 години

До Един от многотоЩеше да е същото приятел, и 100 000 лв да им е заплатата пак няма да работят. Ако бяха направили една рентгенова снимка щеше да се забележи, друг е въпроса какво е можело да се направи. Ама това тук е такава некадърност и немарливост. Просто ги мързи да гледат.

52

Анонимен

преди 6 години

Жалко за детето и горко на близките му!От изложеното в статията не може категорично да се каже кой крив и кой прав. Истината е, че през Прехода пациентите се превърнаха в клиенти и в големия брой случаи вниманието върху им е до плащането на касата, след това - само ако ходят на платен прием. От друга страна, защо се е чакало цели 8 месеца без да се потърси и друго мнение или консултация? Ако едни хапчета не подействат през първите няколко седмици, явно нещо не е на ред и трябва да се сменят

51

v

преди 6 години

Pone deteto e izjivqlo poslednite si dni bez stresa ot znanieto che ima rak i moje da umre.Ne iskam dori da mislq kakyv ujas e da znae6 che umira6.

50

Един от многото

преди 6 години

Да попитам само, понеже намесвате парите - ако на тази г-жа докторка заплатата й беше 10000 лв. примерно, щеше ли да назначи повече изследвания и да е по-прецизна и внимателна в диагностицирането си? За един приятел питам.

49

Анонимен

преди 6 години

Каквито са ни хората, такива са ни лекарите,такива са ни и политиците. Можем да се сърдим само на себе си.