44

Анонимен

преди 6 години

била черна дупка? а кой бе *** избира мутрите вече над 10г?

43

Марин

преди 6 години

Като се има впредвид, че всякак бг фирма с български собственици дава пари под масата на работниците , разбирам колко тарикати има в бг само от заглавието.

42

Анонимен

преди 6 години

До 1Така де, няма само некой рафинерии всекогодишно да са на млрд. приходи и 0 ст. печалба

41

1

преди 6 години

Като счетоводител и човек познаващ в детайли манталитета на родния бизнесмен, ви казвам, че ако се въведе такъв минимум, изведнъж още следващия месец, по чудо всички ще започнат да работят на този минимум и бюджета ще се пресуши много бързо.

40

Гюро

преди 6 години

До 42. Ти от кога не си ходил на училище? Погледни какво си надраскал..че и с ГОУЕМИ букви!

39

Анонимен

преди 6 години

Само като видиш *** Ганев и ти се повръща, трябва да се изгонят комунистическите крадци от държавната софра като се разпределя по-малко от държавата

38

10.11 КАПИТАЛИЗМА

преди 6 години

КОЙТО МОЖЕ ЩЕ ОЦЕЛЕЕ И ЩЕ УСПЯВА , КОЙТО НЕМОЖЕ ПОНЕ ПО КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ НА КРЕДИТ ЩЕ ИМА ВЪЗМОЖНОСТ ДА СИ ВЗЕМЕ ПУИСТОЛЕТ , ПУШКА И ДАСИ СТРЕЛЯ ПО ЛЕКАРИ ,АДВОКАТИ И ТН И ДА СЕ ГРЪМНЕ ЧОВЕЧНО .ТОВА Е СМИСЪЛА НА ИСТИНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ И КАПИТАЛИЗЪМ .ЧЕСТИТ ДЕН НА КАПИТАЛИЗЪМА .

37

10.11 КАПИТАЛИЗМА

преди 6 години

Тука си трябва един истински капитализъм .Държавата трябва да 1 Събори всички 40 - 50 годишни блокове те са опасни за живеене!.2.Да се построят нови с опция или купуване или отдаване под наем с ниски лихви от банките ! Това да важи и за стоките -автомобили , бяла ,черна техника и тн . 3. Да се въведе пакети здравеозване- според финансите си да избираш услуги кото можеш да покриеш !КОЙТО МОЖЕ ЩЕ ОЦЕЛЕЕ И ЩЕ УСПЯВА , КОЙТО НЕМОЖЕ ПОНЕ ПО КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ НА КРЕДИТ ЩЕ ИМА ВЪЗМОЖНОСТ ДА СИ ВЗЕМЕ ПУИСТОЛЕТ , ПУШКА И ДАСИ СТРЕЛЯ ПО ЛЕКАРИ ,АДВОКАТИ И ТН И ДА СЕ ГРЪМНЕ ЧОВЕЧНО .ТОВА

36

Анонимен

преди 6 години

И какво от това дали ще намалят или вдигнат данъците - разходите отново ще скочат, отново ще се вдигнат цените и за пореден път всичко ще потъне в пясъка на БГ.Това че харчовете се вдигнаха поне два пъти да се подобри нещо - здравеопазване, култура или МВР. Липсва контрол но не за кокошките а за кукловодите.

35

Анонимен

преди 6 години

Всички на минимална заплата и около нея, укриват доходи и трябва да им се вдигне процента за ДОД.

34

Анонимен

преди 6 години

Значи тези искат да се поощри укриването на доходи?Получаваш 1500 лева, за данъчните казваш, че са 501.30 (460 - минималната заплата плюс 41.40 надбавка за 15 години трудов стаж) и след осигуровките, плащаш 3 пъти по-малко, отколкото трябва да платиш, примерно ДОД около 43-44 лева. Мислиш си, че си голям далавераджия, а то държавата си взима това, което не си платил чрез други данъци и пак си на минус, заради това, че работодателя ти не плаща неговата част от осигуровките.

33

Пример

преди 6 години

Скандинавия - Швеция, ДОД 22-30% за всички, необлагаем нисък доход има. Ако не достигат средства при нисък доход, дават добавки за основни разходи. При семейства с нисък доход държавата гарантира ипотечния заем за жилище и много ниска лихва

32

123

преди 6 години

До 35ТИ си изкукуригал, бе!

31

30% до МРЗ

преди 6 години

Заради огромният размер на укриване на доходи, много по-добре е да се направи обратното - с ДОД от 30% да се облагат сумите до минималната работна заплата (МРЗ) или до един път и половина от МРЗ, т.е. при МРЗ от 460 лева, сумите до 690 лева да се облагат с 30%, а над 690 лева с 10%, както досега. Откъде-накъде някой, който си декларира истинския доход от да кажем 1000 лева, ще плаща 100 лева ДОД,а друг, който получава 2000 лева, но декларира само 460 лева плюс надбавката за клас,ще плаща 50 лв?

30

Райско

преди 6 години

Балъците работят и даже им увеличават пенсионна възраст, а всичко което изработват отива окрадено в офшорките

29

Анонимен

преди 6 години

Скоро се махам от БГ завинаги. Министъра с ниското чело, бръснатата глава и големите уши да отпише още едни 50,000лв данък за догодина!

28

Не само

преди 6 години

Сдружения са изпратили писма и документи със зов за хуманитарна помощ за над 2 милиона българи до всички международни организации. Бедността им директно застрашава живота им не по-малко от тази в критичните точки на света. Над 50% от населението на ЕС държава е пряко застрашено заради безобразно ниските се доходи и липса на здравеопазване

27

толераЗД

преди 6 години

До Анонимен ГУРБЕТЧИЯТАНе навсякъде в ЕС има необлагаем минимум (Холандия няма), но на повечето места имат цяла сюрия от неща които не се облагат или предлагат данъчни облекчения. В БГ пари за детски няма, както отбелязвате, защото се краде от бюджета масово и безсрамно. В комбинация с ниския данъчен процент, не остава достатъчно след "такса суджук". На другите места поне с високите данъци, след пощипването пак остава нещо.

26

от 18 до 25

преди 6 години

Във франция двама родители ако са безработни с едно дете получават общо 2 000 евро необлагаеми пари.

25

MMM

преди 6 години

До РаботодателИзкарващите повече, плащат повече, тъй като процентът е същият. Много си отворен, бе. Защо, по дяволите, на някой, който е учил и работил, докато ти си пасял трева, да му вземеш 50% от заплатата, само защото взима повече от теб? Това е комунистическо мислене. Така няма да забогатееш, а само ще злобееш. Сещаш ли се за вица с Вуте и магарето? Надали. Не си стигнал до там...