37

Реалист

преди 6 години

Проблемът е в горенето на гуми, въглища, дърва и т.н., но докато фандъкова и шайката й, успяват да лъжат доста хора, че колите били виновни за замърсяването, въздуха в София няма да стане по-чист.

36

До 33

преди 6 години

Около 40% от колите в София са на дизел и повечето са относително нови. Хайде стига с басните за дизелите. Новите дизелови коли замърсяват въздуха по-малко от новите бензинови коли, като на практика нито дизеловите, нито бензиновите замърсяват значимо въздуха.

35

До 33

преди 6 години

Колите на над 20 години в София са 6,5% от общия брой на регистрираните автомобили в София и като бройка са около 60000. При това те обикновено се използват доста рядко. Средната възраст на колите в София е около 11 години. Какви 80% коли над 20 години сънуваш?! Да добавя ли, че замърсяването с фини прахови частици от двигателите на колите е около 2 мкг/м3, а хората в Красна поляна измериха и до 1600 мкг/м3 при максимално допустима норма от 50 мкг/м3.

34

Анонимен

преди 6 години

"Междувременно кметът на района Иван Чакъров обясни, че ще има обособени няколко пункта, където хората ще могат да оставят стари гуми, неизползваеми материали и дограми."ДА, и тези пунктове, ще бъдат редовно РАЗГРАБВАНИ от ромите в квартала! Страхотно решение кмете! Това ли можа да измислиш?!? Този квартал е извън контрол! Благодарение на бездействието на кмета и нежеланието му да се справи с проблемите, от страх да не изгуби ромските гласове!

33

Перник

преди 6 години

Па направете като у Перник. Преместете станциите, които замерват въздуха да са на баиро, дето въздуха е чист и веднага ще се оправи статистиката и вече никой няма да ока че диша мръсен въздух.

32

Анонимен

преди 6 години

Ами не може на ден, потарям НА ДЕН да се регистират по 650 автомобила в София, и това продължава от години.Няма как въздухът да е чист. Отделно че 80% от тези автомобили са 20-годишни дизелови таралясници.София е котловина и въздухът няма къде да се изтегля. Той стои тук и си го дишаме всички.Включително и ДЕЦАТА НИ И децата на тези с таралясниците - също.

31

Анонимен

преди 6 години

ГЕРБ и Фандъкова са оставили "Ромите" да си горят *** в Красна Поляна и да тровят всичко живо в замяна на гласовете им, когато дойде времето. И нищо чудно, това са им единствените избиратели напоследък.Така че Красна Поляна най-вероятно ще си остане стотици пъти по замърсена, от останалите части на столицата. Всичко е бизнес за Фандъка и Боко, гласове срещу мръсен въздух, данъкоплатците са без значение за политиците, важното е да си плащат.

30

право куме в очите

преди 6 години

Мерките май са само за София а за другите градове??? По *** въздух от Бургаския НЯМА! Тук действа най-престъпната ГЕРБЕРСКА мафия и за съжаление тук са почти 90% ДЕ-БИ_ЛИ - с толкова избраха главатаря на тази мафия на последните кметски избори! Няма оправия и няма да има, както и в София и всеки друг град превзет от престъпниците от най-антибългарската партия ГЕРБ. Пак гласувайте за тях.

29

Мда

преди 6 години

Това е пълна простотия! Центърът няма нищо с проблема в кварталите с най- мръсен въздух! Търсят си причина да вземат повече пари от работещите хора! Проблема с изгарянето на вредни и отровни отпадъци не го решават, защото не искат да закачат електората!

28

Анонимен

преди 6 години

Трябва и в София да се направи това, което направиха в Лондон след Големият смог от 1952 година - там забраниха отоплението с твърдо гориво.

27

посока

преди 6 години

Мерките май са само за София а за другите градове??? По *** въздух от Бургаския НЯМА! Тук действа най-престъпната ГЕРБЕРСКА и за съжаление тук са почти 90% *** - с толкова избраха главатаря на тази мафия на последните кметски избори!

26

ONGYLA

преди 6 години

Трябва закон за градовете - който иска да живее в град, да се отоплява на ток и на парно. Който няма възможност - мястото не му е в града. Специално за София - ще се замислят хората в селата които са квартали на София дали искат да се водят по документи "граждани". 2/3 от кварталите в София реално са села които са присъединени за да им взимат по-големи данъци без дори да им е осигурена елементарна инфраструктура.

25

Анонимен

преди 6 години

Чакайте от Фъстъкова чист въздух ...

24

Анонимен

преди 6 години

аааа, това не е важно. важно е да не ни наводнят с ирански джендери по конвенцията

23

Deja

преди 6 години

Абсолютно неадекватни мерки, на хората в Красна поляна им люти на очите и кашлят от това горене не ***! *** от виетнамските общежития пък през лятото нон стоп вдигат сватби с брутална чалга, които продължават по цяла нощ. Т.е. лятото хората в Красна поляна отново биват подлагани на нечовешки тормоз!

22

Анонимен

преди 6 години

сега ще ви вдигнат дданъците на колите като искате мерки , не мислете че герб ще си изгони избирателите от виетнамските общижития

21

хах

преди 6 години

Таз новина вече е неактуална. Днес вятъра измете улиците и занесе пушеците над морето.Второ: кой го измисли това, че *** горят азбест ?!... Азбест се поставя на вратите на печки и камини точно защото не гори.

20

Анонимен

преди 6 години

Време е да си подаде оставката госпожата кемтица!

19

Анонимен

преди 6 години

Живея на Хладилника, около нас повечето блокове вкл. и ние сме на ТЕЦ, но прането ми мирише на чад и въглища. Не е от колите. Столична община кой се опитват да излъжат.

18

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 16Май си пишеш за да ти мине времето ! За какви предложения относно прахта говориш като чистотата на улиците е основно задължение на общината.