89

Анонимен

преди 6 години

Имам трудности да чета неграмотните български журналисти. Пише се не "броят на безработните у нас е намалял почти двойно" а наполовина и.т.н. А може и друга формулировка"отрицателно нарастване". А бе къде сте учили журналистика/израз в McDonald или Burger King Университети?

88

Анонимен

преди 6 години

Ами то решението е елементарно. Да направят заплатите като в Германия и германците ще идват да работят у нас а не нашите ще ходят в Германия

87

Анонимен

преди 6 години

Преди 10 минути разговарях с два кадъра! След 2-3 дни заминават да работят в Германия.Строители.Единият вече си работи там, сега ще заведе и други и тук безработицата ще спадне още малко.

86

куката

преди 6 години

Нямали кадри, ами да си изнесат бизнеса в ЕС, там има кадри!

85

Иван

преди 6 години

Да вдигнат заплатите и кадрите сами ще ги търсят

84

Песен на Годжи

преди 6 години

"Шефа каазва - хайде бее, паари нема - действайте " -то една песен им отговаря на липсата на кадри те статии пишат :)Поздрави на всички.

83

Анонимен

преди 6 години

Не се притеснявайте!Сега като узаконите третия пол, ще си докарате травестити от Тайланд.Денем ще ви работят, нощем ще ви обслужват и проблем йок!

82

Истината

преди 6 години

Истината е, че над 80% от работещите в частния сектор, получават възнаграждения по-ниско от минималното, но малко от тях го осъзнават. По-ниско е заради работното им време, което не е само 8 часа на ден и на петдневна работна седмица. Извънредният труд, както и този в почивните дни и официалните празници се заплаща по-скъпо и като се изчисли полученото за месеца, излиза, че се плаща под минималната работна заплата. С такива заплати какво кадри искат мутрите?

81

Анонимен

преди 6 години

Kaдри има, заплати няма! Маймуни с трици не се ловят! Хората предпочитат да са инженери и да мият чинии в Европа, защото така поне си изкарват парите достойно и честно и могат да си позволят да сложат хляб на масата.

80

13

преди 6 години

ЗАЩО ДА СИ ТЪРСЯТ работа, тате НОСИ , мама МЕСИ - ДА ЖИВЕЙ ТРУДА!!!МЪРЗЕЛА е причината за безработицата, нищо друго!

79

Реалист

преди 6 години

Това, че мутрите-работодатели режат клона, на който седят с мизерните заплати, се видя още след края на преходът извършен през 1989-1990 години и завършил окончателно през 1991 година с приемането на новата Конституция. Още 1991-1992 години се видя каква демографска катастрофа ни очаква и как ще се измени етническият състав на населението с всичките му последици относно качеството на работната сила. 27 години от тогава управляващите демократи нищо друго не направиха, освен да крадат и грабят.

78

Тодор

преди 6 години

Истината е че ситуацията е трагична.Живота в БГ е ужасно скъп.Дорй яйцата вече са 30 % по скъпи отколкото в Германия, а наемите в София скоро ще доближат Централна и Западна Европа.Аз живея в СФ и взимам 2100 лв, ако искайте ми вярвайте но едва ми стигат до заплата, при положение че не съм ходил на почивка от 4 години.Реално само разходите , наем, кола ,гражданска данък, дизел, сметки и др са над 1000 лева, имам един потребителски кредит от 300 лв на месец, за храна кафе отиват поне 15-20 лв

77

Анонимен

преди 6 години

Да бе верно,що,, бизнесът'' не си наеме германци? Те са висококвалифицирани,работливи и дисциплинирани.

76

Анонимен

преди 6 години

Ами няма и да има кадри.....за минимална заплата на никой не му се работи, всеки бяга в чужбина. Когато направят заплатите Европейски, ще имат и кадри. С трици маймуни не се ловят.....

75

Анонимен

преди 6 години

Работодателите да почнат да учат ромски, че скоро ще трябва да общуват с новия си персонал на неговия език! :))

74

Анонимен

преди 6 години

Европата нали е свободен пазар?Ами внесете си белгийци, французи, германци, да ви работят за 500-600 лева. Избягаха всички кадри, възпитавани и обучавани през комунизма. Сега Европа ги ползва наготово, като съсипа и образование, и икономика, и промишленост. А съвременните младежи, обучени в английски и немски университети, за нищо не стават, гОла вОда!

73

Анонимен

преди 6 години

Ами за 700-800 лева заплата при положение че парното ти е 150 лева на месец тока 40-50 лева бензин над 2-а лева и т.н много ясно че няма да намерят кадри.

72

Анонимен

преди 6 години

Намалява безработицата, ама само по една причина. Хората просто им писна от обидното отношение и заплати като в Зимбабве и си хванаха пътя. Та намалява, ама заради Терминал 2.

71

пор

преди 6 години

80 % от кадърните хващат пътя извън БГ, другите 20 % си имат яка работа . Останалите са ниско квалифицирани чалгари

70

анонимен

преди 6 години

цял ден ходят на тумби из люлин с рьце в джобовете нито учат нито работятне могат да говорят от кьде ще се намерят кадри за фирмите лятото по цяланощ викат и пият в градинките всичко изпотрошиха