107

Анонимен

преди 6 години

Това са приказки,които "патриотите пускат на всеки шест месеца, за да държат в тонус първосигналния си електорат.

106

до 108

преди 6 години

Не сте наясно със събитията!!!Не защитавам Гърция, която узурпира законната власт в Кипър, за да го присъедини, апо-скоро обясних че 2 натовски държави могат да се сблъскат винаги, като това е пример!"Другарю", четене трябав, но да не се пускате, само по повърхността на събитията.С най-искрени уважениея, без да ви засягам!

105

Анонимен

преди 6 години

Аз съм за военна подготовка, но да не бъде повече от три месеца.Само боравене с оръжие и боеприпаси,толкоз!Твърдо против казармата от руски тип в която служих.Младите момчета не трябва да бъдат мачкани психически,а да ги учат на бойно другарство, по методиката на Дрангов.

104

Ди Кром, пак!!!

преди 6 години

Разбирам позицията ти, донякъде!Какво предлагаш?"Пушечно месо", а иначе ако се случи нещо фосмажорно не са?!"Българин" е прав в коментара си.Лошото е, че такива, като вас не предлагат много, а искат много!!!Трябва да се почне от някъде, разбира се не със старите казармените порядки, които и аз добре познавам, макар че съм служил в гвардията и не мога да се оплача!

103

Анонимен

преди 6 години

До До Кром " Гърция и Турция воюваха неотдавна за Кипър." Другарю, тази лъжа се изтърка отдавна. Измислете нещо друго.Гърция и Турция, никога не са воювали след 1945 г.В Кипър, живеят гърци, но си е отделна държава и отделен правен субект.Когато Турция нападна Кипър, Кипър не беше член на ЕС.Кипър никога не е бил член на НАТО. Нито тогава, нито сега.

102

Krom

преди 6 години

До До Кром - такива "като мен" приятелю, са служили в кашимерията в Марица 2 години и три месеца. С оглед годините си, няма да ходя никъде при опасност. Повярвай, мисли преди да пишеш. И да, всичко е технология. С гол морал, и вехти съветски оръжия няма да направиш много. Не, ще направиш - пушечно месо и цели за тренировка на тези с технологиите. Така че, не говори глупости. И не ми пробутвай Кипърските събития. От там ромейте се въоръжиха до зъби. Я кажи, какво сториха нашите "политици"?

101

Таню

преди 6 години

Хахаха,да те юркат за 600 левчета, думи нямам. Въобще не вярвам това да е казарма, базирана на уважението. Иначе, звучи яко - аварии, борба с последици от природни стихии и спасителни операции... Но, мерси, комплексите на разни червенотиквеничковчета. Особено в Плйейн си ги знаем добре!

100

До Кром

преди 6 години

Ето, там е разликата..Всичко измервате в технологии!А, знаеш ли защо швейцарците са пазили не само папата и повечето монарси в миналото??? Ами морал и себеотрицание, макар че им се е плащало!Трябват някои качества, за да имаш богата и просперираща държава!Такива, като вас всички знаем къде отиват при опасност!Само да питам как Гърция и Турция воюваха неотдавна за Кипър, при условие, че и двете са натовски държави?

99

Православен патриот

преди 6 години

Мечтая си за 10 години наборна служба. В едно голямо поделение, само сред мъже. В едно голямо спално помещение, само с мъже. В една голяма баня, само с мъже. И една висока ограда, да не влизат жени. Еееех.....

98

Българин

преди 6 години

За да я има една държава, трябва да има добре обучена армия. Това да тръгнеш да разчиташ на други да те пазят ... държавата си е отишла.

97

Krom

преди 6 години

До Наивитет... оф, добре, че "вчера" го прочете покрай Каракачановите простотии. Та .. виж "някои дребни разлики": швейцарската гвардия пази Ватикана от Средновековието. Защо? Имаш ли отговор? Швейцария е една от най богатите страни в света. Защо? Хитлер също е заобиколил Швейцария. Защо? Има огромна, добре обвита в мълчание банкова система. Инвестира в оръжие и модерни технологии. Къде тръгна да ни равнянаш с Швейцария бре, приятелю?

96

Анонимен

преди 6 години

Поредните пари хвърлени на вятъра. Вместо да се вложат в подобрение на въоръжението и подготовката на армията. Ще влагаме в още фуражкаджии и фирми, които ще правят ремонти. А казармата и сега е доброволна и всеки, който желае може да стане войник.

95

Наивитет...

преди 6 години

Нация от нихилисти...!!!Не виждате ли накъде отива света?И войни се задават в бъдеще и казано честно няма нищо лошо от това всички мъже, които не са получили военна подготовка да го направят.Знаете ли коя е най-голямата армия в Европа..., швейцарската!!!Ооо, как така?! Ами всеки минава подготовка, а после в зависимост от годините дава запас и т.н.Ние сме в НАТО и няма проблеми..., да ама не!НАТО не може да гарантира нищо, докато парламента на всяка държава членка не гласува участие си!

94

Krom

преди 6 години

Два Батальона? Къде 1 000 "копия" ще сберем под пряпореца? М, сега съседите ни се "разтрепераха". О, и строева подготовка - яко. Много "адекватно". Ще спя спокойно вече. За по 600 сребърника, без съмнение ще се "проФесионализират". В Пушенето, пиенето на кафе и други военни ... науки. Ще цункат и 50 годишните ни танкове по "бронята" за спомен. Тези дето не са се вкопали в халетата си. Кога е смешно, дайте да е смешно. Воеводо, това ли ти е "асото в ръкава"?

93

Анонимен

преди 6 години

Армията ще се напълни с *** който няма да искат да пипнат нищо, и не носят отговорност за нищо.

92

Анонимен

преди 6 години

А ние едно време служихме без пари. Значи, тези младежи, които се оплакват от безпаричие, изобщо да не се чудят и да обуват кубинките. Хем заплати ще имат, хем ще научат някой трудов навик за 6-9 месеца.

91

Изгърбич Задвратян

преди 6 години

До Ко каза Кочекай, най сладкото идва, сега ше им купат от руснаците 30 годишни етажерки да се возят щото сме били имали мощности и традиции в поддръжката, после ще им ушият въшкарници за по 10 хиляди лева щото да са в унисон с изискванията, и накрая за 1000 откровени милитаристи ще изпишат неколко милиона бюджет за ядене. и това, докато първия от новите чък норисовци се застреля на пияна глава.

90

Ко каза Ко

преди 6 години

Чета, слушам ,гледам и си мисля наистина ли е толкова зле матряла.Това което го сервират за "казарма" е хитър начин за набиране на наивници ,които да работят за 300 Е като кадроваци ,но назначени като ДОБРОВОЛЦИ."Доброволеца" е любимия работник на всички хитреци -той няма никакви права защото е доброволец ...*** е че прецакват кароваците дали живота си за службата с обещания за нормални заплати ,но идват доброволците и за увеличение да забравят.

89

асен

преди 6 години

Браво , най-после !

88

Ухилен

преди 6 години

Брей, само 600 са се записали, ама като ги четеш по форумите как се умиляват от казарма, трябваше да са поне 2 000 000 :) Смешни казармени. Много, много смешни :)