72

Анонимен

преди 6 години

по образование съм инженер, за квалификация - имам18 години трудов стаж в сферата, за която имам изиискуемото образование...заплата 1000лв. питам -дали двама работещи на минимална заплата биха свършили моята работа и биха произвели същиот продукт? но го работя, защото в провинцията- толкоз....

71

маке мързеливец

преди 6 години

мен кво ме засяга дет нема бачкатори я еле си имам що да кръкам и да папам па има и що да бачкам да му мислят изедниците кан нема без паре арбайтен ке продадат мерцедесо и ке се возат на фият от 1993 година

70

Анонимен

преди 6 години

До РаботодателРазбира се,че ще плащаш! Ти сега ,какво? Искаш бременната ти работничка да ти бъде безкрайно благодарна за онази 4 цифрена сума ли? За пари,които й се полагат,понеже тя ги е припечелила с труд. Или какво,според тебе,тези пари даже не й се полагат,защото не го е заслужавала...Безсрамник! *** без труд получава пари,а на твоята работничка няма да й даедеш и това,което й с еполага по право,понеже е работила за тебе и за тези пари!

69

Анонимен

преди 6 години

Няма ли да пуснат "окшънаиз" нещо като подобрен джобс.бг да се виде мечтата на Домуса за 400лв дали може да се подбие. Постоянно говорят колко предприемчиви бизнесмени имаме, които постоянно реват или на държавата или че няма кой да им работи за минималната. Ми да си наемат хора от ЕС, квалифицирани, с няколко езика, 20 години опит във всичко и радост да ги осигуряват на минимална, ако случайно вземат 200лв отгоре.

68

Циник до 70

преди 6 години

Пубере - 40 000 000 работещи германци имат 4 по големина в света БВП...а ти си смешен!

67

Анонимен

преди 6 години

До Един от СеверозападаСредният германец няма нужда да ходи да си произвежда на село, дори няма нужда и във фирмата в Мюнхен да работи. Това е защото Германия е колониална страна и експлоатира други народи, за да може на германците да не им се налага да работят, а ако може само с финансови машинации и други модерни неща да се занимават.

66

Един от Северозапада

преди 6 години

До Неанонимен Ако декларираш, че живееш в брак, в собствено жилище, имаш пералня, и един издънен опел, на 25 години да речем, много ми е чудно, как ще получиш помощи.А така са 80-90%от българите. От етноса всички са регистрирани като самотни майки, въпреки че живеят с мъжете си, децата се записват на името на майките си, и веднага търчат да им вадят ТЕЛК заради "Асма" например, и получава какви ли не помощи, плюс енергийните и пенсия по болест на детето. Ще се учудиш колко пари влизат там...

65

Циник

преди 6 години

Нещата стоят така - ако те устройва да работиш за парите, които ти предлага някой партиеномутрен феодал...си натискаш парцалите, и внимаваш да не го ядосаш.Ако ли не - търсиш начин да промениш нещата.Както казват немците : "Всеки за себе си е следващият!"А така наречените работодатели у нас - са си алчни толупи - без мисъл за бъдещето!Докато има хора съгласни да им слугуват за шепа ст'инки - Що да не трупат пари?

64

вергил

преди 6 години

До 60 Коментара ти се отнася до много малка част от българите-живущи в София, с висока заплата.В провинцията заплатите са мизерни.Един роднина работи в немски завод за 570 лв месечно.С тая заплата как ще си позволи да гледа повече от едно дете? Като плати тока, водата, телефона, кабелната, горивото за автомобил, храната и не му остава нищо.79ц

63

Един от Северозапада

преди 6 години

До Анонимен50Да си жив и здрав, приятелю, още 45 години да работиш във фирмите, и да произвеждаш каквото ти трябва на село! А аз да съм жив и здрав, да работя и да имам такива доходи, че да не ми се налага да работя на село, и да произвеждам каквото ми трябва, но, кой както си го направи.Един въпрос само.Средния германец, който живее в Мюнхен, да речем, дали като работи във фирмата, ходи на село, да си произвежда каквото му трябва?

62

Така като гледам

преди 6 години

докато има капитализъм все назад ще вървят нещата. Дано чичо Си Дзинпин наложи своята система по света колкото се може по-скоро.

61

Тим

преди 6 години

Лошото е че във България работодателите освен да се оплакват друго не могат като не могат да си смогват на мастрафа няма да теглите заеми или да взимате печалбата да ги харчите за коли и други неща това показва липса на мениджърско управление лошото е че те си мислят че това са народните стопанства и заводи затова и така управляват

60

Анонимен

преди 6 години

До РаботодателПлащал си,дрънци! Лъжеш като онези ***! Защо има момичета пометнали и загубили децата си ,докато са на работа? Това е,защото много си има "помогнал",няма що! А такива случаи стават от напрежение,стрес и прекалено физическа работа и от безхаберието на работодателя!

59

Неанонимен

преди 6 години

И защо на етнически българи помощи не се дават ,а ? Защо лАжеш като стар *** -има закон и там е прописано при какви условия се дават помощи на бг гражданите ,а не се пише там че не се дава на българи и под таз категория попада всички без значение етноса ,а това че политиката на държавата е насочена към бедните и ГЕРБ и ДПС ПОСТОЯНО ЛОБИРАТ за тях в НС е друг въпрос.

58

Има една подробност

преди 6 години

Гледам цъкате ми минуси.Ама цъкайте, истината боли.Докато си харчите парите по кръчми, кафета и молове, и за цигари и скъпи телефони няма да имате за деца.Избирайте, деца или нов телефон през няколко месеца и скъпа трошка на старо и разни китайски парцалки .

57

Един от Северозапада

преди 6 години

До Анонимен51 Аз моя план съм си го изработил.Твой ред е.Я да те видим сега, как ще направиш 4-5 деца, и как ще ги издържаш, къде ще живееш, и как ще ги изгранваш, даже и ако получаваш малко над средната заплата за страната, как ще ги изучиш, и най-вече-как ще ги задържиш тук? Каква перспектива ще им даде държавата? Време е да пораснеш. Там където ти отиваш, аз отдавна съм бил.

56

Анонимен

преди 6 години

И ако всички станат образовани кой ще работи в чистотата?

55

Анонимен

преди 6 години

Четете ли,бе работодатели? Четете ли,окаяници? Вас не ви е грижа за работниците,а по-скоро да взмете ,колкото се може повече пара от техният извънреден труд! Най-пък мразя и такива балами(било то работодатели,било то клиенти),които имат свръхпретенции към работниците! Ще разберете,че няма да има безплатна рая и ратайчета,които да ви обслужват! Накрая ще си останете само със *** ви претенции! Ако драги ми работодатели,имате бреммени българки-облекчете ги в работата и не ги тормозете!

54

Работодател

преди 6 години

До АнонименВъобще не си прав, Ако един работодател има бременно момиче и после то стане майка и плаща МРЗ ,то това означава че следващите две-три години той ще и плати още 4-5000лв заплати и осигуровки без да получи нищо срещу тях. А знаете ли как се изкарват тези пари? Особено в малка фирма. Редно е след като са внасяни осигуровки държавата да поеме всичко на 100%.

53

Един от Северозапада

преди 6 години

Каквото и да ревете против социализма и плановата исономика-имаше и положителни страни.бпоне се планираше какви специалисти ще и трябват на тая държава, и се обучаваха.Сега всичко е на самотек.Всеки прави каквото си иска, никакъв контрол, а когато пазара иска-тромавата държавна бюрократична машина не може да реагира по-рано от 5-6 години. Дано да се развива икономиката, няма лошо, но тогава наистина ще разберете, защо Бай Тошо отвори техникуми и построи електроцентрали, а не магистрали.