46

До 46

преди 6 години

В никакъв случай не омаловажавам бездействието (или умишлените действия) на институциите. Именно защото нищичко не правят, няма никакъв надзор и София е ***. 300 лв. направиха глобата за паркиране на тротоара, е и? Всички тези по тротоари и градинки, тези с ауспух като парен локомотив, тези временно дошли НА София преди 15 години и забравили да си сменят регистрацията в двуседмичен срок... Всички тези са избиратели и им е позволено всичко именно за да не мрънкат, а доволно да гласуват.

45

До 38

преди 6 години

Хубаво си го написал:"Кой разнася прахоляк и е направил зелените площи кафяви...", но проблемът има и друга не по-маловажна страна:Кой поради ред причини е позволил задържането на въпросния прахоляк по улиците?Кой отговаря за инфраструктурата и поддръжката й ?Кой има право на законодателна инициатива, когато обществения интерес го налага?Чии глоби за шофьорите на камиони от строежите цапащи улиците с кал не стигат даже за покриване разходите за поръчката на поне 1 водоноска за измиването й?

44

ДО ВАСИЛЕВ

преди 6 години

Браво човек , Ти си първия който се самокритикува и вижда проблема .Ако станете повече такива и се върнете в Селата и паланките , ще се оправим . Прави ти чест .

43

Василев

преди 6 години

Селяни прости, ако си бяхте стояли на село, да копаете на чист въздух нивите, сега щеше да има най-малко пет ползи от вас!1.Първо градовете щяха да бъдат с много по-чист въздух!2.Нямаше да се обезлюдяват селата!3.Щяхте да произвеждате български плодове и зеленчуци и да получавате доходи за това!4.Нивите нямаше да бъдат килемета!5.Вие самите щяхте да водите по-здравословен живот и щяхте да дишате по-чист въздух!Това е глобализация бе селяни прости, живота става по-лек и с по-висок стандарт!

42

до имитация на ум

преди 6 години

Това за евро незнам колко си отиди да го обясниш на американския съд, дето тресна милиардна глоба на едни немски каруци.

41

Анонимен

преди 6 години

до 38 защото София е разположена в котловина, заобиколена от планини, за това. Защото Витоша и поляните под Витоша се застоиха безразборно, застрои се част от Южен парк и част от Борисовата градина. Прочетете за плана "Мусман" и зеления клин на Витоша. Мутрите съсипаха едни хубав и добре проектиран град с тяхната алчост.

40

МaйМyнaтa

преди 6 години

Софеянец да си на днешно време еиии...само за тебе да мисли и слуша цяла България

39

Анонимен

преди 6 години

колите са най-големия замърсител, но замърсяват основно сутрин към 8 и вечер към 5. Иначе за бай *** е въпрос на чест да се доказва в трафика и да надува клаксона за най-дребното нещо.

38

еди кой си

преди 6 години

Трябва първо да положат асфалт, който да мият и второ - банкети, бордюри или каквото и да било, за да не слиза калта и гняста по тях

37

Анонимен

преди 6 години

Хайде стига с тия гупости, че коите изпускат райски газ през ауспусите. Никой не отрича, че отополението зимата е огромен замърсител, но:1.Ккой разнася всичкия прахоляк от улиците из цяла софия? 2. Кой е направил всички зелени площив кафяви и разнасся целия прахоляк от пръстта в сухо време?3. Защо вече от Копитото София не се вижда дори и Юли и Август, когато е и ваканция, и отпускарски сезон?За миенето на улиците няма две мнения, но колите са огромен и целогодишен проблем.

36

до 36

преди 6 години

а сега и без АЕЦ Белене пак изплащаш 20 милярда заем срещу нищо.

35

Анонимен

преди 6 години

До никАко бяха направили АЕЦ БЕЛЕНЕ, токът щеше да ти е 10 пъти по скъп за да изплащаш 20 те млрд за тоя пробит руски проект, но то важно е да лижеш руски ***, нали?

34

Хванаха се за

преди 6 години

транспорта, но се фокусираха върху колите, защото това е най-лесната и евтина част за администриране. С малко гюрултия и козметични промени в законодателството години наред ще се бият в гърдите и ще се отчита дейност. И дори наистина делът на транспорта да е 40%, то той трябва да се разглежда като съставно от: автомобили (тип, техн.състояние, катализатори, гуми, чистота), гориво, състояние и чистота на пътищата и доп.замърсяване с кал (от строежи и др.), използвана химия/пясък през зимата и т.н.

33

ник

преди 6 години

Ако управляващите бяха толкова загрижени за въздуха,да бяха направили АЕЦ Беллене преди 10 години и да бяха пуснали тока по 10 ст кв ч! За сведение от АЕЦ Козлодуй, тока излиза с цена около 3 ст! Ама тия лижат американските *** пък после ревът

32

Решение

преди 6 години

Всеки шоп с противогаз инак глоба от Ушеф

31

Анонимен

преди 6 години

Проблеми със забрани не се решават, изискват се действия. Досега само рестрикции към шофьорите от учителката и нито едно реално действие. Почиствайте редовно, следете какво се гори в печките, пречиствателните инсталации на предприятията работят ли или са само за да ги има.

30

Анонимен

преди 6 години

Забрана за коли-не! Големи журнали бе е с какво да е транспорта с каруци или велосипеди такъв извод изваждаме от тас новина!

29

80 % пришълци

преди 6 години

Скап1ни шопи

28

Анонимен

преди 6 години

Дизелът замърсява много повече от бензина. След дизелов автомобил не се диша, особено ако е по-стар, след бензин няма такъв проблем.

27

Имитация на дейност

преди 6 години

Поправкаколкото замърсяват бензиновите, толкова замърсяват и дизеловите коли - 0.005 мкг/км